29 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Kabinet houdt vast aan bezuinigingen

HomeMediaParadiseFM | Kabinet houdt vast aan bezuinigingen
Dat stelde minister van Gezondheid, Natuur en Milieu Zita Jesus-Leito gisteren tijdens een persconferentie van de overheid | Extra
Het kabinet-Rhuggenaath houdt vast aan het besluit om tussen de 70 en 80 miljoen gulden te bezuinigen in de gezondheidszorg op Curaçao.

Dat stelde minister van Gezondheid, Natuur en Milieu Zita Jesus-Leito gisteren tijdens een persconferentie van de overheid.

De bezuinigingen hebben geen gevolgen voor de beschikbaarheid van medicijnen op Curaçao, zo stelde inspecteur Sirving Keli. De afgelopen weken is er door een ruzie tussen SVB en medicijninspecteurs de indruk gecreëerd dat Curaçao te maken kan krijgen met een tekort aan medicijnen. Dat is volgens inspecteur Keli niet correct.

Jesus-Leito gaf gisteren aan dat Curaçao geen andere keuze heeft dan te bezuinigen in de gezondheidszorg. Volgens de minister geeft de bevolking veel meer geld uit dan er binnenkomt op het terrein van volksgezondheid.

Daarnaast moeten bijvoorbeeld de hoge exploitatiekosten van het Curaçao Medical Center worden betaald, zo stelde de minister.

Bron: ParadiseFM

12 reacties

 1. @KK:
  Die woordspeling van het vrouwelijk geslachtsdeel is KOSTELIJK.
  Jij doet me voor het eerst lachen KK.
  En ik ben het eens met je ook!!!!

 2. Uitgaande van wat deze minister beweert en uiteindelijk de patiënten de dupe zijn van het beleid,het volgende:
  Zie de Renata kliniek, deze kliniek gerund door een cardioloog met een Internist en longarts en nog een arts die onder zijn leiding werken,waarbij verwijzingen naar zijn andere artsen via die cardioloog moeten lopen.
  Na tien maanden zonder oplossingen of resultaten heen en weer naar elkaar verwezen te worden met een ieder die weer een ander onderzoekje doet, waarbij de internist zelf zegt, ik weet het niet meer.
  Als uiteindelijk na verwijzing naar een andere cardioloog in het CMC eindelijk een beetje schot in de zaak komt, hoewel medici elkaar indekken, krijgt men zeer sterk de indruk dat daar in de Renata kliniek alleen een verdienmodel over de ruggen van patiënten belangrijk is, (geld verdienen boven genezen).
  Verzoek om Patiënten files worden geweigerd, ondanks wettelijke verplichtingen daartoe, daar een kopie van over te dragen, zelfs het CMC krijgt geen informatie van deze kliniek ,anders dan wat de patiënt zelf heeft weten te vergaren, dit kan in noodsituaties tot zeer ongewenste situaties leiden.
  Klachten bij de gezondheids- inspectie leiden tot niets, zij zijn bekend met de ongezonde situatie binnen dit complex, waar kwetsbare patiënten waarvan velen door hun ziekte ook ademhalings- problemen hebben ,verplicht worden een mondkapje te dragen en anders ondanks afspraak, buiten het gebouw gezet worden
  Dit koninkrijkje zou per omgaande om patient veiligheids redenen gesloten dienen te worden ,dit zou een grote besparing opleveren voor de gezondheidszorg .

 3. Je bent het laagste soort politicus dat er rondloopt Zita.

  Zo goedkoop om met zo een vage generieke verklaring te komen , waar bij jij, goedkoop type viswijf retoriek verkondigt.

  Je bent gewoon een Constancia met een deftig voorkomen!

  Smerige redenering tactiek”: Het volk geeft te veel uit!?

  NEE, JIJ EN JOUW collegas, die geven te veel uit Zita..Ziekenhuis met miljoenen consultants…

  Ik wil je naar een kanaalvormig spelonk sturen waar veel donkere bebossing om groeit bij de verticalevormige ingang..

  Maar ik houd het netjes, want anders breng ik de Comment Police in verlegenheid..

  PS Zita: Als je bij de KKC unaniem uitgekotst wordt, is het menens.

  De Curaçaose politicus vreest de commentaten van KKC, omdat men hier niet om de bush heen beat….hier krijg je het recht voor je raap! Hier hoef je niet bang te zijn dat een politicus je auto in brand laat steken, of je een kopje kleiner maakt. Of je carriere en leven gaan frustreren…( zie eigenaar Kura Hulanda)

  Donder op uit de politiek , we zijn je mislukkingen zat !!!!

 4. Hoe durft ze dat te zeggen!!! Het is zoveel gestolen bij het bouwen van CMC en moet dat weer de bevolking betalen? En niet te praten over de salarissen en andere emolumenten van de directie leiden. En zijzelf en de andere ministers hebben zich wel hun salaris gewoon verhoogd! Ze moet zich schamen!

 5. …..”Volgens de minister geeft de bevolking veel meer geld uit dan er binnenkomt op het terrein van volksgezondheid”…..

  Wat een primaten redenering…

  Nu is de bevolking dus de schuldige?
  Wat about jullie jarenlange wanbestuur, chaos, miljardenverspillingen, mega salarissen!

  Bai bo lugá bèk Zita!!!
  Je hoort niet thuis hier met dit soort goedkope retoriek!

  Ja Nederlabd de schuld geven lukt nu niet echt he?

  De enige die je de schuld moet geven , is jouw en qlle vorige regeringen sinds 10 10 10 en daarvoor

 6. Lekker Zita, kun je Nederland niet de schuld geven heeft de bevolking het ineens gedaan. Al tijden is duidelijk dat door de extreme kosten verhoging van de bouw van het ziekenhuis de exploitatiekosten ruim 65 mio meer zouden bedragen dan gepland.
  Alvorens de bevolking hierop aan te spreken maak eerst maar een rondje bij je (ex)collega’s en zie zo’n 200 mio boven tafel te krijgen.
  En dat noemt zich een volksvertegenwoordiger en vond het normaal zichzelf een extreme salarisverhoging in crisistijd te geven.

 7. Het zal toch ergens vandaan moeten komen.
  Salarisverhogingen gedurende een van de zwaarste economische crisis ooit.
  En net voor de verkiezingsperiode is het politieke zelfmoord om je grootste sponseren terug te zetten naar de nieuwe norm voor salarissen, want ja, wie gaat dan je campaign betalen?

  Ipv hervormen waar het echt verschil uitmaakt, blijven wij hier de gewone man maar straffen.

 8. Er zijn nog wel wat personen die nog veel geld van het Eiland in hun bezit hebben. Oa Gerrit Schotte en aanhang, en zo zijn er veel meer waardoor dit gat makkelijk gedicht kan worden. dus begin met al het geld terug te vorderen wat van het Eiland gestolen, en je hebt zelfs geld over.

 9. 200 miljoen ergens aan de strijkstok , dus een kind met een waterhoofd .
  Zita hoe zit dat .
  Shonan ban serio si .
  Maar ja nos mes por

 10. “Jesus-Leito gaf gisteren aan dat Curaçao geen andere keuze heeft dan te bezuinigen in de gezondheidszorg. Volgens de minister geeft de bevolking veel meer geld uit dan er binnenkomt op het terrein van volksgezondheid.
  Daarnaast moeten bijvoorbeeld de hoge exploitatiekosten van het Curaçao Medical Center worden betaald, zo stelde de minister.”

  Lees deze zin tien keer en laat het bezinken. DIT soort beredenering is waarom men op Curacao voor eeuwig verdoemd is.

 11. Een bezuiniging van 70 tot 80 miljoen op de gezondheidszorg terwijl Betrian jaarlijks één miljoen bijgeschreven blijft krijgen. Bij het bouwen van het nieuwe ziekenhuis is meer dan 200 miljoen ergens aan de strijkstok is blijven hangen. Niemand doet enige moeite om dat geld terug te halen.

 12. Terecht.

  De meeste medici rijden in auto’s waar zelfs Lindomar Scoop zich voor zou schamen.

  En Lindomar Scoop moet zelfs als hij als eerste voor het stoplicht staat bij groen licht razendsnel optrekken, anders rijdt zijn kofferbak door rood.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties