28 C
Willemstad
• woensdag 27 oktober 2021 10:17

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Gedeputeerde Woodley: ‘Ingrijpen Nederland niet onverwacht, wel onterecht’

Charles Woodley

Gedeputeerde van Sint Eustatius Charles Woodley (foto), is teleurgesteld in de beslissing van Nederland om het lokale bestuur aan de kant te schuiven. ‘We zagen het aankomen, maar vinden het volkomen onterecht.’

Volgens staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties is er op het eiland sprake van financieel wanbeleid. ‘Maar Nederland heeft een College Financieel Toezicht ingesteld en die vinden dat helemaal niet.’ ‘De Democratische Partij vormt geen onderdeel meer van de regering en dat zint Nederland niet. Want ze willen hun eigen zin doordrijven’, aldus Woodley. ‘Al heel lang vragen we om geld om bijvoorbeeld de wegen te verbeteren. Maar Nederland beantwoordt onze vragen niet, ze negeren het huidige bestuur’, zegt de gedeputeerde van Financiën.

De regering van St. Eustatius gaat vandaag – maandag – en morgen intern overleggen en zal ook met advocaten praten over een aanpak van de situatie. Het eiland wil desnoods internationaal aandacht voor hun zaak vragen bij de Verenigde Naties. Via de radio wordt de bevolking op de hoogte gehouden van het standpunt van de politici. Ook wordt er een ‘townhall meeting’ gehouden waar mensen hun vragen kunnen stellen.

- Advertentie -

De Tweede Kamer steunt de beslissing om in te grijpen in het bestuur op Sint-Eustatius. Tijdens het debat over de kwestie werd duidelijk dat de Kamerleden geen andere mogelijkheden meer zien om de situatie te verbeteren.

De Tweede Kamer stemt morgen over de kwestie. Ook de Eerste Kamer is gevraagd het plan snel te bespreken. Dat debat staat voor morgenavond gepland, met een stemming direct daarna.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

7 reacties

 1. Niet onverwacht , maar wel onterecht !
  Onder en in welke grot heb je gezeten , het is niet te geloven anno 2018 .
  Heel vreemd , vreemd .heel vreemd !!!

 2. @Miep,
  Correctie: St. Eustatius is een Nederlandse gemeente (zonder de Nederlandse gemeentelijke voordelen). Voor de rest is o.a. Curaçao een land binnen het Koningrijk. Misschien bedeoel jij daarmee Nederlandse eiland? Google even, leer je ook wat.

 3. hoedanook-WAT EEN BLA BLA ONZIN denk je dat je interessant of inteligent overkomt als je op een manier praat dat JOU volk nooit zal snappen?-nee en het is nog pure onzin ook.
  Wij zijn NEDERLANDERS–dit zijn NEDERLANDSE eilanden-wij zijn er al veel langer dan de afgescheepte buitenlanders uit landen zoals Afrika–dus hou op met je onzin–hieruit blijkt weer dat niemand op deze eilanden enige vorm van emancipatie en/of onafhankelijkheid aankan.
  Ze noemen de blanke YU Korsow –Macamba–terwijl die hier generaties lang het eiland overeind hebben gehouden.

 4. In een postcommunistische wereld (met een ‘Made in Russia’ Amerikaanse President en een MAGA agenda) proberen (neo)conservatieve elementen zich opnieuw uit te vinden. De tweede generatie van neocons, ondanks dat de label geassocieerd wordt met blamage en schande, is tot nu toe, helaas ook tot afbreuk van ons allen, erg effectief in haar aanpak geweest. Deze generatie neocons verhullen niet het feit dat ze een directe en onmiddellijke impact willen hebben op beleid als zodanig, niet op ideeën. Politieke agitatie is het omschreven doel van deze nieuwe generatie. In een notendop, de tweede generatie neoconservatieven zijn ervan overtuigd dat internationale wetten onbetrouwbaar zijn en dat veiligheid en de verdediging en bevordering van een liberale orde nog steeds afhankelijk is van het bezit en gebruik van militaire macht. Volgens hen kan militaire macht en vastberadenheid vrede, welvaart, democratie en een eerbiediging van de mensenrechten brengen (Fukuyama: “liberal democracy”). Het zijn neoconservatieven waarmee Trump zich omringt heeft en het is met de neoconservatieve agenda waarmee Tillerson het Amerikaanse zuidelijk halfrond nu rondreist.

  Geestverwanten in Nederland hunkeren ook naar een leidende rol door de Verenigde Staten (VS), en het behoud van de VS als de enige supermacht. Amerikaanse hegemonie wordt als compatibel met het ‘eigen belang’ gezien én plausibele andere betere externe alternatieven worden niet eens in overweging genomen. Het afgeleide van dit denken beinvloed ook beleid op Curaçao (affaire GZE).

  Het ingrijpen door Nederland, gezien de huidige regeringssamenstelling, op St. Eustatius was in het kader van het bovenstaande dus geen verassing. Echter, in een democratie regelen verkiezingen de vraag van wie er tijdelijk regeert. Verkiezingen onderstrepen geen feiten en/of lossen geen kwesties van gelijk-versus-ongelijk op (zie Curaçao 10-10-10). Evenmin kan een willekeurig aantal stemmen discriminatie en onderdrukking niet valideren.

  St. Eustatius Charles Woodley geeft aan de actie van Nederland op verzet zal stuiten. Als Nederland wilt bouwen aan een “betere” St. Eustatius dan zal het niet moeten toegeven aan de laagste instincten van de mensheid. Het ‘wij versus zij’ ook wel “other-izing” genoemd. Nederland zou er goed aan doen om ‘onze broeders’ op St. Eustatius proberen te overtuigen van van haar standpunt(en), en haar organisatiekracht niet alleen te (mis)gebruiken in het uitoefenen van macht.

 5. Dorpspolitiek op een inimini eilandje. Domheid is van alle tijden en de kans dat er tussen het handjevol inwoners een heldere geest zit is natuurlijk al niet zo groot, maar de reactie van deze overbetaalde graaier is wel heel erg naief.

 6. Als het dan niet onverwacht was waarom heb jij dan niets gedaan om ingrijpen te voorkomen.
  Geef je zelf dan maar een brevet van onvermogen
  Ofwel beken nu maar dat je een domoor bent dan kunnen we dit afsluiten
  Groetjes

 7. Woodley, begrijpt het niet, nee dank je de koekoek, je bent je luiaard baantje kwijt, 14 duizend pieken jannen in de maand missen op je bankrekening valt natuurlijk vies tegen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -