ParadiseFM | Juninho Bacuna kiest voor CuraƧao


Juninho Bacuna heeft gekozen om uit te komen voor het nationale voetbalteam van CuraƧao. Dat heeft hij bekend gemaakt via zijn Instagram.<

De speler van Huddersfield Town FC heeft zowel de Nederlandse als CuraƧaose nationaliteit. Zijn keuze voor de ploeg van Bondscoach Remko Bicentini is vooral gebaseerd op de moordende concurrentie voor het Nederlands Elftal, schrijf Voetbal International. De speler was al langer in beeld bij het nationale team van CuraƧao, maar heeft nu definitief de keuze gemaakt.

Bron: ParadiseFM

8 Reacties op “ParadiseFM | Juninho Bacuna kiest voor CuraƧao

 1. Ongelooflijk stupide zender Paradise FM. Kan me niet voorstellen dat een weldenkend mens daar naar luistert!

  Aks je alleen al leest dat Bacuna zowel de NL als CuraƧaose nationaliteit heeft dan begin je je toch af te vragen hoe zoā€™n flutzender in de lucht kan blijven.

 2. Juninho Bacuna is 22 en heeft nu al geen geloof en ambitie meer om voor het grote Nederlandse elftal te spelen.

  Het probleem is vaak dat zwarte spelers vaak anderen hen van alles laat aanpraten. Hoe vaak komt het voor dat tegen een talentvolle zwarte speler wordt gezegd, nou hij kan beter nog wat jaren bij Ajax of in Nederland blijven.

  Als het om blanke jongens met groene of blauwe ogen gaat wordt hen gelijk aangeraden om te cashen.

  Zie hoe Neres en Hakim Ziyech bij Ajax hebben bijgetekend en blanke jongens als Mathijs de Ligt, Frenkie de Jongh en Donnie van der Beek nu al voor hun 20ste naar topclubs mogen vertrekken om daar miljoenen te verdienen.

 3. Pancho Villa

  Onder de naam Juninho Bacuna wordt hij in Europa mogelijk aangezien voor een Afrikaanse vluchteling. Misschien is hij die verwarring beu. Door voor CuraƧao te kiezen, voorkomt hij zulke vergissingen.

 4. @leef in het verleden (ookwel ‘revisited’),
  Curacaose nationaliteit? Je hoeft niet op elk artikel jouw beperkte capaciteit ten toon te spreiden. Pas als spelers werkelijk de kans krijgen om op het hoogste club-niveau (Engeland) hun kwaliteit te laten zien (e.g. van Dijk en Wijnaldum) doet men in Nederland de oogkleppen af.

  Van Hanegem wees de KNVB erop dat Juninho Bacuna ook voor de nationale ploeg van CuraƧao uit kan gaan komen. Van Hanegem vreesde voor een ‘Hakim Ziyech-scenario’ (zie media). Met name van Bastens ‘kleurenfilter’ heeft ervoor gezorgd dat Hakim Ziyech nu voor Marokko uitkomt (erg vreemd gezien hij deel was van het trio met Gullit en Rijkaard).

  Doordat ‘experts’ als van Basten, Blind en de Boer erg selectief waren presteerde het Nederlands elftal jarenlang op sub-par niveau. Door het beleid van Koeman, die eindelijk naar wekelijk talent kijkt, kan door inbreng van spelers als Promes, Babel, Wijnaldum, Depay, van Dijk, enz. enz, Oranje zich weer op wereldniveau meten.

  Naast Juninho Bacuna (die in Jong Oranje speelde) is de verwachting dat JĆ¼rgen Locadia, Riechedly Bazoer, Richairo Zivkovic en andere voetballers ook het nationale voetbalteam van CuraƧao zullen kiezen.

 5. De Rechtsstaat

  Vond het ook al zo opmerkelijk dat ie zowel de Nederlandse als de CuraƧaose nationaliteit heeft.

  Wie schrijft dit soort dingen?

  Dus echt niet verbazingwekkend dat een Camelia-Rƶmer aangifte tegen de knipselkrant wilt doen.

 6. Curacao revisited

  Idioot dat iemand zowel de Nederlandse als CuraƧaose nationaliteit kan hebben. Die kerel is net zoals Turkse en Marokkaanse gevallen in Nederland op gegroeid met alle voordelen voor hem vandien. Als dank kiest hij vervolgens voor Curacao, schande

 7. Goed nieuws voor Curacao.

  Hopelijk volgen meer spelers dit voorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *