28 C
Willemstad
• zondag 1 augustus 2021 22:43

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Kans op snel herstel hospitality sector kleiner

De kans op snel herstel is daarmee een stuk kleiner geworden, aldus CRA.
De Curaçao Restaurant Association(CRA) is bang dat de aangekondigde extra vluchten van TUI en KLM de komende maanden worden geannuleerd, dit vanwege de aangescherpte coronamaatregelen die vandaag zijn aangekondigd.

De hospitality sector had door de groei van het toerisme weer hoop op wat meer inkomsten, maar het lijkt het nu op dat het weer lange tijd zal duren voordat er weer grote aantallen toeristen ons eiland komen bezoeken.

De kans op snel herstel is daarmee een stuk kleiner geworden, aldus CRA.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

18 reacties

 1. @Drechi pa bosnan Tur
  Je kunt het beste direct mailen naar de KKC redactie of de KKC CP, voor een (levens?)verzekering. Als tussenpersoon ben ik helaas te duur voor de modale Knipsel Krant lezer.

 2. @Toeske:
  Zit jij misschien in de verzekeringen?
  Je hebt het n.l. alsmaar over “Commentpolis” Waar kan ik die afsluiten? Is dat lokaal?
  Via een Broker/tussenpersoon, of rechtstreeks bij de maatschappij waar je Steven Martina “op afstand” de scepter zwaait?
  Ik zou via jou als intermediair in ieder geval niet eens een verzekeringsaanvraag opvragen, laat staan invullen…….

 3. @Melius Legere:
  Het is maar goed dat “onzin uitkramen” geen Covid tot gevolg heeft, anders waren Toeske C.S. al lang dood!!
  Whuahauahahahahahaaaaaa

 4. OK CP. Bedankt voor de transparantie.

  Goed om te weten dat als er een reactie van “LaStiwz” afkomstig is dit ook onder het kopje Commentpolis kan verschijnen. Als het niet in italic opmaak staat is het van de heer LaStiwz. Gelukkig mag hij de ‘copy-paste’ techniek hanteren. ‘Copy-paste’ wordt niet altijd gewaardeerd als dit door anderen worden toegepast.

  De opmerking van de Commentpolis geplaatst op dinsdag 23 maart 2021 – 15:37 staat inmiddels in italic letters. Dit voor degenen die het nog niet was opgevallen.

  @ ericlapas
  Helaas hebben wij hebben het nog niet zover gebracht dat we onze reactie c.q. ons commentaar door de CP kunnen laten plaatsen, zoals ‘LaStiwz’ en ‘anderen’. Wat niet is kan misschien nog komen, je weet maar nooit. (*o*)

  @Toeske: ik zal het nogmaals proberen. (Ik zal het opsommen, dan kun je tussendoor even ademhalen en het laten bezinken.)
  1. Sommigen hebben problemen met posten
  2. Zij kunnen hun post mailen aan KKC
  3. @Redactie/@Commentpolis copy/paste te mail op KKC
  4. Dit gebeurt onder de naam van @Redactie/@Commentpolis
  5. Nadat het comment geplaatst is moet de naam van @Redactie/@Commentpolis gewijzigd worden in de juiste naam
  6. Hier kan enkele seconden tot een minuut tussen zitten. In die tussentijd lijkt het dus dat @Redactie/@Commentpolis de schrijver is.
  7. Overigens kan iedereen die problemen heeft met posten dit op deze manier toch op KKC krijgen.
  Zelfs @Toeske en ook @Ericlapas.
  Zie opmerking van @Redactie: https://knipselkrant-curacao.com/gezondheid/pbc-curacao-vanaf-woensdag-in-lockdown-voor-minimaal-2-weken/#comments hoe dit moet.

  V.w.b. het Italic lettergebruik:
  1. Ik modereer veel via mijn mobiel
  2. Op de nieuwe site was het tot voor kort niet mogelijk om de stijl van het lettertype te veranderen
  3. Meestal zet ik dit ‘s avonds recht achter mijn laptop
  4. Soms vergeet ik dat en duurt het 1 dag langer.

  Wat betreft jouw opmerking: “Gelukkig mag hij de ‘copy-paste’ techniek hanteren. ‘Copy-paste’ wordt niet altijd gewaardeerd als dit door anderen worden toegepast.” snap ik de relevantie en de inhoud niet.

  Commentpolis

 5. @Toeske: klopt dat daar Commentpolis heeft gestaan.

  @LaStiwz en enkele anderen kunnen al lange tijd (misschien al jaren) bij tijd en wijle niet posten.
  Met deze personen is afgesproken dan ze de posts dan naar @Redactie/@Commentpolis mailen. Een van hun copy/paste ze en zet ze dan op KKC onder de naam Redactie/Commentpolis. Daarna wordt de naam van Commentpolis/Redactie in de naam van de desbetreffende schrijver gewijzigd.
  Tot nu toe heeft alleen nog @LaStiwz en blijkbaar @Iris en @Sandra sinds de laatste paar dagen last van het probleem.

  De hoop was dat dit bij de nieuwe site opgelost zou zijn.

  Ik heb mijn stijl overigens niet veranderd. Veel van het polissen doe ik op mijn mobiel. KKC Commentpolis doet het modereren blijkbaar niet op zijn mobiel.
  De moderatiepagina op de mobiele versie was nog nagenoeg geheel uitgekleed. Italic/bold was niet mogelijk of ik had handmatige allerhande code moeten gebruiken.
  Zoals je ziet is dat nu (misschien maar tijdelijk) opgelost.

  Ook probeer ik ‘s avonds nog even alle berichten van Commentpolis in Italic te zetten.

 6. @LaStiwz [alias “commentpolis”] 23 maart 2021 – 15:49
  Hier stond daarnet “commentpolis” [alias LaStiwz]. Blijkbaar een foutje, ook in het taalgebruik.
  CITAAT
  “Ik vroeg enkele om …… (1 mrd jaar geleden kregen we de eerste gronjes en fruitjes)” Einde Citaat.

  Grappig dat de “commentpolis” (23 maart 2021 – 15:37) zijn/haar stijl heeft veranderd. Die was altijd in ‘Italics.
  Zie https://knipselkrant-curacao.com/gezondheid/pbc-curacao-vanaf-woensdag-in-lockdown-voor-minimaal-2-weken/#comment-165708
  22 maart 2021 om 23:33

 7. @meliuslegere
  Zie je, wij spelen gelukkig geen enkele gezaghebbende rol. Hoogstens de compilaties van mijn kennis George Lichtveld.

  Leuk om te lezen dat er nu ook een “@ractie, @Commentpolis, @KKC Commentpolis zijn. 2 soorten Commentpolis. Een “Redactie” is er niet meer. jammer dat Nardy Cramm derhalve niet meer veel heeft te vertellen.

 8. @Toeske schrijft: “…Mijn uiteenzetting is mede op verzoek van de heer LaStiwz gedaan.
  Hij schreef immers: “Verklaar dat s.v.p.” [22 maart 2021 om 17:49]…”

  Ik vroeg enkele om een verklaring hoe je kunt beweren dat er zonder groente en fruit geen leven mogelijk is (1 mrd jaar geleden kregen we de eerste gronjes en fruitjes), terwijl er al meer dan 4mrd jaar leven op aarde is.

  Ik snap dat je dan een hoop niet terzake doende, semi intelligente Google shit gaat plaatsen om zo een rookgordijn op te werpen, maar hup, nogmaals:
  Als er zonder groente en fruit geen leven mogelijk is, hoe kan het dan dat er al meer dan 3 mrd jaar leven was VOORDAT er groente en fruit was?
  Verklaar dat s.v.p.

 9. @Meliuslegere: neen!. Behalve @Reactie, @Commentpolis en @KKC Commentpolis heeft @Frits Pel, @Kameleon, @Toeske of @Iedereen geen gezaghebbende rol.

 10. Mijn uiteenzetting is mede op verzoek van de heer LaStiwz gedaan.
  Hij schreef immers: “Verklaar dat s.v.p.” [22 maart 2021 om 17:49]

  Mocht de heer LaStiwz over enkele punten nog iets meer willen weten dan kan hij dat met een gerust hart doen. Hopelijk kan ik zijn – of vragen van anderen – op begrijpbare KKC wijze toelichten c.q. uitleggen. Een advocatentarief vraag ik niet, alhoewel e.e.a. dat wel waard zou kunnen zijn.

  @Tuna.
  “Wat een aanwinst bent u toch voor de maatschappij en de KKC in het bijzonder.”

  Gelukkig dat u dat inziet. Ik vind het echter iets te veel eer.
  Overigens ben ik ook een vis, alleen geen Tuna. Ik hoor het al zeggen: “Toeske je bent een kwal”. Dat is echter geen vis. Kwallen zijn vrijzwemmende neteldieren die meestal in zee voorkomen. In sommige Aziatische landen (o.a. China) wordt de kwal beschouwd als een delicatesse. Helaas ben ik dat dus niet. Misschien is barracuda een betere kwalificatie voor mij, maar een ieder is vrij om daar anders over te denken.

 11. @Tuna:
  Thnx voor de vermelding dat ‘Toeske’ en Frits Pel wss een en dezelfde persoon zijn. Dat verduidelijkt veel.
  Mijn reactie naar @ericlapas (verklaring van de vermoedelijke reden dat in de getoonde maaltijd geen groente te bekennen viel) was idd off-topic.
  Voor dhr P. reden om mij te betitelen als ‘spuit-elf’, mij te adviseren ‘eens wat te gaan lezen’, zich af te vragen wat mijn BMI is, te refereren naar bezoek aan fastfood eettenten etc.
  Dat dhr P. mijn reactie omschrijft als ‘onzinnig gebrabbel’ zegt m.i. meer over hem dan over mij.

  Dat hij aangeeft dat reacties zoals de mijne niet op prijs gesteld worden op KKC, impliceert dat F.P./Toeske op dit forum een gezaghebbende rol vervult.
  Graag verneem ik van de redactie of dit werkelijk zo is!

 12. Dank u wel hoor Frits Pel / Toeske /Kameleon en alle andere namen welke u gebruikt of hebt gebruikt, voor het feit dat u probeert om ons een lesje over het leven te geven. Het moet u ontzettend veel Googlewerk hebben gekost. Dank u wel voor de moeite nogmaals en ook de opmerking waarmee u eindigt is zo treffend: Dat u rekening houdt met de aandachtspanne van de ‘modale’ KKC lezer . Uzelf bent natuurlijk zoveel beter en probeert hier in een ander antwoord ook aan te dat wij geen onzinnig gebrabbel meer in de KKC willen lezen want daar houden wij echt niet van.

  Wat bent u toch goed dat u ook dat al durft en vooral ook kunt bepalen voor iedereen hier. Wat een aanwinst bent u toch voor de maatschappij en de KKC in het bijzonder. Welke naam gaat u nu weer gebruiken? Ik stel voor`Arrogante Zak` dat heeft wel iets passends. En voor ik het vergeet, meet niet alle Chinese keukens af naar de eigen standaard thuis. Er zijn Chinese keukens die een gemiddeld huishouden tot een schandalige bende degraderen. Ben ik nog iets vergeten ?? O ja, waarom gaat u over tot het geven van niet flatterende bijnamen zoals spuit elf voor iemand als een antwoord u niet bevalt of het gewoonweg niet begrijpt? Vond ik toch een beetje jammer om te lezen vooral omdat uzelf zo voorstaat geen onzinnig gebrabbel op de KKC te willen zien.

  Succes maar verder en ik hoop weinig van uw wijze levenslessen nog te zien hier op de KKC, het komt nogal onbeholpen en gekunsteld over. Wat heb ik nu gedaan..? Bijna hetzelfde als u door iets te bepalen wat `wij liever hier niet zien`maar ik heb het dan eigenlijk voornamelijk over de toon. Ik hoop dat u mij heeft kunnen volgen, ik ben uiteindelijk maar iemand met een gewone tijdspanne van de `modale` KKC lezer en zal uw niveau nooit kunnen halen.

 13. @ Allen die nog iets over het leven willen opsteken.

  In mijn eerdere commentaar doelde ik op het leven dat ontstond toen de atmosfeer zuurstofrijk werd en de ontwikkeling van de ons bekende en deels onbekende flora en fauna begon, zij het in zeer primitieve vorm.

  Algen zijn ongeveer 1.4 en 1.2 miljard jaar geleden ontstaan. Zij werden voorgegaan door tientallen zo niet honderden (duizenden?) andere ontwikkelingen. Ons voortschrijdend inzicht, door onderzoek, legt hier steeds meer van bloot.

  Het eerste water ontstond al ongeveer 4,5 miljard jaar geleden. Het ééncellige leven (o.a. bacteriën) ontstond tussen 4-3,5 miljard jaar geleden. De ééncelligen evolueerden tot meercelligen en de structuren werden steeds complexer.

  2,8 miljard jaar geleden, vormden zich de eerste z.g. autotrofen. Deze organismen gebruiken CO2 als bron van koolstof voor hun cellen. Ze halen hun energie uit anorganische stoffen of uit zonlicht. De energie gebruiken zij om kooldioxide om te zetten in glucose, waarbij zuurstof wordt geproduceerd. Zuurstof ontstond ca. 3 miljard jaar geleden. Primaire organische bindingen ontstonden in de in oerzeeën.

  De eerste planten staken ca. 850 jaar geleden hun kop op. Hierna kwamen de herbivoren en vervolgens de carnivoren tot leven. Volgens de wetenschap begon toen de z.g. explosie van het leven.

  Bijna alle planten en algen en enkele bacteriesoorten zijn autotroof. Dit betekent dat het organisme zelf voedsel kan aanmaken en het niet hoeft te betrekken van een ander organisme. Heterotroof is het tegengestelde van autotroof: heterotrofe organismen betrekken hun voedsel van een ander organisme omdat ze het niet zelf kunnen aanmaken.

  Volgens National Geographic zijn er diverse hypothesen over virussen.
  De eerste hypothese gaat ervan uit dat virussen eerder bestonden dan cellen en op de een of andere manier rechtstreeks uit de oersoep zijn ontstaan.
  Andere hypothesen zijn
  • Ontsnappingshypothese
  • Reductiehypothese
  • Chimerische hypothese

  Het voert te ver om hier verder op in te gaan. Bovendien moet ik rekeninghouden met de aandachtspanne van de ‘modale’ KKC lezer.

  Tot zover mijn toelichting en natuurlijk ‘At your service’.

 14. @Toeske zegt: “…Zonder groenten (en fruit) was er helemaal geen leven op deze aardkloot…”

  Er bestaat al grofweg 3 mrd. jaar leven op aarde.
  De eerste planten (algen, maar die bedoel jij niet) bestaan pas growfweg 1 mrd. jaar.

  Verklaar dat s.v.p.

 15. @Eric
  En dan moet je echt niet in de keuken van een Chinees restaurant kijken, want dan ga je over je nek.

  @meliuslegere (alias spuit elf)
  Ga eens wat lezen en verdiep je zaken die er toe doen. Wat groenten betreft sla je plank ongelofelijk mis. Zonder groenten (en fruit) was er helemaal geen leven op deze aardkloot. O ja, ‘porkeria’ is wat je op die foto ziet.

  Dat er nu zoveel mensen besmet zijn met Covid komt door hun ongezonde levenswijze. Verkeerd eten, geen lichaamsbeweging, alcohol, en last but NOT least ROKEN.

  Hierdoor liggen de ziekhuisbedden nu vol en de Ic’s zijn overbelast, door mensen te veel te zwaar zijn (noemen ze ook wel eens obesitas, hoeveel is jouw BMI eigenlijk?) suikerziekte, te hoge bloeddruk hebben en diverse onderliggende gezondheidsproblemen, die veelal hadden kunnen worden voorkomen door Mac. Donalds, KFC, etc. minder dan 10x per jaar te bezoeken.

  Veel operaties moeten door het egoïstische gedrag van bepaalde mensen worden uitgesteld. Als je 2 meter afstand houdt en een mondkapje draagt raak je NIET besmet.

  Verder moet de gemeenschap moet ook financieel opdraaien voor de mensen die menen alles te kunnen doen wat ze zelf willen.

  Dus Meli, s.v.p. geen onzinnig gebrabbel meer in de KKC. Daar houden wij echt niet van.

 16. @eric: restaurants, cateraars etc. bereiden/serveren wat de klant wil eten.
  Een kennis van mij (inmiddels verhuisd naar Trinidad) had een catering-service.
  De verse groente die zij bij de maaltijden serveerde oogstte kritiek bij het merendeel van haar klanten: ze wilden niet betalen voor porkeria die ze toch weggooiden, want ze zijn geen kabritu.
  Het principe dat de klant bepaalt (want betaalt) is niet uniek voor Curacao:
  Ik heb begrepen dat jij in Nederland hebt gestudeerd. Is het jou destijds niet opgevallen dat Chinese restaurants in Nederland meer gerechten uit de Indonesische keuken serveren (bvb nasi, bami etc) dan Chinese gerechten? Omdat de klant vindt dat de Chinees dat behoort te koken.

 17. Als we dit gerecht zien, kan het geen kwaad dat de restaurants een tijdje dicht gaan. Bij de meeste Chinese restaurants zien we dit ook, veel rijst, aardappel en vlees. Een stukje broccoli en bloemkool kan echt niet vanaf.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw patiënt overleden aan Covid op Curaçao

Persbureau Curacao Er is opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het gaat om een oudere vrouw die niet op de Intensive Care lag. De laatste keer dat een coronapatiënt overleed...

PBC | Actueel reisadvies Curaçao

Persbureau Curacao De kleurcode voor Curaçao is geel. Reizen is mogelijk, maar let op: je kunt niet met je digitale coronabewijs (DCC) Curaçao inreizen. Je moet je testbewijs...

ND | Opnieuw 20 jaar cel geëist tegen Bouterse voor decembermoorden

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse, melden Surinaamse media. De krijgsraad in Paramaribo behandelt het decembermoorden-proces...

Opinie | Nederland is het rottende hart van Europa

Opinie Roberto Saviano | NRC Handelsblad Criminaliteit Nederland is een witwasserij in het hart van Europa en daarom medeschuldig aan de moord op Peter R. de Vries, fulmineert...

Column Youp | Asesinato !

Moet je alles geloven? Iemand probeerde mij aan het lachen te maken door te vertellen dat Camiel Eurlings per 1 augustus toetreedt tot de Raad van Commissarissen...

Column Den Cayente | Piraten

Column Arien Rasmijn Vandaag is mijn laatste dag als fulltime journalist. Volgende maand verhuis ik samen met mijn vrouw naar Europa en starten we een nieuw avontuur. Dat...
- Advertentie -