28 C
Willemstad
• zondag 24 oktober 2021 05:00

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Helft besluiten en benoemingen interim-kabinet Pisas niet in orde

Aanstellingen nog wel tegen het licht gehouden | Jeu Olimpio

Bij 48 procent van de onderzochte besluiten en benoemingen door het interim-kabinet Pisas zijn onregelmatigheden gevonden. Dat meldt de Minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening volgens de Amigoe.

Een onderzoekcommissie heeft zich over 330 benoemingen gebogen en bijna alles behandeld. Van 8 procent zijn de originele documenten onvindbaar. Wel wordt benadrukt dat dit niet betekent dat de ruim 300 mensen naar huis worden gestuurd.

Iedereen zal wel opnieuw door de ambtelijke molen moeten en worden beoordeeld volgende de bestaande wet- en regelgeving. Hierna wordt er een besluit genomen over hun toekomst.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

13 reacties

 1. Het is helemaal niet PIK zijn schuld, hij heeft nog dooie rat aan een aanstelling geholpen, dat heeft die hooft RAT, narcist en pathologische beroeps leugenaar Gerrit de Raaf gedaan, Pik had niks te vertelen, die mocht Gerrit de Raaf zijn reet schoon likken als hij gescheten had. Rip wanneer ga je eens een gesprek met het Hof in Nederland aan, om te vragen of het nog lang duurt over hun cassatie uit spraak van de stafzaak Badel, zodat die schooier eindelijk eens na jaren het gerecht te hebben treineren met uitstelingen het hok in gaat voor 3 jaren.

 2. Bij Bureau Post worden vooral domme luie vriendjes van Alvin Daal binnengehaald.

  Alvin Daal is inderdaad de loopjongen van Suzy Romer, PIN. Bij elke snoepreis van haar gaat Alvin Daal mee om haar koffers te dagen.

 3. Er is maar 1 maatregel mogelijk: met terugwerkende kracht “”naar huis zenden” (ontslaan hoeft niet, want benoemingen zijn onrechtmatig) en uitbetaalde “salarissen” terugvorderen (immers: onterechte betalingen)

 4. @Joep, In sommige landen zijn ook salarissen van ambtenaren openbaar aangezien de mensen voor het volk werken. Ook dienen alle assets van politici in het openbaar te zijn.

 5. Een interim cabinet hoort geen mensen in dienst te nemen en beloningen uit te geven. Dat zijn niet de taken van een interim cabinet.

  @JOhan. Neptoism blijft een problem maar het dient wel via de regels gaan!

 6. Grote schande weer van de MFK, maar op kleinere schaal gebeurt het ook bij andere partijen.

  Zo is Bureau Post en Telecom een bolwerk van politiek benoemde nietsnutten van de partij van Suzy Romer, PIN.

  Kijk daar ook eens naar.

 7. En uiteindelijk zal men besluiten dat niets wordt teruggedraaid, want dat zou immers niet eerlijk zijn tegenover de mensen die het betrof. Zij hoeven niet de dupe te worden van de fratsen van een politieke partij.
  Zo zal men gaan redeneren, waarmee deze idioterie dus in stand blijft, er een hoop ambtenaren nu met veel frustraties rondlopen, want zij zijn immers gepasseerd door totaal incapabele figuren. Tegelijkertijd zitten er nu personen op functies waarvoor ze niet geschikt zijn.

  Wil je dit soort acties van politieke partijen voor eens en voor altijd beeïndigen dan moet je duidelijk maken dat ALLES zal worden teruggedraaid oftewel promoties worden ongedaan gemaakt, benoemingen worden ook ongedaan gemaakt en wanneer dat inhoudt dat de persoon werkloos wordt…………so be it. Ook de betrokkene had kunnen weten dat er hier iets niet in orde was, zelfde principe als bij heling.

  En voortaan gewoon alle banen bij de overheid via een onafhankelijk kantoor laten afhandelen. Heeft men op Barbados ook gedaan, werkt als een trein, het hele pastechi circus is daar voorgoed uitgeband.

  Dus Ruggenaath, laat zien dat je nu wel eens in staat bent om woord te houden. Maak een einde aan deze idioterie, trek een lijn, maak beleid en ga je daar eens aan houden.

 8. Dus Pisas heeft geld dat niet van hem is weggegeven.. Dat noem je stelen!
  Als ik een appel steel dan wordt ik gearresteerd en moet ik de cel in.
  Waarom is deze heer nog niet gearresteerd?

 9. En zo rotzooit dit “land” zich naar de knoppen. Vriendjes en pastechi`s is de norm, niks geen kennis of inzet, slechts pure porkeria.

 10. Volgens mij heeft het interim-kabinet van deze boeven een maand geduurd. Wij zijn een jaar later en de benoemingen zijn nog niet teruggedraaid? Als dit promoties betreft met een gemiddelde van 1000 gulden voordeel per maand, zitten we intussen al boven de 3 miljoen guldens.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Minister Hoekstra mikpunt bij oproep EP tot actie tegen brievenbusfirma’s

Chris Koenis Het Europees Parlement eist meer inspanning tegen brievenbusfirma's, witwassen en belastingparadijzen naar aanleiding van de onthullingen in de Pandora Papers. Bij een breed aangenomen resolutie kreeg...

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....
- Advertentie -