ParadiseFM | Knops: ‘Regering-Rhuggenaath doet onvoldoende met Groeiakkoord’

Nederland heeft volgens hem heeft ‘kennis, kunde en expertise’ aangeboden, maar er is door de regering-Rhuggenaath onvoldoende gedaan

Dat zegt Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops is er in het afgelopen half jaar niet voldoende gedaan met de uitvoering van het Groeiakkoord voor Curaçao.

Nederland heeft volgens hem heeft ‘kennis, kunde en expertise’ aangeboden, maar er is door de regering-Rhuggenaath onvoldoende gedaan om met die hulp de economie van Curaçao verder te stimuleren.

Bron: ParadiseFM

9 Reacties op “ParadiseFM | Knops: ‘Regering-Rhuggenaath doet onvoldoende met Groeiakkoord’

 1. Curacao revisited

  heeft iemand op dit forum overigens enig idee of ENNIA (ooit?) nog eens een jaarrekening gaat publiceren? Of is het bij ENNIA dezelfde gang van zaken als bij Girobank: een paar jaar geen informatie en vervolgens failliet verklaard?

 2. Knops is terug gefloten, jammer dit is 30 miljoen voor nada . Het gaat een aanbetaling gaat worden voor een projectje 100 miljoen dat weer 200 miljoen gaat kosten een cmc of zo.
  Dit is geen hulp dit is nos voeren. De bevolking gaat niet beter worden door deze hand-out. Mischien gaat het gebruikt worden om de problemen over de verkiezingen te tillen. Het is niet wat minister kops zij en zeker niet wat hij wilde zeggen. Dit is dweilen niet eens met de kraan open. Maar op de zeebodem en geen oplossing

 3. @roberto, dan ga je uit van goed bestuur en goede bedoelingen, en dat de corruptie verhaaltjes alleen verhaaltjes zijn. Dan zou de hulp ook wel geaccepteerd worden. Het zijn geen verhaaltjes en heel forti heeft vieze vingers en pleegt geen goed bestuur. Dus geen hulp.de problemen worden op de bevolking afgewenteld en het gaat nog erger worden, ze zijn nog niet klaar.

 4. Mooi gesproken Roberto.

 5. Curacao revisited

  Bob Traa had ook zijn kennis en hulp aangeboden maar is binnen korte tijd weggepest.

 6. Stel dat je een tocht door de bergen maakt. Je bent niet alleen, want een gids heeft aangeboden je te vergezellen, en nog wel de beste en ervaren gids die er is. Hij heeft veel meer ervaring en uithoudingsvermogen dan jij, maar hij blijft geduldig bij je in de buurt. Hij merkt dat je af en toe struikelt. Uit bezorgdheid voor je veiligheid steekt hij zijn hand uit om je over een bijzonder gevaarlijk gedeelte heen te helpen. Zou je zijn hulp weigeren? Natuurlijk niet! Je veiligheid staat op het spel. Precies in deze toestand bevindt Curacao zich, Curacao bevindt zich in ultra gevaarlijke vaarwater, op glad ijs. Nederland wil ALTIJD helpen, maar het krijgt geen inzicht in de stand van zaken na haar hulp. Curacao heeft een kei en kei moeilijke weg te gaan, en alleen. Nederland wil vriendelijk wel de rechterhand van Curacao vastgrijpen en helpen. Nederland wil niet weigeren te helpen, tuurlijk niet, maar hieraan zijn wel enkele voorwaarden en vereisten verbonden. Nederland wil wel inzicht hebben in de stand van zaken; wáár het geld naar toe gaat, waarvoor, en………….. wie het geld zal beheren. Inzicht houdt in; het vermogen een situatie te doorzien, verder te kijken dan wat zich op het eerste gezicht aan voordoet. Wordt er beleidvol en behoedzaam met het geld omgegaan??? Met betrekking tot het geld wil Nederland de juiste handelwijze weten, meer niet. Zo niet, dan houdt het op, en is de toestand nóg nijpender voor Curacao geworden. Dan is Curacao nóg verder van huis. Regering, wees nou eens wijs en doe geen domme dingen. Laat die koppigheid geen rol spelen. TAKE IT, or LEAVE IT. Geen tijd te verspillen.

 7. Jammer dat er zo weinig publiek wordt gedeeld over de voortgang van dit akkoord. Ook de aangestelde commissie die het eea moet monitoren, doet dat niet.

 8. Ja, 99% mee eens, maar wat zou er gebeuren als er Nederlandse (echte accountants) in de financiële, economische wereld los gelaten worden en die gaan oprechte bevindingen rapporteren (die rapporten komen van zelf dan in de openbaarheid) hoe aannemelijk is het dat zij sturen op structureel excessieve overheidsuitgave, in salarissen, bonussen en onkosten vergoeding in salarissen en uitkeringen voor niet-bestaande mensen? Hoe groot is de kans dat, met recht, de conclusie getrokken mag worden dat ondanks het CMC debacle curaçao geen hulp nodig heeft, als het zijn toko op orde maakt? En dan is het vewonderlijk dat die hulp geweigerd wordt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *