ParadiseFM | Klanten van de Girobank kunnen geen geld opnemen

Een officiele verklaring van de bank is nog niet naar buitengekomen waardoor meer informatie voor de klanten uitblijft | Jeu Olimpio

Klanten van de Girobank kunnen geen geld opnemen. Volgens de Extra heeft de Centrale Bank de Giro onder moratorium gesteld.

Dit is een rechtsmiddel waardoor crediteuren de schulden van de bank niet kunnen innen. De Amerikaanse correspondentenbank van de Giro, voor buitenlandse betalingen, zou zich bovendien hebben teruggetrokken.

De Girobank staat sinds 2013 onder een noodregeling van de Centrale Bank.

Een officiele verklaring van de bank is nog niet naar buitengekomen waardoor meer informatie voor de klanten uitblijft. Verschillende klanten zijn naar een bankfiliaal gegaan om verhaal te halen, maar volgens Vigilante is het filiaal in Punda inmiddels dicht.

Bron: ParadiseFM

23 Reacties op “ParadiseFM | Klanten van de Girobank kunnen geen geld opnemen

 1. Peter de Groot

  Het wordt tijd dat er op Curaçao een equalizer opstaat en met dit soort mensen voor eens en voor altijd afrekent. Ja de oudere worden weer gedupeerd, jaren beetje bij beetje sparen Sam bij de Girobank voor de ouwe dag en oeps weg. Crimineel zijn ze en de grote jongens hebben tijdig de tip gekregen “he de deur gaat dicht” voorkennis noemt men dat, en ja hoor zij hebben wel hun miljoenen veilig gesteld. Misleidend van de centrale bank enige tijd geleden dat het redelijk goed gaat met de Girobank. CBCS die nota bene zelf de goedkeuring voor de acquisitie IIG heeft gegeven en dan nog de enorme miljoenen geldstromen naar het buitenland/Canada om een hedge fonds voor de grote jongens in te dekken, moet dat niet door de CBCS worden gereguleerd. Schandalig mensen, het wordt tijd dat er een grote groep mensen opstaat en deze rotzooi aanpakt. Als een eerlijk hardwerkend mens onrecht wordt aangedaan kan dit niet in te schatten consequenties hebben.

 2. echte niet ontziende schoften bij elkaar, schaamteloze mensen die ze gewoon een keer moeten aanpakken ipv altijd maar weer de hand boven hun hoofd te houden. Volstrekt abnormaal wat er iedere keer maar weer gebeurt! Het lijkt of er geen eind aan de corruptie komt.

 3. Drechi pa bosnan Tur

  @CR:
  Ik denk dat het noemen van de persoon waarvan ik denk dat zij schuldig is aan het hele Girogebeuren, mij niet door de CP of Redactie in dank zal worden afgenomen….. 🙂

 4. Directeuren als Stephen Capella en Neysa Amnesia zouden aan hun ballen en bollen aan de Julianabrug moeten worden opgehangen.

  Maar wij willen hen minister laten worden en maken hen CFO bij Aqualectra.

  De enige die veroordeeld is, is Eric Garcia. Maar die mocht omdat er in de gevangenis geen lomito wordt geserveerd zijn straf thuis in zijn peperdure penthouse, geroofd van Girobank klanten en werknemers, gaan uitzitten.

 5. Was het niet zo dat Zus de Lannoy en Gregory Damoen nog bij Girobank waren om orde op zaken te stellen? De ene is nu bij de Centrale bank en de andere bij het CFT. Wanneer stoppen we in dit land met randdebielen te promoveren.

  Hoorde Jachmin Pinedo weer hysterisch zoals altijd, ze wilde kost het wat het kost Emsley Tromp verdedigen. Dezelfde Jachmin Pinedo die ons zogenaamd wijs wilde maken dat bij Ennia niets aan de hand was omdat Ansari multi multi miljonair is. Het zou Jachmin Pinedo sieren als zij een keer toegeeft dat ze fout zat..

  Laten we elkaar geen mietje noemen, welke dommerik heeft nog een rekening bij Girobank lopen?

 6. Curacao revisited

  Heeft Brian S (sukkel) ook een rekening bij giro bank? ?

  @drechi: wie is schuld aan girobank? De makambas? Venezuela? Stand van de maan? Stijging zeespiegel?

 7. Hebben de rek houders zitten slapen? Dan ga je toch acuut naar een andere bank??

  Bij de Giro zitten vooral oudjes van dagen en de kneusjes.

 8. De Girobank staat sinds 2013 onder een noodregeling van de Centrale Bank.

  Hebben de rek houders zitten slapen? Dan ga je toch acuut naar een andere bank??

 9. UTS verpatst.
  Insel Air kapot.
  BZV leeggeroofd
  SVB op rantsoen.
  BDO onder curatele.
  Ennia noodregeling
  GIRO over de kop
  Van Traa weggehoond.
  Producten van de miljoenen directeuren.

 10. Hopi, hopi tristu. Het kon niet op bij giro, fraudeurs neysa, garcia capella. Gaven iedereen maar krediet, zie levensgrote gebouw tegenover mcb rooi catoo.

 11. Heb begrepen dat bij het pinnen of overschrijvingen de mededeling verschijnt: Saldo 0.00.
  Dan heeft CBCS waarschijnlijk niets me te maken.
  Ik denk dat het bancaire IT systeem van de Girobank professioneel is
  gehackt.
  Girobank natuurlijk in paniek omdat een plan voor damage control
  ontbreekt.

 12. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 13. Naar Bon Futuro met Dennis Dambruck en Stephen Capella!

 14. En de verantwoordelijke finance manager hiervoor, Neysa Amnesia, is nu CFO bij Aqualectra. Containers water en kaarsen inslaan dus maar.

  Huidige finance manager bij Giro is de fraudeur Dennis Dambruck, met het IQ van een leguaan. Verantwoordelijk voor het peperdure ontslag van Miguel Goede aan de UNA, en veroordeeld voor het frauderen met zijn CPA titel.

 15. William je hebt gelijk. Het heeft vele jaren geduurd voordat het stuk loopt. Een ieder had dit kunnen weten. Neem je geld van een financiële instelling als er rook is. Jammer maar moet maar. In dit soort gevallen is de centrale banken gebonden aan geheimhouding en ze proberen achter de schermen een oplossing te vinden. Wat niet gelukt is. De overheid bankiert gewoon bij deze bank. Wat gebeurt er eigenlijk met hun tegoeden?

 16. En volgende keer weer lekker stemmen op dezelfde klootzakken!!!!!

 17. Het is ook onbegrijpelijk dat er nog mensen zijn die hier een rek hebben!
  Ik heb die van mij al 6 jr geleden gesloten toen de ‘geruchten’ zich voordeden.

 18. Curacao revisited

  “Kent Curacao een deposito-garantie voor particuliere spaarders?”
  Nee er zijn op Curacao geen maatregelen om de verliezen voor spaarders te beperken.
  In tegenstelling daarop zijn er wel voldoende maatregelen getroffen dat het mogelijk maakt dat bestuurders van financiele instellingen en onze eigen CBCS om zoveel mogelijk winst te maken

 19. Met dank aan de CBCS directeuren die dagelijks vanuit de Heeren toezichthielden op het economische reilen en zeilen.

 20. Fred Schiedam

  Kent Curacao een deposito-garantie voor particuliere spaarders?

 21. Curacao revisited

  Weer goed bezig cbcs! Eerst Bob traa weg, nu worden de spaarders van giro bank gepakt. Chos Romero leest met tranen van geluk de krant omdat hij net op tijd bij cbcs is weg gegaan.

  Hoe lang moeten we nog wachten totdat mensen bij cbcs verantwoordelijk worden gehouden voor dit wanbeleid of is het plan nu om Bob Traa de schuld te geven?!

 22. Laat de klanten naar de moeder van Stephen Capella gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *