29 C
Willemstad
• zondag 14 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | ‘Gratis onderwijs gefaald’

HomeNieuwsParadiseFM | ‘Gratis onderwijs gefaald’
Volgens het bestuur leidt het zelfs tot meer ongelijkheid, omdat mensen met genoeg geld meer overhouden doordat ze geen schoolgeld hoeven te betalen | Dulce Koopman

Het vrije, oftewel gratis, onderwijs ( Enseñansa Liber) heeft gefaald. Tot die conclusie komt het Rooms-katholiek schoolbestuur.

Deze vorm van Onderwijs werd in 2012 ingevoerd om de ongelijkheid te verminderen en alle kinderen gratis onderwijs aan te bieden.

Volgens het bestuur leidt het zelfs tot meer ongelijkheid, omdat mensen met genoeg geld nog meer overhouden doordat ze geen schoolgeld hoeven te betalen.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Dat kinderen zonder schooltas en eten op school komen gaat niet veranderen als je de scholen niet meer “gratis” maakt. Maar wat is gratis als je lidmaatschap moet betalen aan een scholen vereniging? En wat ga je doen als school geld niet betaald wordt? Een manier om wat te doen aan de armlastige kinderen op school is het afschaffen van de leer plicht. Heb je meteen een enorme kosten besparing. Maar ik kan me niet voorstellen dat er iemand die kant op wil.

 2. De PS vazallen en hun cs hebben niet nagedacht over het feit dat er nog steeds kinderen zijn die aan het begin vh jaar geen schooltas met inhoud hebben, er nu nog steeds kinderen zonder eten op school komen, en dat op verschillende scholen leerkrachten een potje hiervoor hebben gemaakt uit eigen zak.
  Dus ik bedoel maar ! Je kunt je kop wel in het zand blijven steken maar de reality is anders en de toestand verergert alleen maar!

 3. Er is best draagvlak voor belasting verhoging voor onderwijs, het is alleen niet nodig. De belasting druk hier is vergelijkbaar met een Europees land, zeker als de Nuts tarieven mee worden gerekend. Het belasting geld word alleen verkwanseld aan nepotisme en wanbestuur. Als daar een einde aan gemaakt wordt is er ruim voldoende over voor een eersteklas onderwijs systeem. En aflos van de schulden van het verleden. Een verdere verhoging van de belasting druk is negatief voor de economie die dit jaar toch al verder krimpt

 4. We hebben reislustige lintjesknip Ministers, een soort veredelde miss universe-achtige karikaturen die het ministerschap zien als een legitiem instrument om er kwistig op rond te reizen , openingen te bezoeken en belastinggeld te verspillen aan allerlei onzinnige acties en projecten die vooral op hun portemonnee gericht zijn én/of het zoet houden van hun electoraat.

 5. Voor belastingverhoging voor het onderwijs is best draagvlak, mits de nieuwe minister van onderwijs het schandalige snoepreizen van AlKLM Walle niet voortzet.

  Maar wij verhogen de belasting om de Giro Gate te betalen, terwijl de daders Eric Garcia en Stephen Capella vrijuit gaan.

  Te gek voor woorden.

 6. Volgens het bestuur leidt het zelfs tot meer ongelijkheid, omdat mensen met genoeg geld nog meer overhouden doordat ze geen schoolgeld hoeven te betalen.

  Flauwekul

 7. “gratis” scholen zijn, in Europa, eerder de norm dan de uitzondering. Het is alleen hoe het ingekleed is wat het verschil maakt. De bevoegde ministers van onderwijs reizen de hele wereld af en bezoeken hun internationale collega’s om kennis te nemen van educatie systeem en hoe die gefinancierd worden. En dan bedenken ze hoe ze ons systeem beter en efficiënter kunnen maken. Dat was toch het doel van die reizen?

 8. Het geld voor scholen wordt opgebracht door alle belastingbetalers. Hoe hoger het inkomen des te hoger belasting.

  Ongeacht of je nu schoolgaande kinderen hebt of niet.
  En dat is op zich ook juist, de kinderen zijn belanrijk voor de toekomst.

  Dus onzin statement dat rijke ouders meer overhouden

  Wat is dan de reden van deze uitspraak?
  Vermoedelijk vindt men dat ze te weinjg geld ontvangen van de overheid. Door niet meer gratis te maken hopen ze ouders het extra geld te kunnen laten betalen.

  Als meer geld nodig is zouden de schoolbesturen dat met de overheid moeten oppakken.
  Naast efficient te werken met beschikbare fondsen.
  Misschien gezamelijk optreden richting overheid ?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties