ParadiseFM | Geen dagelijkse persconferentie meer

Vanaf deze week vindt er op dinsdag en woensdag een informatiebulletin plaats en enkel op donderdag een persconferentie.

Afgelopen vrijdag zijn de versoepelingen ingegaan op Curaçao omdat er nu al een tijd geen nieuwe besmettingen zijn bijgekomen op ons eiland.

Hierdoor heeft de overheid besloten alleen de informatiebulletins en persconferenties te bewerken.

Vanaf deze week vindt er op dinsdag en woensdag een informatiebulletin plaats en enkel op donderdag een persconferentie.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | Geen dagelijkse persconferentie meer

 1. ericlapas

  Beste @Bromfiets, niet alles letterlijk opvatten, het ging mij meer om dat sommige verslaggevers hun ziel aan de duivel verkopen voor een vaste baan en dat het ten kosten van de journalistieke ethiek gaat, zal ze aan hun reet roesten.

  Nu we toch over Direct TV hebben, laatst zag ik een interview van Nicole Trinidad, een dame met een zwaar bovenwindse accent een Nederlander bij het WHO interviewen. Zowel de Nederlander, Nicole Trinidad en een groot deel van de bevolking begrijpt en spreekt Nederlands. Nicole Trinidad koos, waarschijnlijk door aanraden van Jachmin Pinedo om het interview in het Engels te doen.

  Gevolg, door het zware accent van Nicole Trinidad was het zelfs voor een Engelssprekende moeilijk te verstaan, laat staan voor een deel van de bevolking.

  In dit geval ging het Direct meer om te laten zien dat ze iemand in dienst hebben die Engels spreekt dan de luisteraar te informeren. Het zelfde vorm van egotripperij zien we ook bij veel verslaggevers.

 2. Bromfiets

  Dezelfde vragen worden ook al twee maanden gesteld in Nederland in programma’s als Jinek, Beau, en Op1, en de antwoorden zijn zelden hetzelfde. Dus het is niet alleen op Curaçao.

 3. ericlapas

  Goed om te weten, zat vandaag ook voor Jan met de korte achternaam voor de buis te wachten. Als ik het zo zie, moet ik alleen donderdag kijken, moet zeggen dat het niet alleen leedvermaak is, het heeft ook iets droevigst.

  Vooral nu dat de verslaggevers op afstand soms vanuit thuis in beeld komen, is het verschil tusssen rijk en arm ook tussen verslaggevers pijnlijk zichtbaar. Sommigen stellen vanuit de auto hun vraag en laten we hopen dat, dat niet gelijk hun huis is en anderen zitten als vorsten in een moderne studio en goede internetverbinding.

  Moet zeggen dat de kwaliteit van de vragen hangt niet af of het nou vanuit een wrak van een auto of een ultra moderne studio wordt gesteld.

  Zo zag ik laatst nog een verslaggever van Direct TV, Gilbert Sparen twee vragen stellen en moet zeggen dat alle haartjes om mijn hoofd gingen recht op staan.

  Ik vraag me af, is de man achterlijk? Hij had twee vragen, vraag 1, meneer epidemioloog, kan het virus van mens op dieren over gaan? Vraag 2, kunnen kinderen ook besmet raken? Allebei vragen die uitgebreid in het nieuws zijn geweest. In de States is een kat door haar baas besmet en in Nederland waren nertsen op een nertsen fokkerij besmet.

  De man noemt zichzelf verslaggever, eerlijk is eerlijk hij heeft nooit gezegd dat hij een goede verslaggever is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *