ParadiseFM | Gezondheidsbeleid voor 2025 gepresenteerd

Ook is er een digitaal systeem gepresenteerd die informatie verzamelt over de mentale gezondheid | Vigiilante

Afgelopen zaterdag heeft het Suzy Camelia-Römer minister van Gezondheid, Milieu en natuur, het document “Werken aan een gezond Curaçao in 2025” gepresenteerd.

In het document is het beleid voor de komende vijf jaar vastgelegd, met concrete maatregelen wat betreft eten, bewegen, mentale gezondheid en alles wat er nodig is voor een gezonde leefomgeving.

Ook is er een digitaal systeem gepresenteerd die informatie verzamelt over de mentale gezondheid, naar een model van de World Health Organization.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “ParadiseFM | Gezondheidsbeleid voor 2025 gepresenteerd

 1. Aan haar zorgzame opgetrokken wenkbrauwen en aan haar ogen kan men zien dat Suzy aan zichzelf twijfelt. Ze zegt dingen dat haar is voorgeschoteld, het zijn never haar eigen gedachten, wél haar eigen woorden. Toe maar Suzy, je bent een goede spreekbuis.

 2. Alwéér Suzy Römer met haar Donald Duck en 1001 nachten verhaaltjes, Alladin and the wonderlamp, Sneeuwwitje, Roodkapje etcétera. let op Suzy, TUBERCULOSE (tbc) was/is de oudste dodelijke infectieziekte bij de mens, en nog steeds is ze zo’n ernstige bedreiging voor de gezondheid, dat de Wereldgezondheidsorganisatie vergelijkt de tbc met een tijdbom. Maar Suzy, het is een race tegen de tijd. Als de mens er niet in slaagt deze bom onschadelijk te maken, zou hij binnen enkele jaartjes wel eens met een geneesmiddelenresistente ziekte te maken kunnen krijgen die zich via de lucht verspreidt maar vrijwel even ongeneeslijk is als aids. Stel je voor Suzy. De tijd is dus gekomen om zich bewust te worden van het vernietigende potentieel van tbc. Iedereen die (de laatste 15 jaar) lucht inademt, moet zich zorgen maken over dit risico. Kun je dit formuleren Suzy?????? Is dit overtrokken? Beslist niet. Denk eens in hoe klaarwakker de wereld zou zijn als een ziekte dreigde onbeheersbaar te worden en de hele bevolking van, zeg maar, Canada in tien jaar uit te roeien! Hoewel dit als pure fictie klinkt Suzy, is deze dreiging reëel. Let nu op; wereldwijd eist tbc meer slachtoffers dan aids, malaria, ebola en andere tropische ziekten bij elkaar 8000, jawel, achtduizend personen per dag. Zo’n 20 miljoen mensen lijden nu aan actieve tbc en zo’n 30 miljoen zouden er in de komende tien jaar aan kunnen overlijden een aantal dat groter is dan de bevolking van Canada…………….Wel ja Suzy, eten, bewegen, mentale gezondheid en bla bla bla. En dit alles, samengaand met honderden (onhygiënische) vluchtelingen die uiterste gevaarlijke dodelijke dragende bacteriën en microben met zich mee brengen. Slaap Suzy slaap………….daar buiten loopt een schaap………en Suzy bleef lekker slapen………..en het verhaaltje is uit………………..

 3. Alwéér Suzy Römer met haar Donald Duck en 1001 nachten verhaaltjes, Alladin and the wonderlamp, Sneeuwwitje, Roodkapje etcétera. let op Suzy, TUBERCULOSE (tbc) was/is de oudste dodelijke infectieziekte bij de mens, en nog steeds is ze zo’n ernstige bedreiging voor de gezondheid, dat de Wereldgezondheidsorganisatie de tbc vergelijkt met een tijdbom. Maar Suzy, het is een race tegen de tijd. Als de mens er niet in slaagt deze bom onschadelijk te maken, zou hij binnen enkele jaartjes wel eens met een geneesmiddelenresistente ziekte te maken kunnen krijgen die zich via de lucht verspreidt maar vrijwel even ongeneeslijk is als aids. Stel je voor Suzy. De tijd is dus gekomen om zich bewust te worden van het vernietigende potentieel van tbc. Iedereen die (de laatste 15 jaar) lucht inademt, moet zich zorgen maken over dit risico. Kun je dit formuleren Suzy?????? Is dit overtrokken? Beslist niet. Denk eens in hoe klaarwakker de wereld zou zijn als een ziekte dreigde onbeheersbaar te worden en de hele bevolking van, zeg maar, Canada in tien jaar uit te roeien! Hoewel dit als pure fictie klinkt Suzy, is deze dreiging reëel. Let nu op; wereldwijd eist tbc meer slachtoffers dan aids, malaria, ebola en andere tropische ziekten bij elkaar 8000, jawel, achtduizend personen per dag. Zo’n 20 miljoen mensen lijden nu aan actieve tbc en zo’n 30 miljoen zouden er in de komende tien jaar aan kunnen overlijden een aantal dat groter is dan de bevolking van Canada…………….Wel ja Suzy, eten, bewegen, mentale gezondheid en bla bla bla. En dit alles, samengaand met honderden (onhygiënische) vluchtelingen die uiterste gevaarlijke dodelijke dragende bacteriën en microben met zich mee brengen. Slaap Suzy slaap………….daar buiten loopt een schaap………en Suzy bleef lekker slapen………..en het verhaaltje is uit………………..

 4. Afgelopen weekend een Alzheimer conferentie wat wel schrikken was.
  Curaçao behoort tot de top. Curaçao behoort eveneens tot de top 5 van nietfalen (dialyse) staat gelijk met Japan!
  Hier vergrijzing, lifestyle, alcohol, drugs.
  Ernstig dit!!

 5. En waar is dit document te vinden?

  Concrete maatregelen…
  Kosten geld, is er niet, dus wordt niet uitgevoerd.

  Een digitaal systeem welk informatie over mentale gezondheid verzamelt.
  Buiten de vraag of dat zomaar mag, wat voor systeem is dat?

  Wie heeft toegang ? En wat kost het ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *