30 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 18:22

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Geldigheid van sédula’s met zeven maanden verlengd

Sédula’s die verlopen zijn vóór 1 juni 2020 zijn niet langer geldig, ook niet met de zeven additionele maanden.

Het Ministerie van Bestuur, Planning & Dienstverlening heeft gisteren meegedeeld dat de geldigheidstermijn van sedula’s verlengd wordt tijdens de periode van pandemie.

Er worden al lange tijd veel minder sedula’s verlengd dan normaal, dat betekent dat er op dit moment op Curaçao veel persoonsbewijzen in omloop moeten zijn die verlopen zijn. Er is geen ideale manier om de sedula’s sneller te actualiseren, aangezien samenkomsten zoveel mogelijk voorkomen moeten worden.

Daarom deelt Publieke Zaken mee dat een sedula waarvan de geldigheid verlopen is, een verlenging van zeven maanden krijgt.

- Advertentie -

Dit betekent dus dat er bij de datum tot wanneer de sedula geldig is zeven maanden mogen worden opgeteld waarbinnen het identiteitsbewijs geldig blijft. Iedereen die een geldige permanente of tijdelijke verblijfsvergunning heeft om op Curaçao te verblijven moet zijn of haar vergunning altijd bij zich hebben samen met de verlopen sédula.

Sédula’s die verlopen zijn vóór 1 juni 2020 zijn niet langer geldig, ook niet met de zeven additionele maanden.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

8 reacties

 1. @Shimaruku
  Voor mijn part vraag je het aan Ghana, als zij daar een goed, geavanceerd en betaalbaar systeem hebben. Echter, gezien het het enorme geldgebrek bij de overheid en in het kader van COHO, de landenpakketten en de mogelijkheden om technische ondersteuning te krijgen, is NL denk ik op dit moment het meest voordelige en voor de hand liggende keuze. Wat denk je zelf?

 2. Typisch , vraag het aan Nederland, alsof er geen andere plaatsen zijn waar sedula’s verlengd worden; Hoezo tunnelvisie op KKC??

 3. Ik zou zeggen vraag een willekeurige gemeente in NL hoe dat moet. Misschien het systeem van NL’se gemeentes kopiëren?

  Je zou eens moeten weten hoe vaak er Ministers en ambtenaren naar Nederland vlogen om dit te onderzoeken.. Is gewoon een betaalde vakantie.

 4. In al deze maanden van pandemie zijn de ambtenaren er kennelijk nog steeds niet aan toe gekomen een digitaliseringsproces te bedenken om de aanvraag van identiteitsbewijzen (vernieuwing/ verlenging evenals die van paspoorten en rijbewijzen) te vergemakkelijken? Ongelooflijk. Ik zou zeggen vraag een willekeurige gemeente in NL hoe dat moet. Misschien het systeem van NL’se gemeentes kopiëren? Op die manier kunnen ze gelijk starten en binnen no time de achterstand inhalen. Fluitje van een cent lijkt mij. Men was toch zo hard bezig met het digitaliseren van de dienstverlening van de overheid?

  Overigens wat is er mis mee als jij je met jouw paspoort wenst te identificeren?

 5. “Iedereen die een geldige permanente of tijdelijke verblijfsvergunning heeft om op Curaçao te verblijven moet zijn of haar vergunning altijd bij zich hebben samen met de verlopen sédula.”

  In welk tijdperk is de overheid blijven hangen? Omdat de overheid zijn eigen zaken niet op orde heeft moeten de burgers ordners meeschouwen met papieren om zich te legitimeren en te bewijzen dat ze niet illegaal zijn.
  Welke processen zijn op het eiland ontwerpen rond de klant i.p.v. rond de incompetente bestuurders?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -