ParadiseFM | Lokale besmetting bevestigd

Gerstenbluth zei dat het het belangrijkste in deze eerste fase is om thuis te blijven | Persbureau Curacao

Er is sprake van zeker één lokale besmetting op Curaçao. Dat zei Epidemioloog Izzy Gerstenbluth vandaag in de persconferentie.

Gerstenbluth zei dat het het belangrijkste in deze eerste fase is om thuis te blijven en dat je je juist nu aan de regels houdt. Anders zijn alle maatregelen voor niets geweest. De besmette personen zitten in isolatie, ondertussen wordt onderzocht wat de route van de besmetting is. Het is echter moeilijker te controleren als mensen nog dingen samen doen. Daarom moet dit zoveel mogelijk vermeden worden.

Er zijn op moment nog steeds 11 Coronabesmettingen bekend op Curaçao. Hiervan zijn twee mensen genezen, één iemand is overleden, twee mensen liggen in het ziekenhuis en de rest zit thuis in isolatie.

Op dit moment wordt er ook gewerkt aan een steekproefsgewijze test. Hiervoor zijn 2500 tests nodig, deze zijn besteld, maar op dit moment is deze hoeveelheid nog niet aanwezig op het eiland.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | Lokale besmetting bevestigd

  1. Een saillant detail, de autoriteiten hebben het over binnen blijven maar wij zien deze epidemioloog in elk ochtendprogramma zijn “new found fame” te vieren.

  2. @Marlon: als er 80.000 test per week komen, is iedereen zich al vrij aan het bewegen.

  3. Ik heb ergens gelezen dat er een is robot die 80.000 tests per dag ksn doen. Als dat waar is dan kunnen wij elke week iedereen op het eiland testen. Dan kan iedereen weer vrij bewegen.

  4. Het is duidelijk dat wij met z’n allen de prijs betalen voor de hebzucht van een kleine groep. Een klein eiland als Curaçao moet voldoende tests hebben om iedereen 2 a 3 keer te testen maar onze minister van Gezondheidszorg vond het beter om het geld in de zakken van oa Betrian te steken.

    Volgens de epidemioloog zijn nieuwe tests besteld, nou dat is een brandverzekering nemen als het huis in brand is. Weet niet waar deze tests vandaan komen maar welk land gaat tests leveren als zij die zelf nodig hebben.

    De beste en enige manier om een verspreiding van het virus te stoppen is wereldwijd iedereen testen en isoleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *