ParadiseFM | JAG organiseert 50e karnaval op Curacao


Carnaval begint 27 januari met het Tumbafestival. De Gran March vindt plaats op 23 februari | Jeu Olimpio

Fundashon JAG organiseert ook in 2020 het Curacaose karnaval. Dat heeft de minister van Cultuur Mariylyn Alcala Walle bekendgemaakt.

Speciaal voor de editie van de 50e karnaval van Curacao is er ook een commissie ingesteld om er iets speciaals van te maken. Hierin zitten onder meer leden van JAG, de CTB, de AMAK en Curacoa Goes Global.

Carnaval begint 27 januari met het Tumbafestival. De Gran March vindt plaats op 23 februari.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | JAG organiseert 50e karnaval op Curacao

  1. Hoewel de wortels van het carnaval in Italië en Frankrijk al in de vroege middeleeuwen te vinden zijn, heeft het op Curaçao nog een hele tijd geduurd voordat het het volksfeest werd, zoals men dat nu kent. De Katholieke Kerk begon al in 1824 aan een intensieve missie op de Antillen, maar van carnaval als wijdverbreid volksfeest op Curaçao is pas sprake vanaf 1961. Wel zijn er vanaf het eind van de jaren veertig al carnavalsfeesten bekend. Het was toen echter een feest van en voor de elite. Het waren vaak kleine, besloten feestjes in clubverband waarvoor je uitgenodigd moest worden.

    Eind jaren vijftig ontstaat er onder het volk de wens om carnaval uit het besloten circuit te halen. Dit heeft heel wat voeten in de aarde gehad omdat het aanvankelijk verboden was om op straat feest te vieren. Bovendien stuitte men op verzet bij de al bestaande clubs: die wilden hun eigen feestjes blijven vieren. Na veel onderhandelingen met de clubs en het aanvragen van vergunningen, vond het carnaval voor de gehele bevolking voor het eerst plaats in 1961. Sindsdien is het niet meer weg te denken uit het Curaçaose bestaan.

  2. Volgens mij bestaat de karnaval veel langer op curacao .
    Maar ja nos mes por .
    Sabinan di .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *