
De kans dat Riftdalkoorts (rift valley fever) op Curacao komt, is voorlopig niet groot. Dat zegt entomoloog Gisette Seferina.
De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwde recent voor dit virus dat grote schade kan aanrichten bij ongeboren baby’s. Zo blijkt uit de recente studie waarbij ratten als proefdieren werden ingezet. Bij 65 procent van de besmette dieren stierf de foetus. Gezonde volwassenen krijgen last van koorts en pijn.
Volgens Seferina komt het virus niet voor in de regio, maar alleen nog in Afrika en Azie. Ze wijst er wel op dat tegenwoordig een virus gemakkelijk overkomt door vliegverkeer. De Aedes Egypti mug die veel op Curacao voorkomt zou een vector kunnen zijn om het virus over te brengen.
Bron: ParadiseFM
WHAT?
Ze zei in 2014 : ” Op Curaçao zijn geen gevallen bekend van besmettingen met het Chikungunya-virus” Ik heb het virus in april 2014 op het eiland opgelopen in Willemstad. Hoezo het is er niet? Tropenziekenhuis in NL kreeg 10-15 besmettingen per dag binnen. Daarvan een groot gedeelte uit de Cariben.
November 2015 zei de Keli van de GGD : “We hebben vorig jaar muggenbroedplaatsen geëlimineerd middels het schoonmaakproject en zijn nu bezig met de tweede ronde”. Dit naar aanleiding dat er mogelijk Zika naar het eiland zou komen. Ik had in september 2015 al Zika! Opgelopen van een piloot uit Suriname die voor mij het appartement huurde in Julianadorp.
Begin 2016: “Het bestrijden van een virus is tweeledig, omdat je niet alle broedplaatsen kunt opruimen. Dat is simpelweg onmogelijk.” In Nederland was er in Wageningen een doorbraak in het bestrijden van de Tijgermug. Gewoon een tabletje voor vlooien, wat je je kat geeft.
Ze zei in juni 2018 : “Er zijn geen cijfers of statistieken van muggenziektes in venezuela”. Dhu! Voorgaande besmettingen kwamen vanuit Suriname!
En nu ? “De kans dat Riftdalkoorts (rift valley fever) op Curacao komt, is voorlopig niet groot. Dat zegt entomoloog Gisette Seferina.
Waarom geloof ik dat niet?