25 C
Willemstad
• vrijdag 30 september 2022

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Nu.cw | Vluchten gecanceld wegens orkaan Ian

Luchthavens en vliegtuigmaatschappijen annuleren vluchten vanwege orkaan Ian. Onder andere luchthaven van Aruba en American Airlines annuleren vluchten naar Florida en de westelijke Caribische luchthavens. American Airlines...

RO | Ruim 33 miljoen euro voor duurzame elektriciteit Caribisch Nederland

Het kabinet stelt 33,6 miljoen euro beschikbaar voor een versnelde overstap op duurzame elektriciteit in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Daarmee wordt binnen 3 jaar gemiddeld zo’n...

ParadiseFM | Geldigheid van sédula’s met zeven maanden verlengd

Sédula’s die verlopen zijn vóór 1 juni 2020 zijn niet langer geldig, ook niet met de zeven additionele maanden.

Het Ministerie van Bestuur, Planning & Dienstverlening heeft gisteren meegedeeld dat de geldigheidstermijn van sedula’s verlengd wordt tijdens de periode van pandemie.

Er worden al lange tijd veel minder sedula’s verlengd dan normaal, dat betekent dat er op dit moment op Curaçao veel persoonsbewijzen in omloop moeten zijn die verlopen zijn. Er is geen ideale manier om de sedula’s sneller te actualiseren, aangezien samenkomsten zoveel mogelijk voorkomen moeten worden.

Daarom deelt Publieke Zaken mee dat een sedula waarvan de geldigheid verlopen is, een verlenging van zeven maanden krijgt.

Dit betekent dus dat er bij de datum tot wanneer de sedula geldig is zeven maanden mogen worden opgeteld waarbinnen het identiteitsbewijs geldig blijft. Iedereen die een geldige permanente of tijdelijke verblijfsvergunning heeft om op Curaçao te verblijven moet zijn of haar vergunning altijd bij zich hebben samen met de verlopen sédula.

Sédula’s die verlopen zijn vóór 1 juni 2020 zijn niet langer geldig, ook niet met de zeven additionele maanden.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

8 reacties

 1. @Shimaruku
  Voor mijn part vraag je het aan Ghana, als zij daar een goed, geavanceerd en betaalbaar systeem hebben. Echter, gezien het het enorme geldgebrek bij de overheid en in het kader van COHO, de landenpakketten en de mogelijkheden om technische ondersteuning te krijgen, is NL denk ik op dit moment het meest voordelige en voor de hand liggende keuze. Wat denk je zelf?

 2. Typisch , vraag het aan Nederland, alsof er geen andere plaatsen zijn waar sedula’s verlengd worden; Hoezo tunnelvisie op KKC??

 3. Ik zou zeggen vraag een willekeurige gemeente in NL hoe dat moet. Misschien het systeem van NL’se gemeentes kopiëren?

  Je zou eens moeten weten hoe vaak er Ministers en ambtenaren naar Nederland vlogen om dit te onderzoeken.. Is gewoon een betaalde vakantie.

 4. In al deze maanden van pandemie zijn de ambtenaren er kennelijk nog steeds niet aan toe gekomen een digitaliseringsproces te bedenken om de aanvraag van identiteitsbewijzen (vernieuwing/ verlenging evenals die van paspoorten en rijbewijzen) te vergemakkelijken? Ongelooflijk. Ik zou zeggen vraag een willekeurige gemeente in NL hoe dat moet. Misschien het systeem van NL’se gemeentes kopiëren? Op die manier kunnen ze gelijk starten en binnen no time de achterstand inhalen. Fluitje van een cent lijkt mij. Men was toch zo hard bezig met het digitaliseren van de dienstverlening van de overheid?

  Overigens wat is er mis mee als jij je met jouw paspoort wenst te identificeren?

 5. “Iedereen die een geldige permanente of tijdelijke verblijfsvergunning heeft om op Curaçao te verblijven moet zijn of haar vergunning altijd bij zich hebben samen met de verlopen sédula.”

  In welk tijdperk is de overheid blijven hangen? Omdat de overheid zijn eigen zaken niet op orde heeft moeten de burgers ordners meeschouwen met papieren om zich te legitimeren en te bewijzen dat ze niet illegaal zijn.
  Welke processen zijn op het eiland ontwerpen rond de klant i.p.v. rond de incompetente bestuurders?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -