ParadiseFM | Hondenbrokken naar Curacao

Ruim vijftig vrijwilligers van de Stichting Feed Friends zorgen ervoor dat de honden dagelijks hun voer krijgen | Manon Hoefman-Picture This!

Ruim 10.000 kilo hondenbrokken worden de komende tijd opgestuurd naar Curaçao.

Dierenbeschermingsorganisatie House of Animals in Amsterdam vreest dat zwerfhonden op het eiland omkomen van de honger, doordat ze door de coronamaatregelen weinig eten meer krijgen van toeristen en restaurants.

De eerste veertig zakken, ruim 1000 kilo, voer zijn zondag aangekomen, zegt Karen Soeters van House of Animals.

Ruim vijftig vrijwilligers van de Stichting Feed Friends zorgen ervoor dat de honden dagelijks hun voer krijgen

Bron: ParadiseFM

14 Reacties op “ParadiseFM | Hondenbrokken naar Curacao

 1. Natalie Heymans

  HARTELIJK DANK ❤
  Dierenbeschermingsorganisatie House of Animals

 2. Joep doet goed zijn best om weer bij de Grote Twee te komen: heeft helemaal gelijk.

 3. …..:Helaas dienen veel huisdieren, zoals honden op het eiland slechts als alarmbel bij onraad. Voor de rest van de dag liggen de dieren in de brandende zon aan de ketting zonder water en eten. Schande!”……

  Helaas @ Fox moet ik dit beamen. Men ziet niet in dat een hond ook gevoel heeft, en kan lijden.
  Aan een ketting van 1 m depressed raakt, nog geen aai over de bol krijgt…
  Dankbaarste dier als je het een beetjrgoed verzorgt

  De eerlijk gebiedt mij te zeggen dat Minister Mc William daar expliciete aandacht en ruchtbaarheid aan heeft geschonken, aan de zwaar verwaarloosde wetgeving die dierenzorgplicht moet verbeteren.

  Dat moet ik haar zeker meegeven als positief punt over haar reilen en zeilen als MEO.
  Iets waar ik te weinig ministers over heb gehoord.
  Flagrante Dierenleed op het eiland.

 4. ……”Veel van de stichtingen die de dieren voorzagen van voedsel moesten draaien op giften van het winkelende publiek. Nu is dat er niet meer en men mocht ook de dieren niet eens voeren (men kreeg geen ontheffing).”…….

  Klopt, vergeet ook de snacks, hotels en restaurants niet. Daar werden ook veel dieren dagelijkd gevoerd.
  Die zijn nu allemaal dicht.

  Dat de regering geen ontheffing verleende zegt genoeg over hoe slecht er wordt nagedacht over consequenties van deze lockdown.

  En hoe weinig visionair regeringen in het algemeen zich met beleid (in allerlei opzichten) bezig houden. De honden en katten maar ook overige ‘domestic’ dieren zijn volledig afhankelijk van mensen.

 5. Joep Meloen

  @ Theo,

  Veel van de stichtingen die de dieren voorzagen van voedsel moesten draaien op giften van het winkelende publiek. Nu is dat er niet meer en men mocht ook de dieren niet eens voeren (men kreeg geen ontheffing).
  Omdat de bevolking van dit eiland geen voedsel meer doneert en de regering dat ook nalaat hebben burgers in Nederland besloten om dat maar te doen. Zij nemen de taak over die wij hier eigenlijk hebben en jij klaagt daarover ?
  Hoeveel heb jij de afgelopen weken bijgedragen ?

 6. @Schiedam. Ja de regering spreekt niet de waarheid. Daarom is er ook hulp van de diverse voedselbanken en particulieren. Dat bedoel ik met de vergelijking “met of zonder hulp”

 7. @Knoek-koe
  Volledig met jou eens. Sommige reageerders vinden het zo te zien dood normaal dat (huis)dieren, die afhankelijk zijn van de mens, maar lekker kunnen verrekken. Helaas dienen veel huisdieren, zoals honden op het eiland slechts als alarmbel bij onraad. Voor de rest van de dag liggen de dieren in de brandende zon aan de ketting zonder water en eten. Schande!

 8. Ambraham Mossel

  Moest vandaag naar poenda MCB heb meer zwervers zien bedelen ” ook bij mij ” dan straathonden honger hadden, heb bij de bakker brood van van een dag oud gisteren gekocht, 150 stuks en uit gedeeld voor de MCB bank, werd weg gestuurd door een dikke afgekeurde dikzak van een soort veiligheid lamzak. als deze lamzak dit leest weet hij wie ik echt ben. maar daar is hij te dom voor!!

 9. Fred Schiedam

  @Knoek-koe, Ally & John:
  De gevolmachtigd minister van Curacao heeft recent nog verklaard dat er geen honger werd geleden op Curacao: je wilt toch niet aan de Nederlanders beweren dat de gobiernu di Korsow de onwaarheid spreekt???

 10. Hondenbrokken.
  Hmmmm, ik zie het al.
  De honden eten zich vet.
  Volgende fase.
  Mensen eten de honden.

  De chinezen hebben het eten vsn honden net afgeschaafd.
  Wat doet de rest van de wereld ?
  Beginnen met het eten van honden.

  Het kan raar gaan.

 11. Idd @Ally en Theo. Hondenbrokken voor de hulpverleners van honden. Maar in mijn ogen is een hond voor jullie een voorwerp die gewoon afgedankt kan worden.
  De mensen hebben eten. Met of zonder hulp.

 12. …..”Mensen hebben honger! En dan gaan ze hondenvoer sturen, hoe gek ben je!”……

  Wat is dit voor een dieronvrienelijke onempathische opmerking.

  Zo derdewerelds!

  Honden hebben ook honger en lijden en voelen dus ook pijn en ellende!

  Als mensen geen geld en werk hebben kunnen ze ook geen eten kopen voor hun honden, dus helpen ze de mensen om hun honden te voeden met extra zakken voer, want de meeste mensen houden wel van hun honden, ook de minder bedeelden.

  Dat de regeringsleden over het algemeen geen bal geven om dierenwelzijn, blijkt wel uit de belabberde staat van de dierenwetgeving inzake zorgplicht.

  De beschaving van een land meet je al heel nauwkeurig af aan de wijze waarop ze met de zwakkeren van de samenleving omgaan inclusief dieren.

 13. Mensen hebben honger! En dan gaan ze hondenvoer sturen, hoe gek ben je!

 14. Dus.
  Zo’n 50.000 mensen op Curacao – dat is een derde van de totale bevolking- zakken onder de armoedegrens.
  En ze sturen hondebrokken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *