30 C
Willemstad
• zaterdag 13 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Informatiebijeenkomst voor studenten

HomeMediaParadiseFM | Informatiebijeenkomst voor studenten
Onderwijs wil dat Curaçaose studenten beter worden voorbereid op een studie in Nederland. Daarom wordt de voorlichting en voorbereiding beter gestructureerd. | Extra

Het ministerie van Onderwijs organiseert dinsdag 7 januari een informatiebijeenkomst voor studenten die komend schooljaar in Nederland willen studeren.

De minister van Onderwijs wil dat Curaçaose studenten beter worden voorbereid op een studie in Nederland. Daarom wordt de voorlichting en voorbereiding beter gestructureerd.

De bijeenkomst vindt plaats in het APC-gebouw vanaf 7 uur ‘s avonds.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. @Clapp ass:
  Als “janitor” dan, want jij kunt met geen mogelijkheid een student zijn geweest in dat studentenhuis….

 2. @Lapas: lul niet. Iemand die in een studentenhuis heeft gewoond en dan “voorbereidt”?
  Dan ben jij zeker één van die vijf geweest.

 3. Heb zelf in Nederland een paar maanden in een zogenaamd Antilliaanse studenten huis gewoond heb het precies twee maanden uitgehouden.

  Het probleem is dat vroeger mindere Antillianen in Nederland waren dus de Antilliaanse student kon zich op zijn studie concentreren maar nu is de afleiding te groot. Kon me nog herinneren dat de meeste jongens en meisjes niet voorbereidt waren op de vrije seksueel moraal in Nederland. Het was voor de meesten elk weekend vanaf donderdag al feest.

  Er was zelfs een Curaçaose mevrouw die zogenaamd de studenten moest begeleiden die zelf pap van lustte en vaak van kamer tot kamer ging.

  O, ja van die 6 studenten zijn 5 nooit verder dan het eerste jaar gekomen.

 4. dislect, de reden voor het afhaken van studenten?

  Eindeloze luiheid. De Curacaoenaar is niet vooruit te branden. De UoC is zelfs punten gaan geven aan studenten voor aanwezigheid, anders liepen de klaslokalen daar leeg.

  Met als gevolg dat docenten aan de UoC nu voor een Whatsappende, Facebookende en Instagramende klas staan.

  Te zot voor woorden, maar het kan op dit kuteiland.

 5. Zou er ook in de voorlichting verteld worden hoeveel curaçaose jongeren de opleiding niet afmaken, en de reden daar voor? En hoe dat percentage zich ondwikkeld waarbij gekeken word naar het traject dat hier doorlopen is? Of dat er gezecht gaat worden tegen jongeren “met jou traject is de kans van slagen minder dan 20%, sorry”. “het spijt mij dat onze top zware organisatie geen geld over had om jou betere kansen te geven”.
  Vast niet.

 6. AlKLM Walle is eens op het eiland?

  Kan ze dan ook even uitleggen wanneer Margit de Freitas, directrice Stichting Studiefinanciering, vervolgd gaat worden voor schandalig misbruik van overheids en studentengelden?

  Idem de incontinente dementerende commissaris Remigio Booi van dezelfde stichting die bij dit misbruik schaamteloos de andere kant opkeek?

  Idem vriendinnen van viswijf Margit de Freitas, zoals de zuipschuit Carla Hueck van Experantia die miljoenen aan de stichting heeft verdiend?

  Het is mogelijk, zoals de rechter heeft bewezen bij Henri Jourdain die miljoenen moest terugbetalen en tegen wie een procedure loopt om zijn RA titel af te nemen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties