27 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 21:41

ParadiseFM | Izzy Gerstenbluth geeft voorlichting aan horecapersoneel

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth heeft gisteren het horecapersoneel van Jan Thiel voorgelicht over de Covid-19 vaccinatie. Dat zei Baldewijn Grul van restaurant Zest op Paradise FM. In zijn...

Democracy now! | Friday, May 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Moderna-vaccin blijkt effectief bij tieners

Het coronavaccin van Moderna - dat ook op Curaçao wordt gebruikt - beschermt 96 procent van de 12- tot 17-jarigen tegen Covid-19, zo blijkt uit een studie...

Nu.cw | Toerismesector Curaçao: gebrek aan versoepelingen onbegrijpelijk

De toerismesector is zwaar teleurgesteld over de versoepelingen van de coronamaatregelen zoals die deze week bekend zijn gemaakt. De voorzitter van Curacao Hospitality & Tourism Association (CHATA),...

PBC | Curaçao en Nederland akkoord over tweede uitvoeringsagenda

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao en Nederland zijn akkoord met de tweede uitvoeringsagenda om het eiland uit de coronacrisis te halen. De afspraken zijn onderdeel van het landenpakket...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaRadio Paradise FMParadiseFM | Fraude bij Aqualectra

ParadiseFM | Fraude bij Aqualectra

Aannemers zouden smeergeld betalen voor een voorkeursbehandeling bij aanbestedingen | Antilliaans Dagblad

Bij water- en electriciteitsbedrijf Aqualectra wordt momenteel een mogelijk geval van fraude onderzocht.

Dat heeft directeur Darick Jonis tegenover de Amigoe bevestigd. Het bedrijf wil verder geen details kwijt over het onderzoek. Wel heeft Jonis aangegeven dat de nodige acties worden ondernomen.

Eerder deze week was in verschillende media te lezen dat er fraude bij de inkoopafdeling Aqualectra zou zijn ontdekt. Aannemers zouden smeergeld betalen voor een voorkeursbehandeling bij aanbestedingen. De verdachte medewerkers zijn voorlopig op non-actief gezet.

Bron: ParadiseFM

20 reacties

 1. Tja, als je de stoeipoes van lilliputter Stephen Capella, Neysa Amnesia, aanstelt als CFO zet je natuurlijk wel de tone aan de top.

  Niet integer bevonden en niet geschikt voor een directeursfunctie.

  Neysa Amnesia keek de andere kant op toen Eric Garcia, Stephen Capella en de moeder van Stephen Capella 715 miljoen lieten verdampen bij Girobank en hield aan haar Neetje van der Veeniaans controleren een luxe bungalow over.

  Logisch toch dat het personeel van Aqualectra denkt dat zij dan ook wel een graantje van de uitbestede business kunnen inpikken, want Aqualectra heeft met de aanstelling van Neysa Amnesia bewezen dat gebrek aan integriteit beloond wordt, toch?

 2. Vergeet niet dat groep die het meest van “onze cultuur” geprofiteerd heeft het ook nog voor het zeggen heeft. En zich dus kosten wat het kost tegen CHE zal verzetten.
  CHE kan potentieel een einde maken aan “onze cultuur” en zou zelfs de deur kunnen openen naar corrupte geldstromen uit het verleden.
  Wat weer zou betekenen dat “familie kapitaal” in gevaar komt en strafrechtelijk onderzoek ook zou kunnen.

 3. …..”Het vebaast me dat een Corporate Governance Professor, extra controle van een derde, via “CHE” als een vorm van brutale “bemoeienis” afwimpelt”….

  Zogenaamd vanwege het “Recht” op onze autonomie, (om geld te jatten)

  Ik vergelijk het een beetje met het recht om mensen ergens te vangen, tot slaaf te maken, te verhandelen en tot levensdienaar te maken,

  Ooit was er een wet die zei, vang mensen, beest ze af, tot dat ze doen wat je eist, prop ze als beesten in schepen. wat onderweg niet gezond blijkt, stort je over boord, en wat levend aankomt verkoop je als bezitsvoorwerp…die je op je wenken moet bedienen…en kunt afbeulen als ze je niet gehoorzamen…en men vond dit normaal, het syond immers in de wet, zelfs de bijbel en de Thalmuth en Koran praten slavernij recht

  wie waren er tegen de afschaffing van de slavernij? De mensen die er hun brood het hardst mee verdienden!

  Wie zijn er tegen de corruptiebestrijdende effecten van de “CHE” ? de mensen die het hardst hun boterham met corruptie/ nepotisme verdienen,

  Geen een wet is heilig, zeker niet als ze door corrupte parlementariers in leven zijn gestemd…tbv hun sponsoren

  En zeker niet als een wet / recht op autonomie door Goodgovernance goeroes worden verdedigt alsof de CHE een aanslag is op onze verworven autonomie rechten…

 4. …..”Mij is wel opgevallen dat K. altijd lesboek-theorieën debiteert en zich nooit inlaat met praktijkgevallen”……

  @Jury = 100% terect opgemerkt…Het valt op he?
  Hoe deze figuren altijd met zachte ei voorbeelden komen aandraven uit hun brave hoe zou het moeten boekje, maar nooit het hardgekookte eens flink op de kop tikken, met hoe in en in corrupt gaat het er nou werkelijk aan toe op deze rots…!

  . Zijn voordracht hoe de Nederlandse bemoeienis buiten de deur te houden vond ik van weinig professoraal niveau, maar meer naar-de-mond-praten-retoriek. Maar ja dat is mijn mening….

  @Jury, ook hier weer, 100% gelijk. Het vebaast me dat een Corporate Governance Professor, extra controle van een derde als een vorm van brutale “bemoeienis” afwimpelt.

  Dit zegt mij genoeg over “oprechtheid”, of beter gezeg valsheid, van zojn betoog.

  Mooi spreekwoord! Niet in de bron spugen waaruit je drinkt.

 5. Curacao revisited | 18 september 2020 om 17:17 |
  Kan kunneman eens een column aan aqualectra wijden?
  C r ,
  Men gaat niet spugen in de bron waaruit men drinkt. Voorzichtigheidshalve: daarbij heb ik uiteraard niet gezegd dat dat op K. betrekking heeft. Die mening laat ik maar over aan anderen.
  Mij is wel opgevallen dat K. altijd lesboek-theorieën debiteert en zich nooit inlaat met praktijkgevallen. Zijn voordracht hoe de Nederlandse bemoeienis buiten de deur te houden vond ik van weinig professoraal niveau, maar meer naar-de-mond-praten-retoriek. Maar ja dat is mijn mening.

 6. @CR @ Dislect, precies…
  Licht het bedrijf eens door met een Corporate governance blik…..geef aan hoe het moet (zou moeten zijn), en hoe het werkelijk is! Je “Khunt het manneke!

 7. Als het “cultureel recht” gevonden wordt dat dienst betrekking gebruikt wordt voor persoonlijke verrijking, en dat ook het voorbeeld is dat door de elite gegeven wordt is het niet verwonderlijk dat het “onder de top” ook gedaan wordt. En eigenlijk betwijfel ik dat dit zonder medeweten van de top gedaan wordt, sterker nog ik denk dat personen in de top zitten die ook hiervan hun “percentage” binnen halen.

 8. Omkoping op alle gebieden ” en helemaal in de bouw wereld cq 100% nog meer bij ambtenaren ” zijn al zo oud en bekend als de bijbel. Onder welke graf steen komt Jonis eindelijk vandaan gekropen dat hij daar nu pas achter deze bijzondere ontdekking komt. Wat heeft Jonis voor zijn 16.000,00 florijn pm eigenlijk gedaan, zitten slapen!!, tjonge tjonge een wit voetje halen? of is het de bedoeling dat iedereen nu zijn b.k gaat houden, aangezien in mijn ogen het niet anders kan dat Jonis ook een berg zout op zijn bord en kanis krijgt als het balletje gaat rollen, ben benieuwd maar het zal wel weer een doofpot verhaal worden?.

 9. Het gaat niet goed met de commentaren.
  Het is een “beproefd recept” bij de overheids NV’s, de onder aannemer geeft offerte van 2x de prijs die nodig is die 100% gaat naar de manager die de inkoop doet die moet daar weer 75% aan een ander door geven en dat gaat zo een paar “stakeholders” door. Uit eindelijk komt de rekening bij het bedrijf terecht en die rekent het weer door aan de klant of afnemer. En omdat het altijd zo gaat valt het niet op. Dit gaat zo ook bij isla, curoil, dok en haven. En dat is een van de reden dat service en diensten hier veel te duur zijn.

 10. Zou Frank kunneman eens een column over aqualectra kunnen schrijven? Zelfs met Franks governance eisen valt hier wel iets over te zeggen

 11. Verrotte klip, alweer een “ons zelf kunnen” bedrijf waar corruptie de pan uit rijst, en toch zijn er types die de CHE een aanslag vinden op de autonomie.

 12. Jonis,
  You are clearly a director -“not in control” of your company.
  Zit de administratie te slapen?
  Zit de Controle afdeling te slapen?
  Zit het bestuur te slapen?
  Zit de RvC te slapen
  Heeft de ext accountant nooit iets in zijn management letter geschreven?
  Wat doe je daar voor die miljoenen behalve lekken en gebruikers afsluiten?
  Dit soort smeerpeaktijken weet heel wakker Curaçao al jaren…

 13. Tone at the top:
  het aanstellen van Neysa Amnesia als directeur, terwijl die door CBCS niet geschikt was bevonden als directeur en, en dat is veel erger, als niet integer werd beoordeeld.

  Hoe haal je het in je botte hoofd om deze ‘dame’ daarna nog aan te stellen als directeur bij Aqualectra?!

 14. Gut, je verwacht het toch niet !

  Het hele eiland wist dit zo ongeveer wel. Ook weigert Aqualectra leveranciers te overwegen wanneer er niets aan de stijkstok blijft hangen voor het management. Dit is al tientallen jaren bekend en nu doet men alsof het nieuw is ?
  In welk overheidsbedrijf of instelling is er geen sprake van fraude ?

 15. Beste heer Jonis,
  Hoe bevalt het om wakker te worden uit de jaren voortdurend winterslaap.
  Hopelijk blijf je wakker want er zijn een mega aantal misstanden bij Aqualektra die al te lang wachten om actie en oplossingen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties