ParadiseFM | Geldigheid van sédula’s met zeven maanden verlengd

Sédula’s die verlopen zijn vóór 1 juni 2020 zijn niet langer geldig, ook niet met de zeven additionele maanden.

Het Ministerie van Bestuur, Planning & Dienstverlening heeft gisteren meegedeeld dat de geldigheidstermijn van sedula’s verlengd wordt tijdens de periode van pandemie.

Er worden al lange tijd veel minder sedula’s verlengd dan normaal, dat betekent dat er op dit moment op Curaçao veel persoonsbewijzen in omloop moeten zijn die verlopen zijn. Er is geen ideale manier om de sedula’s sneller te actualiseren, aangezien samenkomsten zoveel mogelijk voorkomen moeten worden.

Daarom deelt Publieke Zaken mee dat een sedula waarvan de geldigheid verlopen is, een verlenging van zeven maanden krijgt.

Dit betekent dus dat er bij de datum tot wanneer de sedula geldig is zeven maanden mogen worden opgeteld waarbinnen het identiteitsbewijs geldig blijft. Iedereen die een geldige permanente of tijdelijke verblijfsvergunning heeft om op Curaçao te verblijven moet zijn of haar vergunning altijd bij zich hebben samen met de verlopen sédula.

Sédula’s die verlopen zijn vóór 1 juni 2020 zijn niet langer geldig, ook niet met de zeven additionele maanden.

Bron: ParadiseFM

8 Reacties op “ParadiseFM | Geldigheid van sédula’s met zeven maanden verlengd

 1. @Shimaruku
  Voor mijn part vraag je het aan Ghana, als zij daar een goed, geavanceerd en betaalbaar systeem hebben. Echter, gezien het het enorme geldgebrek bij de overheid en in het kader van COHO, de landenpakketten en de mogelijkheden om technische ondersteuning te krijgen, is NL denk ik op dit moment het meest voordelige en voor de hand liggende keuze. Wat denk je zelf?

 2. Typisch , vraag het aan Nederland, alsof er geen andere plaatsen zijn waar sedula’s verlengd worden; Hoezo tunnelvisie op KKC??

 3. Ik zou zeggen vraag een willekeurige gemeente in NL hoe dat moet. Misschien het systeem van NL’se gemeentes kopiëren?

  Je zou eens moeten weten hoe vaak er Ministers en ambtenaren naar Nederland vlogen om dit te onderzoeken.. Is gewoon een betaalde vakantie.

 4. Het ambtenarenapparaat (75%) zit vol / analfabeten die door f&f zijn geplaatst. Daarom krijgt men niets voor elkaar.

 5. Ay shonan corda bon cu nos mes por .

 6. In al deze maanden van pandemie zijn de ambtenaren er kennelijk nog steeds niet aan toe gekomen een digitaliseringsproces te bedenken om de aanvraag van identiteitsbewijzen (vernieuwing/ verlenging evenals die van paspoorten en rijbewijzen) te vergemakkelijken? Ongelooflijk. Ik zou zeggen vraag een willekeurige gemeente in NL hoe dat moet. Misschien het systeem van NL’se gemeentes kopiëren? Op die manier kunnen ze gelijk starten en binnen no time de achterstand inhalen. Fluitje van een cent lijkt mij. Men was toch zo hard bezig met het digitaliseren van de dienstverlening van de overheid?

  Overigens wat is er mis mee als jij je met jouw paspoort wenst te identificeren?

 7. “Iedereen die een geldige permanente of tijdelijke verblijfsvergunning heeft om op Curaçao te verblijven moet zijn of haar vergunning altijd bij zich hebben samen met de verlopen sédula.”

  In welk tijdperk is de overheid blijven hangen? Omdat de overheid zijn eigen zaken niet op orde heeft moeten de burgers ordners meeschouwen met papieren om zich te legitimeren en te bewijzen dat ze niet illegaal zijn.
  Welke processen zijn op het eiland ontwerpen rond de klant i.p.v. rond de incompetente bestuurders?

 8. Sedula… het identificatiebewijs van de mondi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *