ParadiseFM | Girigorie reageert op kritiek behandeling minderjarige Venezolaanse

De rechter had minister Girigorie in mei teruggefloten en gezegd dat de 17-jare asielaanvraagster niet gevangen mag worden gezet. Daarop werd zij in isolatie gezet in de GOG, waardoor zij nog steeds onvrijwillig vast werd gehouden.

Minister van Justitie Quincy Girigorie heeft dit weekend met een persbericht gereageerd op een kritisch artikel over de behandeling van een minderjarige Venezolaanse.

De minister stelt dat er niets verkeerds is gebeurd in de behandeling. De minister betreurt het dat de werknemers van een jeugdinrichting publiekelijk worden beledigd in het artikel.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

Het gaat om deze opinie en ministerie en jeugdinrichting werknemers: https://knipselkrant-curacao.com//opinie-jaccuse-ik-beschuldig/

8 Reacties op “ParadiseFM | Girigorie reageert op kritiek behandeling minderjarige Venezolaanse

 1. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 2. Showroe di Emmastad

  Quincy….. Ik begrijp je dilemma, denk ik.
  Je bent met een HBO-nivo juridische vorming, zonder ook maar bij benadering enig kaaskrummels te hebben gegeten van Internationaal Recht, voor de dynastiën van koninkjes op de departementen gegooid. Allemaal koninkrijkjes met aan de dienstauto,het airco kantoor, pluche stoeltje gehechte, zowat voor het leven door een politiek vriendje gestalde alleenheersers, die weten dat jij een tijdelijk verschijnsel bent en niet dulden dat je in hun zaken rommelt.
  Daarom gaan ze hun normale gang, negeren je aanwijzingen (zie handelen toelatingsdiensten w.o. vreemdelingendient), ook omdat ze zelf beperkte people skills hebben.
  En nu mag je je op het kiezelsteentje in de Caribische Zee minister noemen, en heb je met grote-mensen-dingen te doen.
  So, really …. I pity your circumstance, junior………
  But …. must the girl Rafaela suffer because of your blatant incompetence ?

 3. Beste ericapas. Ik ben ook Venezolaan, lange tijd op Curacao gewoond en momenteel in Europa. Maar wat mijn “landgenoten” uithalen, zal in mijn hoofd en mijn hart NEVER opkomen. Daarnaast, ik heb altijd gewerkt. Toen de bolivar 0,42 Antilliaanse centen was, keek Venezuela niet naar Curacao, maar keken zij (Venezolanen) neer op jiu di Corsow precies zoals Knoek-koe schrijft. Venezuela was toentertijd het derde olieland ter wereld. Zij waren trouwens rijk. Jiu di Corsow waren toen “Amharets” in hun ogen. Dus volk van lager allooi. En nu komen Venezolanen met hangende pootjes hulp vragen. Tuurlijk moet (ei)landen (die het kunnen) andere landen helpen, maar als het écht niet kan, moet je het écht niet doen, en Curacao kan het écht niet. Wij hebben niet eens voor ons zelf, laat staan voor anderen. Het is geen kwestie van : nos no kier, maar een kwestie van: nos no por. Somos pobres, pero no pendejos.

 4. Beste @Roberto, als Venezolaan kan je best solidair met je eks landgenoten zijn, net als jij hebben ze ook recht op een beter leven.

 5. Mijn alom heersende vraag is: waaróm hebben de Venezolanen hun toevlucht niet gezocht in andere buurlanden zoals Colombia, Suriname, Georgetown, Port of Spain, Cayenne, Brazilië etc.etc.?? En hoe kwamen zij aan geld om de smokkelaars te betalen voor de overtocht naar Curacao terwijl er helemaal geen geld was?? En wat was de reden(en) dat zij in Colombia en Brazilië werden uitgeknikkerd en niet welkom waren???

 6. @koe, ik zou eerder het tegenovergestelde zeggen.

 7. De doorsnee Venezolaan voelt zich superieur tov andere culturen en kijkt neer op de Curaçaosche bevolking.

 8. Tijd dat ze herenigd zal worden met haar familie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *