ParadiseFM | ‘Maatregelen voorlopig nog van kracht’

De epidemioloog stelt dat we nu drie bevestigde besmettingen hebben, maar we er nog niet zijn | Antilliaans Dagblad

Als er veertien dagen na de eerste besmettingen, nog steeds geen nieuwe bevestigde besmettingen zijn, kunnen we nadenken over het afbouwen van maatregelen.

Dat zegt Izzy Gerstenbluth, epidemioloog. Hij benadrukt dat de toevoer vanuit risicogebieden zo goed als gestopt is.

“Als dit volledig gegarandeerd is en we enige mate van zekerheid hebben dat we stabiel blijven, dan kan er gedacht worden over versoepeling van maatregelen op het eiland zelf. ”

De epidemioloog stelt dat we nu drie bevestigde besmettingen hebben, maar we er nog niet zijn.

Bron: ParadiseFM

11 Reacties op “ParadiseFM | ‘Maatregelen voorlopig nog van kracht’

 1. Als er veertien dagen na de eerste besmettingen, nog steeds geen nieuwe bevestigde besmettingen zijn, kunnen we nadenken over het afbouwen van maatregelen.
  Ik dacht dat er een incubatietijd van 14 dagen was wat, volgens mij betekent dat 14 dagen NA de LAATSTE besmetting over afbouwen van de maatregelen gedacht kan worden.

 2. @ idd, hopi bon Tuna ik deel je mening.

 3. Precies @ Knoek-koe

 4. Curacao revisited

  “Gelukkig heeft hij ook meer verstand van volksgezondheid dan de Ziekenhuisproject goeroe – Betrian – Ziekenhuis direcreur Martina – en Gezondheids inspecteur Kely. Allemaal politieke vriendjes van elkaar die het eiland een hoop geld gekost hebben en veel ellende gebracht hebben.”
  Inderdaad een nos mes por mentaliteit met het geld van anderen die nu zelfs letterlijk over lijken gaat.
  Thank you, masha danki, dankuwel!

 5. Zonder groepsimmuniteit of een vaccin zullen we dus eindeloos lang afgezonderd moeten blijven op deze manier. Is natuurlijk ook afhankelijk van de buitenwereld hoe het zich daar ontwikkelt. We gaan het zien.

 6. Gelukkig heeft de heer Dr. Gerstenbluth meer verstand van Gezondheid dan de Minister van Volksgezonheid Camelia Römer die vooral met haar Toko den Toko bezig is en projectgelden doorsluizen naar Carl Camela.

  Gelukkig heeft hij ook meer verstand van volksgezondheid dan de Ziekenhuisproject goeroe – Betrian – Ziekenhuis direcreur Martina – en Gezondheids inspecteur Kely. Allemaal politieke vriendjes van elkaar die het eiland een hoop geld gekost hebben en veel ellende gebracht hebben.

 7. Dr. Gerstenbluth is een topper.
  Woensdag hebben we hem in C Grandi geeerd door langdurig voor zijn huis te staan klappen, lol.
  Hij was niet thuis maar zijn vrouw wel.
  De man heeft een CV van jewelste. Fantastisch.

  https://www.cbhri.com/dr-izzy-gerstenbluth/

  Loopt inmiddels al naar de 65. Jammer wel.

 8. Gewoon doorpakken nu.
  Het liefst lock down en desnoods de avondklok.

 9. Deze man kan nu elk salaris krijgen wat hij wilt want als nietsnutten als Chebu Sluis en Paul de Geus bijna 1 miljoen per jaar verdienen, verdient deze man het dubbele.

  Laten we hopen dat de Curaçaose bevolking uit deze crisis een les trekt, al die zwarte consultants die goed hun zakken hebben gevuld kunnen ons met niets helpen.

  Het parlement die de regering moet controleren is doodstil, allemaal waardeloze nietsnutten. Wij moeten gewoon durven om de waarheid onder ogen te zien, wij zwarten hier zijn gewoon waardeloos.

 10. Dit is even verondersteld als typerend. Er had minimaal een medische check plaats moeten vinden met instructies voor thuis quarantaine aangekondigde 2maal daagse controle en 10 000 gulden boete voor het niet houden aan die quarantaine. Alle maatregelen genomen tot nu worden om zeep geholpen door minder van binnen komers te verwachten. Maar dan moet je plannen maken en inzicht hebben. En daar is nog nooit iemand op betrapt in forti

 11. Toevoer gestopt?

  Gisteren 35 mensen alleen al op de KLM vlucht binnengekomen, waaronder ik.

  Je moest je naam, adres en telefoonnummer opschrijven en kreeg de instructie om 2 weken thuis te blijven, maar gezondheidsvragen werden niet gesteld, laat staan testen uitgevoerd. Opgeschreven naam werd ook niet gecontroleerd met ID of instapkaart.

  Ik had Stella van Rijn en haar telefoonnummer moeten invullen, was ze misschien na 10 jaar eindelijk uit Forti gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *