31 C
Willemstad
• dinsdag 16 augustus 2022

Laatste reacties

ParadiseFM | Klanten Isla trekken zich terug wegens sancties VS

Een van de sancties is dat bedrijven die zakendoen met de VS geen zaken meer doen met PDVSA, maar ook niet met dochterondernemingen van het Venezolaanse staatsoliebdrijf, zoals de Curacaose Isla.| Extra

Leveranciers en klanten van Isla beginnen zich al terug te trekken in verband met de sancties van de Verenigde Staten. Dat stelt woordvoerder van Isla Earl balborda.

28 januari gaan de sancties vanuit de VS voor Venezuela officieel in. Een van de sancties is dat bedrijven die zakendoen met de VS geen zaken meer doen met PDVSA, maar ook niet met dochterondernemingen van het Venezolaanse staatsoliebdrijf, zoals de Curacaose Isla.

Voolgens Balborda staan er nu meer dan 1 miljoen producten in tanks die niet verkocht meer kunnen worden. Curoil is altijd de grootste koper geweest, maar ook die nemen minder af. Zij stellen olie internationaal voor een betere prijs te kunnen krijgen. Daarbij zijn ze ook op zoek gegaan naar andere opties vanwege de productieproblemen bij de Isla sinds begin 2017.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

8 reacties

 1. @Meloen,
  Klanten vragen zich niet af wie schuldig is.
  Ook is het oninteressant van wie Balborda eet. Zo te zien komt hij niets tekort. Waar zich wel tekorten zich zullen voordoen is bij families waarvan de kostwinner ontslagen wordt vanwege de raffinaderij, haven, enz. Dit bovenop een werkeloosheid van al 20+% en een bovolking waar 40+% onder de ‘armoede grens’ leeft. En participanten in deze forum vragen zich af waarom de vakbonden de laatste tijd zo onrustig zijn. Deze ‘vakbonden’ reflecteren de onrust die er onder hun leden leeft. Een enkeling probeert daar opportunistisch mee om te gaan, maar wij leven nu in andere tijden dat deze ‘heren’ gewend zijn. Ook kan Curaçao zich schrap zetten voor de golf van misdaad dat eraan staat te komen. Vooral als criminelen achter de faillissement van InselAir niet worden ‘aangepakt’. Waarom denk je dat parlementariërs van de coalitie vandaag om het hardst roepen voor onderzoek (Martina, zag het aankomen en is er vooraf tussenuit geknepen). Waar het om gaat zijn de gevolgen (weglopende klanten is het minst erge) van een kortzichtig en korrupt beleid, ongeacht wat de ‘externe factoren’ ook mogen zijn.
  Voorts is het ook zo dat sancties een beperkte werking; zie Cuba, Noord Kore, Iran enz. enz. Echter, zoals vandaag weer met Noord Korea ten tonele wordt gespreid, is dat de huidige regering in het Witte Huis, weinig kaas gegeten heeft van diplomatie.

 2. Balborda maakt er weer een mooi verhaal van en schuift het falen van Maduro maar weer af op de VS.

  Het is niet de schuld van de VS dat er beslag ligt op een schip in Bullenbaai.
  Het is niet de schuld van de VS dat de olie installaties in Venezuela geen onderhoud hebben gehad door gebrek aan geld………….a.g.v. leegjatten van de kas door Maduro c.s.
  Het is niet de schuld van de VS of van investeerders dat zij weinig heil zien in deze oude raffinaderij wanneer de leverancier van de olie volstrekt onbetrouwbaar is.

  En hoor je Maduro daar totaal niet over. Wiens brood met eet, diens woord men spreekt……….nietwaar Balborda. Je mond houden was ook een optie geweest.

 3. @hoedanook, Er was toch een speciaal team hiervoor opgericht? Onder leiding van Werner Wiels en José van den Wall-Arnemann en verschillende consultants en mensen zoals Errol Cova en Me. Liberia-Pieters.

  En KTK.. Tja ze zaten in Panama en ging goed maar moest perse voor een appel en een ei worden verkocht aan een groep vriendjes..

 4. De overheid wilde dat Curaçao als “hub” fungeert zonder enige benul hoe dit te organiseren, de konsequenties dat dit heeft voor het eiland en de duur van de humanitaire operaties. Ook zonder enige vooruitzicht voor een nieuwe operator voor de raffinaderij. Ondertussen koopt GZ Energie, waarvan beweerd werd dat zij financieel niet solide waren, Titan Petrochemicals. Er wordt tijd en energie gestoken in het opheffen van een beslag op een schip, terwijl Venezuela de grenzen heeft gesloten. De raffinaderij ligt al bijna een jaar stil, in de haven is er ook weinig activiteit en bedrijven als KTK dreigen nu ook ten onder te gaan.
  Dus het is geheel niet vreemd dat ‘klanten’ op zoek gaan naar een meer betrouwbare leverancier.

 5. Benieuwd wat de politiek voor Balborda gaat regelen, na het einde van de Isla.

  De politiek heeft tot dusver altijd zwaar overbetaalde baantjes voor hem geregeld.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...