ParadiseFM | ‘Geen bewijs dat Coronavirus slecht overleeft bij hogere temperatuur’

Op sociale media wordt het bericht gedeeld dat het virus sneller doodgaat als de temperatuur hoger is dan 27 graden.

Of het Coronavirus moeilijker overleeft in hogere temperaturen is nog onbekend. Dat legt Izzy Gerstenbluth uit.

Op sociale media wordt het bericht gedeeld dat het virus sneller doodgaat als de temperatuur hoger is dan 27 graden. Volgens Gerstenbluth is dit niet bevestigd en zou het sowieso weinig uitmaken. Het virus wordt vooral van mens tot mens overgebracht en is maar korte tijd buiten het menselijk lichaam.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | ‘Geen bewijs dat Coronavirus slecht overleeft bij hogere temperatuur’

  1. Het probleem met virologen en epidemiologen en al die logen is dat hier op Curaçao geen onderzoek wordt gedaan alles wat ze mededelen hebben ze zelf van het internet.

    Deze Izzy Gerstenbluth heeft blijkbaar niet gelezen dat het virus ook op basis van contacten overgedragen wordt. Als iemand die besmet is iets aanraakt kan het virus nog zeker 24 uur buiten het lichaam blijven leven.

  2. Uv licht… Gersten nat.

  3. Dat hangt ervan af wát voor soort virus het is. Het Ebola-virus bijvoorbeeld is een moordenaar. Het kan heel snel tot de dood leiden. Er bestaat geen vaccin tegen en er is geen behandeling bekend voor zijn slachtoffers, noch warmte deert hem. De ziekte sloeg toe in het zuiden van Soedan en korte tijd later in het noorden van Zaïre. Het trok zich terug en artsen hadden verschillende meningen hierover. De ene zegt dat het wél, en de andere zegt dat het niet overleeft door de warmte. Daarna verdween de ziekte jarenlang uit het beeld, met uitzondering van enkele geïsoleerde sterfgevallen met Ebola-achtige verschijnselen, en ja, de warmte heeft geholpen dachten velen. En plotseling…………kwam het weer te voorschijn in Soedan, sterker en gruwelijker dan voorheen. Dus het is onvoorspelbaar. Wanneer een virus een dier bijvoorbeeld infecteert, is de verhouding er dikwijls een van vreedzame coëxistentie, het dier doodt het virus niet en het virus doodt het dier niet. Maar……. als een mens met het geïnfecteerde dier in aanraking komt en het virus op een of andere manier op de mens overgaat, kan het dodelijk worden. Dus nogmaals, virussen zijn meestal ONvoorspelbaar. En juist daar zit het gevaar in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *