28 C
Willemstad
• woensdag 22 september 2021 05:08

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Gijsbertha: geld Girobankrekeningen binnenkort volledig beschikbaar

Met verschillende stakeholders wordt gewerkt aan een nette afwikkeling, maar wat er precies gebeurt liet de Financienminister nog in het midden | Extra

De bedoeling is dat rekeninghouders van de Girobank binnenkort weer over al hun geld beschikken. Dat zei minister van Financiën Kenneth Gijsbertha gisteren tijdens een vergadering hierover.

Met verschillende stakeholders wordt gewerkt aan een nette afwikkeling, maar wat er precies gebeurt liet hij nog in het midden. Ook over het personeel van de Girobank kan hij nog weinig kwijt: zo lang de bank bestaat, hebben zij een baan en de eventuele koper heeft wellicht ook plek voor hen.

Eind van de maand moet er definitieve informatie naar buiten komen over de Girobank.

- Advertentie -

In het parlement is gisteravond een motie aangenomen om de minister van Financiën te dwingen een onderzoek te doen naar de oorzaak van de crisis bij de Girobank. Daarbij moet worden onderzocht hoe effectief de noodregeling is geweest die sinds 2013 voor de Girobank geldt.

Ook moet worden onderzocht wat de oorzaak is geweest van de ‘bankrun’ die cliënten op 10 december vorig jaar begonnen en waardoor de bank enkele dagen dicht ging.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

 1. Is ***** ****, de vrouw van Stephen Capella en hoofd onroerend goed bij Curacao Port Authorities, al eens onderzocht?

  Als je zo’n lage standaarden hebt dat je met de laffe crimineel Stephen Capella trouwt en er nog kinderen mee krijgt ook, kan je dan wel in je werk integer zijn?

  Als Stephen Capella zijn moeder misbruikt bij zijn fraudes, zou hij dan zijn vrouw sparen die bij CPA op een pot met goud zit?

 2. @Bram:
  Ja, ik ben weer uit de kist gekropen…… En ik ga ook met alle plezier terug,
  Maar jij bent uit de KAST gekomen……
  Wat zoiets stoms als een klinker zowat niet kan betekenen zeg.

 3. Dit moet aandacht blijven houden zodat het OM actie gaat ondernemen. Goed dat de regering onderzoek gaat doen. Hopelijk zal dat onafhankelijk zijn en niet door eigen organisaties die zich zelf gaan doorlichten.

 4. Worden de dames er ZELF niet moe van om dagelijks DEZELFDE mensen als “veroorzaker” van alle mogelijk leed op de wereld (althans op ons halfrond) eindeloos DEZELFDE revue te laten passeren? Bedenk eens iets nieuws dames, want we weten dankzij jullie eindeloos gejammer en “huilie huilie” doen, inmiddels al wie er de oorzaak zijn van alle kommer en kwel. En als het enigzins kan mensen die er al lang niet zijn er ook maar bij te betrekken……….
  Jullie horen jezelf blijkbaar graag! Jullie hebben jullie mond (in dit geval vingers) voor jullie straf denk ik……..

 5. Lijkt mij ook, dat mfk dit allemaal uitgevogeld hebben, om eerst te graaien en dan de bank te laten ploffen. De achterbakse sluwe vossen c cooper g schotte hebben veel meer uitgevreten. En nu ‘t hardst quasi schreeuwen, het interesseert hun echter allemaal niks. De anderen capella neysa garcia idem.

 6. Ik zie een hoop namen langs komen die zo gezegd deze Giro bank tot op het bot hebben leeg gestolen, maar ik zie geen MFK namen die gigantiche leningen hebben kunnen alsluten maar nooit terug betaalden en ook nooit zullen doen. Het lijkt mij dat toen dit alles al in elkaar is gezet, om een bank naar de kl.ten te laten gaan, een bank die niet bestaat hoef je ook niet terug te betalen of niet dan Hakim?en consorten van MFK!

 7. Laat Stephen Capella en zijn moeder naar de Staten komen om uitleg te geven over hun vuile transacties.

  De Capellas hebben het bloed van 200 werklozen aan hun handen.

 8. Uit welk smeerpotje wordt het Girogeld betaald?
  Zijn alle Giro directeuren, CBCS presidenten, en RvC leden al gekort op hun salaris of pensioenen ?(een aantal zijn inmiddels met pensien)

 9. En dat geld komt uit de zak van de bevolking, niet uit de zak van de grote graaiers Stephen Capella (340,000 dollar bonus terwijl de bank en gigantisch vermogenstekort had die zelf zijn moeder misbruikte voor zijn vuile zaakjes.

  Ook niet uit de zak van de oude viespeuk Eric Garcia of de schijnheilige Neysa Insania / Amnesia of hoe ze ook mag heten.

  Ook niet uit de zak van de laffe commissarissen Philip Martis, Anthony ‘Centje’ Cijntje en – misschien nog wel de ergste – Neetje van der Veen die overal zijn zakken vult met corporate governance cursussen maar bij Girobank gigantisch gefaald heeft.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...

Nu.cw | Minister Charles Cooper bedreigd

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, is bedreigd met de dood. Voor de muur van de kerk van Groot Kwartier stond een bord...

Nu.cw | Ontsnapte honden doodden geiten in Katoentuin

Een aantal honden hebben in de omgeving van Katoentuin vier geiten afgelopen weekend om het leven gebracht, meldt de Extra. De honden van de buren wisten te...

DolfijnFM | Een kwart van de kandidaten aan de verkiezingen moet giften nog doorgeven

Van de 353 kandidaten die aan de verkiezingen van 19 maart hebben deelgenomen, moet nog circa een kwart (90 kandidaten) een formulier bij de Electorale Raad (ER)...
- Advertentie -