ParadiseFM | Girobankklanten willen naar de rechter

Ook voelen de klanten zich in de steek gelaten door de Centrale Bank die jarenlang heeft volgehouden dat alles goed zou komen met de Girobank | Foto: Èxtra

Een groep cliënten van de Girobank wil naar de rechter stappen. Ze voelen zich benadeeld door de bank omdat ze maar bij een deel van hun rekening mogen komen.

Dat meldt de EXTRA vandaag. Ook voelen de klanten zich in de steek gelaten door de Centrale Bank die jarenlang heeft volgehouden dat alles goed zou komen met de Girobank.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

Dit is de link naar de rol van de Maltese bank bij Girobank, beschreven door The Malta Times. De rechtszaken in New York van Girobank onder curatele tegen meerderheidsaandeelhouders David Hu en Martin Silver is hier te volgen:

http://iapps.courts.state.ny.us/iscroll/SQLData.jsp

Het nummer is 655968-2018

Met name in nrs 41, 45 en 49 worden de rollen van Girobank bestuursleden Eric Garcia, Stephen Capella en manager Neysa Isenia-Schoop nader belicht.

Lees hier de vonnisen tegen Girobank directeur Eric Garcia (CEO).

Lees hier het vonnis tegen Girobank CFO Stephen Capella

Lees hier meer over de rollen van Girobank’s voormalige Raad van Commissarissen Anthony Cijntje, Willem van Bokhorst, Philip Martis, Dieudonné van der Veen en Ivan de Windt en UBO’s David Hu en Martin Silver (in New York, Verenigde Staten) en Girobank accountant Ernst & Young Accountants.

De transacties en ‘gefabriceerde leningen’ waar de aangifte betrekking op heeft, vonden naar het zich laat aanzien begin 2013 plaats; ongeveer in de periode maart tot mei 2013. De jaarrekening 2012 van de Girobank kreeg op 23 april 2013 nog een goedkeurende verklaring van accountant Erick Statius van Eps van Ernst & Young Accountants op Curaçao.

Lees hier het Girobank dossier dat de KKC ten behoeve van haar trouwe lezers bijhoudt.

10 Reacties op “ParadiseFM | Girobankklanten willen naar de rechter

 1. Het girobank schandaal is gewoon weer een voorbeeld van zelf verrijking van hen die ik de “kaste” noem. Het heeft voor de “kaste” bijna een optimaal rendement gehaald, bestuurders en toezichthouders hebben zich kunnen verrijken, en als het helemaal is leeg gezogen kunnen we er nog een politiek slaatje uit slaan. Uiteraard gaat dit ten kosten van de rekening houders en burgers en is zelfs het vertouwen in het financiële stelsel in geding. Maar doel (zelf verrijking en aanwakkeren van onderbuik gevoelens) heiligt de middelen. Op naar de volgende volgens dit recept.

 2. De rechtszaak zal dagelijks life vanuit Cafe de Heeren te volgen zijn rond happy hour tijd.

 3. En slappelingen van commissarissenn als Anthony Cijntje, Philip Martis en Neetje van der Veen @ Harold: Hebben al de nodige brokken gemaakt en blijven blijkbaar brokken mogen maken

 4. Mensen worden eindelijk wakker.
  Te laat misschien, maar tenminste is men wakker geworden.
  Niets mooiers dan dat de benadeelden zelf actie ondernemen en de verantwoordelijken voor de rechter slepen.

 5. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze regels

 6. Curacao revisited

  Moet echt heerlijk werken zijn bij cbcs: salarissen van +1mln, 8-4 happy hour cultuur, en als er een keer een financiele instelling omvalt, klaag je gewoon de rvb en rvc aan

 7. CBCS is fout geweest, maar de hoofdschuldigen zijn Eric Garcia, Stephen Capella en Neysa Amnesia.

  En slappelingen van commissarissenn als Anthony Cijntje, Philip Martis en Neetje van der Veen.

 8. Giro Bank = Product van jarenlang prutstoezicht.

 9. Er is zeker veel fout bij CBCS!

 10. Curacao revisited

  Heel terecht: Cbcs heeft deze mensen gewoon voorgelogen om zelf iedere vorm van kritiek te ontwijken. Wordt het niet tijd dat Cbcs zelf onder curatele van DNB komt te staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *