ParadiseFM | ‘Hiddink had al eerder mondeling akkoord’

Volgens technisch directeur Etienne Siliee is Hiddink niet verleid met een hoog salaris.

Guus Hiddink heeft al in januari van dit jaar een mondeling akkoord gegeven aan de Curaçaose voetbalbond om bondscoach van het eiland te worden. Dat is zondag tijdens een persconferentie van de Curaçaose voetbalbond FFK bekend gemaakt.

Volgens technisch directeur Etienne Siliee is Hiddink niet verleid met een hoog salaris. Hij beschouwt de functie als een mooie uitdaging, maar eist wel een professioneel werkklimaat. De bond is heel erg blij met de komst van Hiddink. Doel is kwalificatie van het WK in Qatar in 2022.

Spelers
Hiddink zal hiervoor verschillende voetballers met Curaçaose achtergrond benaderen. Volgens de bond gaat het in eerste instantie om acht spelers. Enkele spelers zijn hiervoor al benaderd, maar de enige naam die tijdens de persconferentie bekend werd gemaakt is die van Richairo Zivkovic, die een Servische moeder heeft en een Curaçaose vader. Zivkovic wil eerst overleggen met de bondscoach van Servië om te kijken wat zijn kansen zijn om voor dat land uit te komen.

Gesprekken met Bicintini
In februari sprak Hiddink met de toenmalige bondscoach van Curaçao Remko Bicentini. Die zou volgens de bond hebben geweigerd als assistent van Hiddink te functioneren. Zijn contract is afgelopen vrijdag beëindigd. De bond bedankte hem voor zijn goede werk als bondscoach en zegt dat de deur altijd voor hem open blijft.

Afgelopen vrijdag bevestigde Hiddink dat hij bondscoach van Curaçao wordt. Bicentini zegt dat hij dat bericht uit de media moest vernemen. De Curaçaose voetbalbond bood excuses aan voor die ongelukkige gang van zaken.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *