ParadiseFM | ‘Is het veilig de middelbare scholen helemaal te openen?’

Volgens Mc William is het risico groot dat er na de feestdagen weer een stijging van het aantal coronabesmettingen te zien zal zijn. | Extra

Statenlid Giselle McWilliam van de MAN vraagt zich af of het verstandig is dat de middelbare scholen op Curaçao vanaf morgen weer helemaal open gaan.

Ze heeft hierover vragen gesteld aan minister van Onderwijs Steven Croes. Volgens Mc William is het risico groot dat er na de feestdagen weer een stijging van het aantal coronabesmettingen te zien zal zijn. Daarom wil ze van de minister weten op welke basis zijn beslissing is gebaseerd dat het veilig is om de scholen weer te openen.

Voor de kerstvakantie golden op de scholen strengere maatregelen, onder meer door het instellen van een maximum van 15 leerlingen per klas.

In andere landen wordt volgens McWilliam eerst afgewacht wat de gevolgen zijn van de feestdagen – zowel kerst als oud en nieuw – voor het aantal coronabesmettingen, voordat coronamaatregelen worden versoepeld.

Zowel op Aruba als op Bonaire was er de afgelopen dagen een stijging van het aantal coronabesmettingen te zien. Sint Maarten kende juist een daling.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | ‘Is het veilig de middelbare scholen helemaal te openen?’

  1. Ik stel voor een IQ test af te nemen voor iedere functie boven schaal X (nader te bepalen). En wie beneden de norm scoort wordt niet aangenomen of ontslagen.
    Zo voorkom je alvast een hoop debiele maatregelen en beleid.

  2. Politiek bedrijven is gemakkelijk Als het over een minister van MAN ging was dit geen zaak. Maar een minister van PAR is een andere zaak. Dit besluit komt van de GGD (izzy). Precies de persoon waar zij altijd achterstond. Maar wat denk je van vragen over Aquqelectra en de blackouts en van selikor met het afhalen van vuil. Die vragen blijven uit. Wij kunnen concluderen dat het hele govermentele apparatus sterk achteruit is gegaan onder dit kabinet en dat het parliament in zijn geheel heeft nagelaten om haar controlerende functie te voldoen

  3. Het zal Giselle McWilliam aan haar reet roesten dat scholen open voor vele kinderen een gratis ontbijt betekent. Haar kinderen hebben een volle buik en internet dus die kunnen best nog een paar dagen thuis blijven.

  4. Vragen stellen is een kunst. Resultaten behalen is een andere zaak.

    P.S. De digitale infrastrutuur hapert nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *