27 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Leeuwarden wil komst Antillianen uit Rotterdam tegenhouden

HomeMediaParadiseFM | Leeuwarden wil komst Antillianen uit Rotterdam tegenhouden
Daarnaast is binnen de gemeente het plan om jaarlijks 10.000 euro uit te trekken om Antilliaanse Nederlanders ,,te ondersteunen om te remigreren naar Caribisch Nederland en daar een goed bestaan op te bouwen”.

Leeuwarden probeert te voorkomen dat Antillianen uit Rotterdam zich in de Friese hoofdstad vestigen, meldt het Algemeen Dagblad. Met name jonge Antillianen zouden voor veel overlast zorgen.

Leeuwarden telt ongeveer 1500 Antillianen. Voor Rotterdamse Antillianen zou de Friese hoofdstad sinds kort erg aantrekkelijk zijn omdat er een gemeenschap is waar ze terecht kunnen.

Leeuwarden wil samenwerkingsafspraken met Rotterdam maken. ,,Het is vooral de bedoeling om van Rotterdam te leren‘’, zegt Lanie van den Burgt, senior adviseur openbare orde en veiligheid. ,,Rotterdam heeft veel meer ervaring met Antillianen.”

Hij benadrukt dat iedereen welkom is in Leeuwarden. ,,We willen niet stigmatiseren. Er zijn veel Antillianen die gewoon een baan hebben en meedoen in de samenleving. Maar er zijn ook Antillianen die naar Leeuwarden komen, nauwelijks de taal beheersen en in de criminaliteit terecht komen. We willen onderzoeken wat we daaraan kunnen doen.‘’

Volgens de gemeente Leeuwarden zijn er veel problemen met Antillianen. Ze zijn ‘oververtegenwoordigd in de criminaliteit’, bijvoorbeeld drugshandel, berovingen en drugsgerelateerde ruzies. Ook spelen er problemen als tienerzwangerschappen, voortijdig schoolverlaten. En dat alles zorgt voor ‘hoge financiële lasten voor de samenleving’. ,,De grote instroom van kansloze Antillianen uit de Nederlandse Antillen en vooral ook Rotterdam in de laatste jaren baart zorgen‘’, zo staat in de Veiligheidsagenda 2019-2023 te lezen.

Daarnaast is binnen de gemeente het plan om jaarlijks 10.000 euro uit te trekken om Antilliaanse Nederlanders ,,te ondersteunen om te remigreren naar Caribisch Nederland en daar een goed bestaan op te bouwen”. Het zou dan gaan om een of twee verhuizingen per jaar.

Bron: ParadiseFM

5 reacties

 1. Leeuwarden moet met Trump praten, misschien helpt hij hen wel ‘The Wall’ om de stad Hern bouwen. Israël heeft e.e.a. Ook gied georganiseerd.

 2. Jules (cabez di) Koko vindt het niet kunnen dat criminele ju di Corsows niet welkom zijn in Leeuwaarden. Zijn betoog luidt: Nederland maakt gebruik van goeie sporters, honkballers etc. die afkomstig zijn uit Curacao en dan worden ze wel bestempelt als Nederlanders en geen ju di Corsow.
  Hij vergeet dat parlementaiers zoals Cordoba, Gibi Doran, Carlie Cooper,Menki Rooyer hun mond vol hebben om Macamba’s die durven te reclameren over geluidsoverlast direkt terug gestuurd moeten worden.
  Het is te hopen dat de vele crime Antilianen (zie hiervoor TV.prog. opsporing verzocht)niet een keertje met een enkel reis hier naar toe gestuurd worden. Het woord “racisme” zal wel veelvuldig bij radio Mas weerklinken.
  Dios spaar hende.
  Zallige kerstdagen voor iedereen.

 3. Volgens @Wim, “Als je hier een luie domme crimineel een mondi monkey noemt ben je een racist.” Als ik voor me zelf mag spreken ik vind het niet erg om een luie domme crimineel of neger genoemd te worden maar het wordt “monkey” heb ik wel moeite mee. Ze zeggen weleens monkey see, monkey do, nou als ik een monkey was liep ik ook met een dikke gouden ketting, mijn bek vol goud en had ik een dure BMW onder mijn kont.

 4. Mooi dat ze het probleem daar wel durven benoemen.

  Als je hier een luie domme crimineel een mondi monkey noemt ben je een racist.

  Als er nog mensen geloven dat we in Nederland blij zijn met Curacao: lees dit artikel en besef dat onafhankelijkheid van Curacao voor Nederland een grote opluchting is.

 5. “Voor Rotterdamse Antillianen zou de Friese hoofdstad sinds kort erg aantrekkelijk zijn.” Ik kan me dat wel voorstellen dat Antillianen uit Rotterdam willen vluchten, daar is Aboutaleb burgemeester dat is een god vergeven slijmbal zeg, de slijm druipt ervan af.

  Een voorbeeld; onlangs is een scholiere, 16 jaar oud van Turkse afkomst door haar Turkse ex vriend van 31 op school doodgeschoten. Het meisje heeft vaker aangifte bij de politie gedaan. De politie heeft het meisje niet serieus genomen of niet adequaat opgetreden.

  Wat zeg nou de slijmbal van een Aboutaleb? Het wordt eens tijd dat sommige mannen zich realiseren dat vrouwen niet hun bezit zijn. Mooi gezegd, dat is wat iedereen wilt horen maar wat heb je eraan? Iets, realistischer was geweest als hij het had gezegd, de politie heeft niet goed gehandeld, ik ga met de politie top zitten om dit in de toekomst te voorkomen…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties