ParadiseFM | Grenzen Saint Martin weer open

De controleposten zullen vandaag zo snel mogelijk worden verwijderd.

Een grote groep demonstranten verzamelde zich gisteren bij de grens tussen Nederlands en Frans Sint Maarten om te protesteren tegen de grenscontroles en blokkades.

Later maakte Préfet Délégue Sylvie Feucher bekend dat de Préfet ermee heeft ingestemd om alle grenscontroles per direct te stoppen. De controleposten zullen vandaag zo snel mogelijk worden verwijderd.

De Préfet benadrukt dat de bevolking de volledige verantwoordelijkheid moet nemen wat betreft social distancing.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “ParadiseFM | Grenzen Saint Martin weer open

  1. Peter van den Berghe

    De hele situatie is het gevolg van het verschil in aanpak tussen een hyper gecentraliseerde staat (Frankrijk) waar de Préfet délégué slechts een rijksuitvoerder is en het Nederlandse systeem dat de verantwoordelijkheden en bevoegdheden zo laag mogelijk legt. De ‘gemeente’Saba heeft meer bevoegdheden dan het Territoire d’outre mer de Saint Martin. Dat betekent ook dat alle maatregelen moeten passen in het Franse systeem. De préfet délégué is nu in de onmogelijke situatie terechtgekomen dat ze moet beslissen tussen gezondheid en openbare orde. Tussen bananen en sinasappels is het moeilijk kiezen. De echte vraag is echter of het overleg tussen beide delen van het eiland tot een werkelijk resultaat kan leiden gezien de starre Franse staatsstructuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *