30 C
Willemstad
• zaterdag 8 mei 2021 18:24

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaParadiseFM | Knops niet eens met kritiek

ParadiseFM | Knops niet eens met kritiek

Knops benadrukt dat Nederland 40 miljoen euro heeft gegeven om het Rode Kruis te helpen met die pakketten.

Staatssecretaris Raymond Knops heeft gisteren fel gereageerd op kritiek op zijn aanwezigheid tijdens het uitdelen van voedselpakketten.

Volgens Knops is het niet meer dan normaal dat hij een kijkje neemt bij het uitdelen van die pakketten. Hij benadrukt dat Nederland 40 miljoen euro heeft gegeven om het Rode Kruis te helpen met die pakketten.

Hij vindt zijn aanwezigheid niet meer dan normaal.

Critici verweten hem een ‘show’ te hebben gemaakt met de voedselpaketten voor mensen in nood. Knops noemde dat onterecht. En riep iedereen op om juist aandacht te besteden aan degenen die het moeilijk hebben.

Bron: ParadiseFM

22 reacties

 1. Judeska of Gario zegt ..”Waarom gaat Knops geen voedselpakketten in barios van Hulanda uitdelen?

  Antwoord 1: In Nederland hoef je geen voedselpakketjes uit te delen, de staat zorgt daar al uitstekend voor.

  Antwoord 2: Nederland zit niet om geld verlegen, Curacao, daarom zit hij /Knops , hier.

  En hij heeft een diplomatiek gewenste geste gedaan om ook zakjes uit te delen.. puur voor de vorm, dat hoort, dat past een betamelijke gezagsdrager en publiek figuur.
  Niets meer en niets minder..

 2. Ja he? In de luwte laffe zoete broodjes bakken op Santa Rosa kan zelfs Max mijn hond. En dan zonder body guards wel te verstaan.
  Ik zie je in Nederland (waar ook achterstandswijken zijn) geen voedselpaketten uitdelen, want daar eten ze geen zoete broodjes.
  Waarom ga je niet in de Schilderswijk zakjes eten uitdelen? Of aan de Valiaantlaan? Hobbemaplein. Moerwijk. Laak.
  DAAR moet je je gezicht laten zien!

 3. ……”maar ik meen wel te weten dat eind 2009 bij het einde van het kabinet Emily de Jongh-Elhage laatstgenoemde op de valreep heeft geprobeerd de pensioenuitkering voor haar en de hare riant te verhogen”……[email protected]

  De PAR pololiticus heeft al vaak bewezen niet onder te doen en net zo corrupt te zijn als de gemiddelde MFKer FOLer, MANista en PSer,…

  Kijk naar Ys, Emily, Dick, Omayra etc

 4. 1. Men is kennelijk op die klip niet gewend dat een Overheid kijkt wat er met het belastinggeld gebeurd;
  2. Zoals ook door anderen aangegeven is men op die klip niet gewend dat de Overheid enig medeleven toont met bewoners die in de knel zitten: kennelijk is empathisch imbeciel gedrag door de Overheid de norm.

  Eén troost: God ziet alles! Ook de zgn. kerken die imbeciele politiek gedrag niet verfoeiien.

 5. @William
  Ik weet niet of Leeflang daarbij ook een rol heeft gespeeld, zou me overigens niet verbazen, maar ik meen wel te weten dat eind 2009 bij het einde van het kabinet Emily de Jongh-Elhage laatstgenoemde op de valreep heeft geprobeerd de pensioenuitkering voor haar en de hare riant te verhogen. Ik meen ook te weten dat die missie is mislukt omdat de gouverneur van dat moment , de heer F. Goedgedrag, er voor is gaan liggen.
  Kortom het -pogen tot- gegraai bestaat al langer dan 10 jaar. Maar dat zal voor niemand nieuws zijn.

 6. Drechi zegt: …”Knops, grow up!!! Leuk geprobeerd, maar niet echt gelukt.”….

  Nee @Drechi, wij hier op deze op een smerige chemische /vuilnisbelt gelijkende klip moeten opgroeien en volwassen worden.

  Wij hebben in 50 jaar tijd nog nooit één jaarekening, op tijdingediend van het Land, last staan juist!

  Wij hebben altijd een budget probleem, en wij hebben hier een puinzooivan elke overheidsgestuurde entiteit gemaakt.

  Wij hebben de corruptie en nepotisme gigantisch uit de handlaten lopen.

  Niet Nederland is de piraat of kolonistische oppressor, wij hier, de échte pur sang ydk!!!

  Ik stel me altijd voor dat je een beetje een type als Jandino bent, waarschijnlijk best sympathiek en gezellige voor je Omgeving, maar ook gelijk de slachtofferkaart trekken = lees de kleur en rassenkaart, als je terecht ergens met uncomfy facts wordt geconfronteerd..

  De donkerte van je kleur of het aantal kinken in je haarcurve, hebben geen enkele ontkrachtende waarde op feitelijke [email protected] beste Drechi

 7. Klein eiland @Knoek-koe veel mensen met elkaar verweven iedereen de voor wat hoort wat mentaliteit. Corruptie corrumpeert, niemand heeft iets voor elkaar over, want we weten met z’n allen dat de armoede, werkloosheid en jeugdwerkloosheid de pan uitrijst. Schoolverlaters, niemand die daar op let, 1 onderwijs inspecteur op het eiland, die vindt je het gek vaak overspannen is, jeugdprostitutie, jeugdmoedertjs, HIV (hoogste in het Carib. gebied, check de cijfers van Cura+, er stond een prachtig artikel hierover in het AD door Yvonne Wolthuis, op 18 juli hierover) etc etc
  Kortom het is erg treurig gesteld en dan doel ik vn op de zich elite noemenden die maar blijven graaien.

 8. @Drechi zegt: “…Ehhhh…..
  Is Rutte ook in Italie en Frankrijk en Portugal wezen kijken wat er met het “financieel cadeau” daar is uitgevoerd???…”

  Nee, @Drechi, maar dat is ook niet nodig. Die betalingen lopen via de EU, en reken maar dat die wel degelijk controleert.

 9. De analyse is vrij eenvoudig: dat gebeurt er nou als je een simpele puber zonder gerichte communicatie-opleiding op pad stuurt en haar voorhoudt dat ze journalist is. Dat tegen een oud-militair, die als staatssecretaris een gedegen korte vorming in omgaan met media heeft gehad. Het kind, komende van de rel- en roddelzender Direct, meent zich een kritische vraag te permiteren, maar stelt deze in een bruusk verwijtende formulering en op neerbuigende toon. Knops schakelt haar en haar domme vraag tactisch uit met een gepeperd antwoord: zegt meer over jou, dan over mij.
  De reddingspoging van haar collega later, doet daar niets aan af.

 10. Drechi, in de door jouw genoemde landen worden geen voedselbanken leeggeroofd.

  Op Curacao wel.

  En niet alleen voedsel-banken. Ook andere banken. Vraag het Stephen Capella.

  Of zijn moeder.

 11. Ik ben bang dat je er niet ver naast [email protected]
  Er zijn zeker ook goede krachten bezig op het eiland, maar begin steeds meer te realiseren dat er een hele onsportieve en onprofessionele toon doorklinkt bij gezagsdragers, politici en journalisten/ vorzobover ze die titel kunnen drsgen, als het op dealen met harde feiten neer komt.

  We wijzen graag met vingers naar anderen hier op deze rots….politici en sommige burgers..

  Maar hebben zelf niet door dat die vinger eigenlijk voor hun zelf bedoelt is..

 12. Idd krijgen de zuid Europese landen niet zomaar geld in hun mik! Zij moeten ook hervormingsplannen indienen en dan hoofdzakelijk vwb de arbeidsmarkt en pensioenstelsel. Als er niet aan wordt voldaanste krijgt elke lidstaat de mogelijkheid de betaling tijdelijk te stoppen. Een noodrem. Was het niet Leeflang die nog snel de pensioenen voor statenleden ca wist te verhogen voor 2010??
  Dat moet Raymond Knops en de gehele RMR voor CAS ook doen.
  Want niemand heeft nog maar iets ingeleverd ergo zelfs verhoogd naar schaal 18 voor een stel zakkenvullende nitwits maar wel 12:5 bij de laagstbetaalden inhouden.
  Kortom het zijn gewoon een stel schoften, uiterst goedkoop volk.
  Jammer dat @Drechi dit niet inziet ipv verkeerde aannames te ventileren. Maar goed iedereen heeft recht op een eigen mening, nietwaar.

 13. Deze mensen zijn erger dan bagger. De oproep die Raymond Knops doet is aan dovemansoren.
  Niemand van die schoften hier hebben ooit een voedselpakket ingepakt en bv betaald uit eigen zak.
  Dit gepeupel is erger dan erg. Geen beschaving geen enkele compassie geen mededogen niets!!

 14. Figuren als Drechi pa bosnan Tur zorgen er voor dat Curaçao een derde-wereld-eiland wordt/blijft. In welke wijk zal hij wonen?
  No brains, no education blijkt overduidelijk uit zijn commentaren.

 15. Hij hoeft niemand te overtuigen @Drechi, ons corrupte bestuurlijke falen op dit eiland behoeft geen enkele overtuiging.

  Het spreekt voor zich.
  Knops deed gewoon wat elke politicus of gezagsdrager doet. Zijn menselijke kant laten zien.
  Het pleit voor Knops dat ze zo op de persoon spelen.

  Het geeft aan, op Curaçao althans, dat hij het bij het rechte eind heeft wat de puinzooi en wanbestuur aangaat.

  En al dat gedemoniseer van zijn persoon doet daar niets aan af,

  Intehendeel, het bevestigt op pijnlijke wijze zijn gelijk.

  omdat ze hem niet op de feiten kunnen pakken, dus gaat men een beetje vuil worden en onsportief spel spelen…

  zo doorzichtig voor de met wat meer intelligentie begiftigde burger

  Maar onsportief als we zijn op Curaçao als het om oncomfortale feiten confrontatie neerkomt, gaan men hier niet alleen zéér onsportief, maar vooral onprofessioneel reactief gedrag ten toon spreiden,

  Eea naar analogie van JG Dekker…die de pijnpunten durfde te noemen..

 16. Dhr Knops gaf koekje van eigen deeg. Hij was daar om te woord te staan , kanaal13 heeft deze show in mekaar gedraaid niet Knops, en pinedo vond het goed.

 17. Ehhhh…..
  Is Rutte ook in Italie en Frankrijk en Portugal wezen kijken wat er met het “financieel cadeau” daar is uitgevoerd???
  Knops, grow up!!! Leuk geprobeerd, maar niet echt gelukt. Je overtuigt geen hond met dat verhaal, behalve de “experts” hier op KKC.

 18. “Critici verweten hem een ‘show’ te hebben gemaakt”. Nou critici? Het was Nicole Trinidad van hoe kan het anders Direct TV. Het blijft gewoon respectloos om medewerkers zonder enige opleiding en training met een microfoon onder het mom van journalistiek op stap te sturen.

  De gouverneur Lucille Wout deed het zelfde een paar maanden geleden door met camera’s erbij te helpen met eten in zakjes te doen. Toen had dezelfde Nicole Trinidad van Direct TV veel waardering voor de gouverneur geuit terwijl dat toendertijd meer op een publiciteits stunt leek.

  Het probleem is dat Direct TV in financiële problemen zit en steeds meer aan kwaliteit wat nooit was moet inboeten.

 19. Wat een miezerige onsportieve baggercultuur heerst er toch op Curaçao,, die man doet een symbolische geste door zich onder de pueblo van depueblo te begeven en paketten uit te delen, en gewoon een sympathieke vriendelijie handreiking te doen, en is het ook niet goed.

  Als hij niets had gedaan, was hij voor arrogant, afstandig racist uit gemaakt omdat hij geen persoonlijke interesse had getoond voor het (zwarte) volk.

  Dammed if you do, damned if you don’t

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties