31 C
Willemstad
• vrijdag 1 december 2023

Democracy now! | Thursday, November 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

CC | Alarming financial situation at the University of Curaçao: Annual budget shortfall of 7 million guilders

WILLEMSTAD - The University of Curaçao (UoC) grapples with significant financial challenges on an annual basis, as revealed by Rector Magnificus Francis de Lanoy. The budget shortfall...

DH | Witness says Frans got large ‘commission’ for BTP building but also other former politicians

~ Including $200k in political contributions to Ohndhae ~ PHILIPSBURG--Two witnesses testified under oath in open court on Wednesday as part of former Member of Parliament (MP) Frans...

Democracy now! | Wednesday, November 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Gouverneur: meer mensen verlaten Curaçao vanwege economische situatie

HomeMediaParadiseFM | Gouverneur: meer mensen verlaten Curaçao vanwege economische situatie
Foto Persbureau Curacao

Gouverneur van Curaçao Lucille George-Wout heeft gisteren in haar nieuwjaarstoespraak gezegd dat er voor het eerst in 15 jaar sprake is van een migratie-overschot in ons land.

Dit betekent dat er vorig jaar voor het eerst in lange tijd meer mensen vertrokken dan dat er zich vestigden op Curaçao. Volgens haar is dat tekenend voor de situatie waarin Curaçao verkeert. Ze stelde verder dat de huidige financieel economische situatie iedereen op Curaçao raakt.

“Het verlies van koopkracht, of erger, het verlies van een inkomen, drukt als een zware last op de schouders van de individuele burgers of families die het betreft, maar ook op onze bevolking als geheel”, aldus George-Wout.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Wederom:

  Ik heb deze toespraak zowel in het Papiaments als Nederlands (2x) gelezen en ik krijg de boodschap (nog) niet.

  Ligt kennelijk aan mij dan.

  Afijn, ik denk dat deze toespraak geschreven is door Steven Martina.

  Tenslotte ga ik niet zover als het woud-aapje, maar begrip heb ik wel.

 2. Mi no sa si ta permiti pa koba mama di gobernador pero mi ta sinti e sensacion. Elk jaar weer verdwijnen miljoenen door mismanagement of door corruptie en vriendjespolitiek. Het probleem is wij willen steeds meer en meer.

  Wij hebben het hier goed op Curaçao laatst zag ik nog een neger golf spelen die dacht dat hij Tiger Woods was.

  Zelfs in wat vroeger de arme wijken waren zoals Kanga, Buenavista zie je nu grote villa’s verschijnen, het geld komt toch ergens vandaan. Je kan niet in de auto stappen of je komt al snel in de file te staan.

  Armoede zit vaak tussen de oren, er zijn grote groepen Haitianen hier die nooit opleiding hebben gevolgd maar hier alles hebben wat ze in eigen land alleen van gedroomd hebben.

 3. Alleen Konket minister man beweerd het tegendeel er zou geen exodus zijn,maak de kat maar wijs wij zijn niet achterlijk,ik heb geen titel maar heb niks aan je statistieken ben een man v/d straat en weet wat er leeft op mijn eiland.

 4. De burger dit, de burger dat …..
  Ik heb in de hele toespraak gemist een oproep aan politici, parlementariers, pastors en alle meningsvormers tot een morele herbezinning op hun voorbeeldfunctie en leidinggevende plicht.
  Om te beginnen: met 10% van de parlementsleden als veroordeelde crimineel achter de tralies overtreft Curacao mening schurkenstaat, en is niet serieus te nemen als land.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties