28 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 05:52

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | ‘Flamingo’s worden opgejaagd door drones’

Flamingo Jan Kok | Stichting Uniek Curacao

Uniek Curacao pleit voor borden of een verbod op drones in de buurt van flamingo’s. Dat bevestigt directeur Theo Van der Giessen. Het verzoek komt nadat een medewerker een dode flamingo vond bij Jan Kok.

Het is niet met zekerheid te zeggen dat een drone hiervoor verantwoordelijk was, maar Van der Giessen acht de kans groot. Er zijn regelmatig mensen, voornamelijk toeristen, met drones bezig rond Jan Kok.

“Vaak blijft het niet bij rustig vliegen, maar worden de vogels echt opgejaagd”, zegt Van der Giesen. Hij benadrukt dat flamingo’s kwetsbaar zijn en niet zomaar makkelijk weg kunnen vliegen. “Ze hebben een grote aanloopafstand nodig en als die er niet is, kunnen ze makkelijk een pootje breken.”

- Advertentie -

Vanmorgen heet de stichting hun zorgen kenbaar gemaakt aan een brief aan minister Suzy Camelia-Romer.

Bron; ParadiseFM

Naschrift KKC

Op de Facebooksite van Uniek Curacao staat het volgende verhaal aanvullend op hierboven:

- Advertisement -

Drones chasing flamingos

Hieronder is een relaas te lezen van een bewoneren/ natuur liefhebber van Jan Kok. De bij behorende foto is van een medewerker van Uniek Curacao(onderhouds team) die tijdens een onderhoudsronde de dode flamingo vond(te Jan Kok) Een relatie tussen het relaas en de foto kan niet bewezen worden,wel is het goed voor te stellen.. Stichting Uniek Curacao zal bij de minister verbodsborden voorstellen.

De beschrijving van een buurt bewoner.

“Het gebeurt de laatste tijd steeds vaker dat er met drones wordt gevlogen over de salinja van Jan Kok. Het gaat meestal om jonge mensen, die drone besturen vanaf de uitkijkpost of de waterkant tegenover de recent geinstalleerde patatkraam.

Het probleem hierbij is dat het hoge mechanische geluid van de drone, gecombineerd met een onbekende vliegend object, de flamingos in de salinja zeer onrustig maakt en paniek bezorgt.

Vandaag, tussen kwart voor en kwart over zes, was het pijnlijk om te zie hoe een jong stel vanaf een lokatie nabij het Tula monument flamingos over een periode van minimaal 20 minuten met een drone opjaagde. Het ging om een groep van circa vijf flamingos, die in paniek bleven rondvliegen elke keer dat de drone hen weer opnieuw achtervolgde. Voor zover te zien was ging het hier om toeristen.”

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Ja, ja….maarrrrr eerst moet er weer een wet gemaakt worden of aangepast en dat kan wel weer eens eventjes duren, zo’n jaar of 10 want zo snel werkt men bij juridische zaken.
    Tegen de tijd dat er dan toch een wet is zijn de flamingo’s vertrokken en zien we ze nooit meer terug.
    Zo gaat dat hier op Curaçao.

  2. 1 kleine stoorzender en geen drone gaat daar de lucht in of donderd omlaag zodra t in de buurt komt. We hebben een politicus op t eiland die daar expert in is. In Jammers etc. Die dingen storen ook telefoons.. En ja ja die verkocht hij ook vroeger.

  3. Bord plaatsen en minimaal NAF 750.- boete eisen. Flamingo’s zijn een toeristische trekpleister. Als de paden er naar toe worden gebruikt om ze op te jagen, bijvoorbeeld om daarvan foto’s te maken, kunnen die ook worden afgesloten. Rust en ruimte , ook voor flamingo’s

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...

Nu.cw | 109 baby-schildpadden bereiken zee bij Porto Mari

Op het strand van Porto Mari zijn zaterdag 109 baby-zeeschildpadden uit hun ei gekropen. De Sea Turtle Conservation Curaçao ontdekte de lege eieren. De organisatie heeft de eieren...
- Advertentie -