28 C
Willemstad
• woensdag 22 september 2021 03:25

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Fraude met onderstand en voedselpassen

Ze hebben onlangs ook speciale passen gekregen om voedsel te kunnen kopen. Die hulp is echter alleen bedoeld voor mensen met weinig financiële middelen.
De EXTRA meldt vandaag dat er problemen aan het licht zijn gekomen met onderstand. Zo zijn er mensen op het eiland die meer dan 3000 gulden salaris per maand verdienen, maar ook een onderstandsuitkering krijgen.

Ze hebben onlangs ook speciale passen gekregen om voedsel te kunnen kopen. Die hulp is echter alleen bedoeld voor mensen met weinig financiële middelen.

Minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn Hensley Koeiman erkent het probleem. Hij zegt te werken aan een oplossing. De speciale voedselpassen worden betaald via de zogenaamde NOW-gelden.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

36 reacties

 1. @Pelican
  Je gaf het zelf al aan ‘overal een slaatje uit willen slaan’. Het verbaast mij ook niet (meer), mensen zijn en blijven profiteurs, bevoordelen dan en vrienden het bekende patronage system en de ander mag van dag tot dag aan ‘het’ voedselpakket.
  Ik denk als er een gedegen onderzoek komt er nog meer shocking gegevens boven water komt. Schaamteloze mensen.

 2. zit in de cultuur om overal een slaatje uit te slaan. de bekende/beruchte “middelman”. Als de buurman bijv. wordt gevraagd of die een persoon kent voor stel het legen van sceptic tank, gaat die er gerust tussen zitten voor NAf 25.

  @william
  Zag op een lijst ook 150k NOW voor het failliete Campo voorbij komen. Komt op mij ook vreemd over, als het bedrag idd verstrekt is.

 3. @De Jury
  Deze onderneming is niet failliet gegaan maar ‘zou’ over 1-1:5 jr weer opengaan. Whatever this means.
  NOW is bedoeld voor werkgevers die met een substantieel omzetverlies van tm 20% kampen en is slechts een tegemoetkoming voor loonkosten. Er zijn in NL inmiddels een flink aantal bedrijven geweest die sancties opgelegd hbbn gekregen die meer dan 20 werknemers hebben ontslagen en toch een noodsteun pakket hebben gekregen. De discussie hier is inmiddels bekend, het zijn gewoon facts, bedrijven die noodsteun hbbn gekregen , individuals die met karchi’s rondlopen etc etc
  Maar we weten hoe het gaat, nietwaar.

 4. @Wim
  Mocht die onderneming niet failliet zijn gegaan, waar ik dan ten onrechte van uit ging , dan geldt inderdaad datgene wat William hieronder schreef. De ondersteuning was/is bedoeld ter voorkoming van ontslag van werknemers.

 5. @Wim, alias Johan, Maurice etc etc!
  Jammer voor jou dat ik geen alias nodig heb om mij te zeggen wat ik wil zeggen! Het was gisteren ook uitgebreid op de radio, maar ja gezien jouw repeterende reacties zul je wel niet geluisterd hebben.
  Flauwekul verder wat je te berde brengt, de NOW is net zoals in NL bedoeld om zoveel mogelijk personeel binnen te houden. En niet na 4 dgn +300 mensen te ontslaan.
  Dus informeer je beter alvorens te bazelen.

 6. @Wim
  Mag ik het met je oneens zijn. Als een bedrijf 1 maand nadat zij ANG 640.000 steun heeft ontvangen failleert dan was het in de voorgaande maand waarin die steun werd verstrekt al zieltogend, niet meer levensvatbaar. De steunverstrekker, de overheid, had de financiële situatie van dat bedrijf moeten onderzoeken voordat die steun al dan niet zou worden verstrekt. Maar dat onderzoek zal wel op zijn curacaos zijn gegaan: niet dus. Maar goed we claimen het toch allemaal bij Nederland. So, who cares.
  Hoe is die ANG 640,000 eigenlijk besteed? Broekzak? Wordt dat onderzocht..? Zal ook wel niet.

 7. Rhuggenaath zal wel een brief schrijven aan Knops waarin hij gezien de tekorten in de onderstand-kas 40 miljoen meer eist bovenop zijn eerdere eis ter hoogte van ettelijke honderden miljoenen. Hij zal ook wel eisen dat Knops akkoord gaat.
  Je vraagt je echt af hoe het in hemelsnaam mogelijk is dat Curaçao eisen durft te stellen aan Nederland(se belastingbetalers) als je ziet dat iedere dag nieuwe gevallen van corruptie boven water komen. Wat een ongehoorde brutaliteit. Wanbeleid van de overheid. Maar wanbeleid waar m.i. beleid achter zit.

 8. William, of is het Drechi alias alias, onruststoker, met wat Santa Barbara deed is niets mis mee.

  Je kunt deze maand hulp aanvragen en volgende maand failliet gaan, zeker nu de grenzen grotendeels gesloten zijn gebleven.

 9. Ik heb begrepen dat het Santa Barbara resort NOW steun heeft ontvangen van 640.000NAF, kort erna stonden +300 mensen op straat!
  Wordt dit ‘ook’ onderzocht?

 10. Te onderzoeken valt natuurlijk WIE onterecht onderstand hebben ontvangen en of die personen connecties hebben met bepaalde onderstand verlenende ambtenaren/politici/notabelen. Maar die laatsten zullen dat onderzoek vermoedelijk verbieden.
  Het kan natuurlijk ook een fout in het systeem zijn…..
  Zijn de ontvangers niet wettelijk verplicht melding te maken bij de uitbetalende instanties dat zij onterecht onderstand ontvangen?
  Wordt het teruggevorderd? ( zal wel niet).

 11. @ Kaat, heeft u mijn boodschap begrepen? Nergens stel ik dat MFK/PS of KdNT aan de macht moeten komen. Ik benoem alleen de leugens en waanzin die zijn verspreid, en hoe de mensen een rad voor ogen is gedraaid. Zo benoem ik ook de coupe die er is gepleegd. Ik heb in een andere post ooit aangegeven wat mijn politieke voorkeur is, en zal het hier nogmaals herhalen. Voor 8 jaar lang geen enkele politieke partij aan de macht. Niet van de coalitie, niet van de oppositie. In plaats daarvan een INTEGERE zakenkabinet met mensen die hun sporen zowel lokaal als internationaal (dus buiten Nederland om) hebben verdiend. Geen van deze leden mogen in het verleden op een politieke lijst hebben gestaan of banden hebben met de (voormalige of huidige) politiek. En wat betreft mijn stelling t.o.v. Nicole Lake, daar blijf ik 100% achter staan. Jij noemt haar een arm zielig meisje ik noem haar een foutje van de natuur, en normaliter rekent de natuur hard af met foutjes.

 12. De mensen die het echt nodig hebben moeten niet de dupe worden. Gewoon Goed onderzoek doen of iemand het echt nodig heeft. Maar het gebeurt hier in Nederland ook. Zelf bij de politiek hier al die ministers die ook reisgeld en zo declareren waar ze geen recht op hebben. Zelf Rutte dus het zit in de mens en gebeurt overal ter wereld en in alle lagen van de bevolking.

 13. Niks nieuws. Ik heb weken geleden al aangegeven dat ik dit ben tgengekomen. Mensen die geen recht op een karchi hebben. Schoften.

 14. Als een dader berouw toont, is een rechter geneigd om een lagere straf uit te delen maar om berouw te tonen moet iemand wel schuld bekennen.

  Zo moeten wij zwarten toegeven dat wij een probleem met geld hebben, vooral andermans geld. Alleen op die manier kunnen wij iets aan onze hebzucht en zelfverrijking van politici en bestuurders doen.

 15. Díe ambtenaren die dat hebben geflikt op staande voet oneervol ontslaan wegens stelen van de baas.
  Kan Curacao dan ook niets, maar dan ook niets, zelf organiseren?

 16. “Ik vertrouw nu alleen op God”
  Dat is, zo mogelijk, nog beter dan op de locale politiek.
  Maar als alle inwoners, alleen nog maar op God vertrouwen heeft de elite gewonnen. Ik denk niet dat we van God mogen verwachten dat hij deze “zondaars” in dit aardse leven straft. Het acktie ondernemen tegen hun praktijken is, naar mijn mening, iets wat de mensen moeten doen die nu leven. Beginnende met het openbaar maken van de wan praktijken, en het mensen bewust maken van die wan praktijken en een poging wagen om mensen niet meer op die partijen te laten stemmen, ook al krijgen ze kraaltjes en spiegeltjes.

 17. Tico martina, mfk kdnt ps is niks, zal ook nooit iets worden. Net als bij honden die niet willen luisteren ‘n spuitje voor allen en dag ayo mfk kdnt ps. Psychopaat die je bent citeer jouw post jegens ‘n arm verloren meisje Nicole Lake die 3 jaar cel heeft gekregen.

 18. Gewoon terug laten betalen tot de laatste cent
  Zo doen ze in nederland.
  Nog meer schandaal vsn fraude.
  Triest ik schaam me zo voor mn mensen
  En vooral politiek.
  Dit is gewoon ik ik ik de rest kan stikken
  En op de Radio vinger wijzen naar anderen
  God komt er ooit een oplossing zet je hand op ons eiland
  Ik vertrouw nu alleen op God

 19. Leila Lasten heeft ook een grote miljoenen uitkering van de staat!

  Maar die is helemaal legaal dichtgetimmerd door de vriendjes kliek en legal ondertekend door een paar MAN sushi!

 20. Yamil Lasten had ook onderstanduitkering gekregen. Ondanks zijn salaris van 900 per jaar is hij nu arm omdat hij een dure echtscheiding heeft en zijn nieuwe vrouwtje wil alleen maar money money money

 21. Ja zijn we echt verbaasd?
  Als ministers en Staatsdirecteuren hun vrienden rijkelijk lucratieve projecten en royale baantjes gunnen, en we gedogen dat, zouden we voor een in verhouding veel kleiner delict ( maar daardoor niet minderonrechtvaardig), zoals bv voedsel en uitkeringsfraude, ook niet moeten schrikken.

 22. Het wordt geacht niet te gebeuren, maar het gebeurt wel. Smeergelden, fraude en wanbeheer zijn gemeengoed geworden. Dit alles is en wordt gebracht door na te laten voldoende scherp toezicht uit te oefenen op de gang van zaken. En ja, de meeste gevallen bestaan uit knoeierijen die wanbeheer worden genoemd, maar andere (zoals in dit geval) is regelrechte fraude. Het rechtvaardige beginsel is om gelijk met gelijk terug te betalen. De activiteiten van de fraudeur(s) kunnen stil gelegd worden en beslag leggen op zijn/hun eigendommen. Dit is de enige en werkelijke oplossing voor deze kwaal.

 23. Gelukkig hebben we nu een integere regering in plaats van de boevenbende van MFK/PS/KdNT. Stel je voor dat die aan de macht zouden komen. Dan had je alleen maar corruptie, vriendjes en familie bevooroordelen, geen doortastend optreden bij rampen en epidimien, geen toezicht op financien en overheids instanties en BV’s en geen toezicht en beleid tijdens uitdelen van noodhulp en fondsen. Nee het is maar goed dat we onder andere Koeiman hebben die in geval van misbruik van fondsen direct ingrijpt. Bij de eerste de beste verkiezing dus graag weer stemmen op PAR/PIN en MAN want anders viert de Mafia en corruptie hoogtij op het eiland.

 24. Trui noem dat maar succes, de helft in het cachot en de anderen horen daar ook thuis vanwege corruptie, diefstal, en nog ‘n paar die niet in de Staten thuis horen vanwege nitwit.

 25. Euhhh, handhaving? Controle? Ambtenaren aan het werk zetten?
  Als goed voorbeeld goed doet volgen zou het misschien dat ook andersom gelden?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...

Nu.cw | Minister Charles Cooper bedreigd

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, is bedreigd met de dood. Voor de muur van de kerk van Groot Kwartier stond een bord...

Nu.cw | Ontsnapte honden doodden geiten in Katoentuin

Een aantal honden hebben in de omgeving van Katoentuin vier geiten afgelopen weekend om het leven gebracht, meldt de Extra. De honden van de buren wisten te...

DolfijnFM | Een kwart van de kandidaten aan de verkiezingen moet giften nog doorgeven

Van de 353 kandidaten die aan de verkiezingen van 19 maart hebben deelgenomen, moet nog circa een kwart (90 kandidaten) een formulier bij de Electorale Raad (ER)...
- Advertentie -