31 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 13:49

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Leila Matroos-Lasten gaat niet in op verplichte vakantie

De tot voor kort waarnemend directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten, houdt vol dat ze onschuldig is en ziet dgeen reden om op vakantie te gaan.

Leila Matroos-Lasten, tot voor kort waarnemend directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten, gaat niet in op het verzoek om verplicht vakantie op te nemen.

De Raad van Commissarissen had dit onlangs aan Matroos-Lasten per brief gevraagd. De raad wil dat ze op vakantie gaat omdat er onderzoek wordt gedaan naar het mogelijk lekken van informatie door Matroos-Lasten. Zij houdt vol dat ze onschuldig is en ziet dan ook geen reden om op vakantie te gaan.

Bron: ParadiseFM

- Advertentie -

Naschrift KKC

Yves Guillaume Cooper op 07 juli 2019:  Ministerio Públiko a pone preshon riba Leila Matroos pa duna minister Kenneth Gijsbertha e memo di Neysa. Despues ku Leila Matroos a informá José Jardim i tambe e legal councelor di Banko Sentral, nan tres a disidí ku nan ta bai huntu serka Gijsbertha. Na último momento Jardim a kanselá i laga e dos otronan so bai…

 

- Advertisement -

Artikel delen

15 reacties

 1. …..”De toegevoegde waArde van Lasten is een wassen neus.
  Ze heeft natuurlijk ook nog een tijd bij de APC gezeten”…..

  @William, zelfs als ze op vakantie zou gaan zou niemand er wat van merken.

  Alleen de salarisadministratie, die het salarisslipje netjes dichtlikt in de envelop en zich opstapelt.

  En de bankrekening van de CBCS die weer een halve ton lichter is aan het eind van de maand.

 2. ……”De laatste keer dat iemand met vakantie ging bij de CBCS ging ze 2 jaar naar Nederland met behoud van een riant salaris”….

  @Trui, de laatste x dat iemand met een prikkelende naam een dagje afmeldde en niet meer terugkwam zijn er 6 nieuwe I phone versies uitgegeven, en zijn we 10 minister presidenten verder.

 3. Goed dat Lasten nee heeft gezegd.

  De laatste keer dat iemand met vakantie ging bij de CBCS ging ze 2 jaar naar Nederland met behoud van een riant salaris.

  Of niet, Zus?

 4. ……”Ze heeft het eiland een grote dienst bewezen door niet integere bankiers als Neysa Isenia buiten de regering te houden”……

  @Henk, ze had hiermee een hele andere, iets wat persoonlijke, zeg maar “passioneler” getinte intenties en drijfveren, die een “beetje” heel erg gebackfired zijn op haarzelf.

  Daarnaast is deze edele mevrouw zelf een product van politieke plaatsing via de MAN.

  En waar wederom uit gebleken is dat plaatsing obv politieke loyaliteit aan de partij, (via een familielid, zoals moeder/vader, die beide ook een prominente rol speelde bij de oprichting en/of het bestuur) niet perse resulteert in de kandidaat met de gravitas en expertise en ervaring voor de job.

  Ondanks de opkeiding en RA titel. De RA titel die op Curaçao overigens al heel vaak te schande is gemaakt. Kijk naar de vele incidenten die we hebben gehad met accountants wiens namen al vaak genoemd zijn.

 5. “De foto met 3 top leaders heeft iets ironisch:”
  Klopt “the mighty have fallen”: alle drie gevallen van gebrek aan daadkracht, zelf zakken vullen, en problemen niet oplossen (en mensen moeten teleurstellen) maar blijven vooruit schuiven. Ook alle 3 wereldberoemd op Curacao en totaal onbekend daarbuiten

 6. De foto met 3 top leaders heeft iets ironisch:

  Romero ex CBCS President, jarenlang verantwoordelijk voor de etterende Giro & ENNIA Noodregeling, die duidelijk niet de verlangde vruchten heeft afgeworpen + in 25 jaar nog steeds geen decent garantieregeling voor elkaar heeft gekregen, maar nu wél in een commissie zitten om dat te regelen.

  Onze alpha “Romero” leider, maar dan in een ander vakgebied.

  L. Lasten die 6 jaren bij de UTS als CFO verantwoordelijk was voor een jaarrekening met omissies over gokactiviteiten via de data centra.
  Haar toegevoegde waarde als CBCS president heeft zich niet echt geconcretiseerd. De Giro is ondanks haar auspiciën net zo hard gevallen, en de situatie bijnEnnia is nog even onduidelijk. Haar miljoenenvergoeding heeft hier geen wending
  aan kunnen geven.

  Ys, zucht…….werkelijk alles waar deze meneer zich mee bemoeit en zijn neus insteekt gaat naar de filisteinen.
  INSEL AIR, ENNIA, en nu de CBCS, waar het ook aan alle kanten rommelt. Steeds dezelfde figuren die overal, met de overduidelijke schijn van belangenverstrengeling tegen zich richtende, bijzitten..

 7. Aan de ene kant mag het wel duidelijk zijn, dankzij de val van Stevie, het ongelukkige voordragen van mevrouw Amnesie, wordt het wederom klinkklaar dat onze bestuurders een kudde leugenaars en opportunisten zijn.

  Nu willen ze mevrouw Leila voor laten boeten? Omdat ze wellicht een vrouw is?

  Dat andere directielid kon ook makkelijk hebben meegedaan met het WK-vrouwen.

 8. Mischien kan Leila Lasten in plaats van op vakantie te gaan tijdelijk wat anders doen bij de centrale bank.

  Zoals de lege personeelsfile van Zus de Lannooy eens bestuderen.

 9. Er blijft een luchtje hangen aan de CBCS (directie) zolang niet de hele voormalige (politiek) getinte & geplaatste bestuurs en commissarissen kliek vervangen wordt.

 10. Leila heeft groot gelijk,

  Ze heeft het eiland een grote dienst bewezen door niet integere bankiers als Neysa Isenia buiten de regering te houden.

  Uit het intern memo van CBCS blijkt dat Neysa Isenia zichzelf heeft proberen te verrijken bij Giro.

 11. Zeer terecht dat Matroos Lasten niet met gedwongen vakantie wilt, blijkbaar heeft ze iets van deze twee onbetrouwbare heren wilden haar in een sandwich nemen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Twee Curaçaoenaars onder acht smokkelaars

Onder de acht drugssmokkelaars die dinsdag op zee werden aangehouden, zaten ook twee Curaçaoënaars. Een groep van zes Venezolanen waagde de oversteek met een grote hoeveelheid drugs....

ParadiseFM | Meteo zet Curaçao op code geel wegens extreme hitte

De Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) heeft vrijdag een code geel afgegeven in verband met extreme hitte. Meteo raadt aan zoveel mogelijk binnen te blijven, voldoende water te...

ParadiseFM | Alweer een dode door corona, aantal doden stijgt naar 159

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van vrijdag. Daarmee staat het aantal mensen dat op Curaçao aan de...

CC | Resistance to controversial dispute law has surprised Knops

THE HAGUE - The resistance of the parliaments of Curacao, Aruba and Sint Maarten against the draft Consensus Kingdom Act on Kingdom Disputes has surprised Undersecretary Raymond...

DH | Sam is now a hurricane

Sam is now a hurricane, rapid intensification forecast to continue. Hurricane Sam Advisory Number 7. NWS National Hurricane Center Miami FL AL182021 500...

AntilliaansDagblad | RMR: Sint Maarten voldoet voldoende

7e Tranche spoedig door Nederland overgemaakt Philipsburg - Sint Maarten ontvangt binnenkort de zevende tranche liquiditeitssteun van Nederland. De Rijksministerraad (RMR) heeft hier vrijdagochtend groen licht voor gegeven. Het...
- Advertentie -