ParadiseFM | Maatregelen tellen ook voor mensen op zee

Mensen die zich niet aan de maatregelen houden, kunnen hoge boetes krijgen.

De Kustwacht laat weten dat de verplichting tot thuisblijven ook geldt voor Curaçaose booteigenaren en vissers op zee.

Thuis blijven vermindert de kans dat het corona-virus van mens op mens wordt overgedragen, zo stelt de Kustwacht. Mensen die zich niet aan de maatregelen houden, kunnen hoge boetes krijgen.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | Maatregelen tellen ook voor mensen op zee

 1. Vandaag was weer een trieste bedoening tijdens de persvoorlichting, 4 volwassen mannen met gezamenlijke salaris van meer dan één ton per maand waren bezig met vragen antwoorden wat een essentieel beroep is of niet.

  Lesley Fer was weer in zijn element dit soort simpele vragen bevalt hem wel kan hij schitteren. Ik blijf erbij dit is een vorm van misbruik van algemene middelen.

 2. Joep Meloen

  Overigens moet ik er wel bijstellen dat het verbieden van vissers een stap te ver gaat. Meestal zitten ze met z’n tweëen in het bootje, vaak is het ook nog familie, dus kans op besmetten is daar nihil.
  Waar het echter altijd fout gaat is bij de verkoop. Dan staan ze dicht op elkaar op straat, soms in groepen van 10, niet handig.

  Maar, wanneer de overheid er voor zou zorgen dat de vissers hun vis op een centrale locatie kunnen inleveren en dat het van daaruit wordt gedistribueerd dan zie ik er geen problemen mee. Het is deel van de voedselvoorziening en daar komt bij dat de vissers het zoiezo niet al te breed hebben.
  Oftewel, overheid beter regelen en organiseren in dit geval.

 3. Joep Meloen

  Gut, Maurice is een andere nickname voor Ambulant ? Of ben je zijn broer ?

  Maurice schrijft:
  1 Corona dode slechts. Ten koste van duizenden faillissementen en tienduizenden werklozen.

  Wees blij met maar 1 dode.
  We hadden ook het voorbeeld van Lombardije en dan met name Bergamo kunnen volgen oftewel gewoon doorfeesten alsof er niets aan de hand is. Dat heeft voor Lombardije heel goed uitgepakt of heb je het nieuws gemist ?
  Aantal doden in Lombardije bedraagt momenteel 7200 doden.
  Ik ben het met je eens, dat voorbeeld hadden wij echt moeten volgen, eh niet dus.

  De reden dat het eiland is afgesloten is niet om de economie kapot te maken, ook niet om het aantal doden terug te dringen, maar puur om het aantal doden zo laag mogelijk te houden en de overbelasting van het ziekenhuis (zoals in Lombardije wel het geval is) te voorkomen. En tot op heden lukt dat nog redelijk.
  Het is dat velen weigeren zich aan de regels te houden en daarmee lopen we alsnog het risico op een verdere uitbraak van het virus en dus meer gevallen in het ziekenhuis en wellicht meer doden. Daar zit niemand op te wachten.

 4. Soms moeten we mensen de waarheid durven zeggen, zelf heb ik het een tijd geprobeerd maar het woord neger ligt gevoelig in dit land.

  Vandaag mochten mensen op de verschillende radiostations bellen om te vragen of ze wel of niet op straat mogen zijn.

  Een mevrouw belde om te vragen of de tuinman, haar tuin kan komen schoonmaken? De verslaggeefster ging toen de lijst met meer dan 40 essentiële beroepen na om te kijken of het wel of niet kan en ging vervolgens nog de hulplijn bellen.

  Als we in dit land mensen moeten uitleggen dat iemand die als tuinman werkt van huis tot huis gaat en juist meer mensen kan besmetten, vraag ik me af of wij het verdienen om deze crisis te overleven.

 5. ‘Uit huis gaan zonder noodzaak is een gevaar voor de economie die al op sterven na dood is’

  Door iedereen naar huis te sturen is de economie al gedood.

  Joepie de Poepie zal dadelijk trots zeggen dat het virus overwonnen is ja.

  1 Corona dode slechts. Ten koste van duizenden faillissementen en tienduizenden werklozen.

  Benieuwd wat Joeps aanpak zou zijn van de 20+ verkeersdoden per jaar.

  Ik vermoed een verbod op auto’s en alle wegen veranderen in wandelpaden.

 6. Ik heb het idee dat er nu al weer meer auto’s rijden als gisteren. Als er vandaag ook geen handhaving van de politie komt op thuis blijven is de thuis quarantaine een kansloze dood gestorven en is of alles om niets of we moeten het zo echt nog 3 maanden doen. Uit huis gaan zonder noodzaak is een gevaar voor algemene gezondheid en de economie die al op sterven na dood is

 7. Brian Mariano

  Ik zal het mijn leveranciers laten weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *