29 C
Willemstad
• zaterdag 16 oktober 2021 20:58

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | EXTRA: Avondklok wordt vervroegd

Om drie uur vanmiddag staat er een persconferentie gepland van minister van Justitie Quincy Girigorie en epidemioloog Izzy Gerstenbluth | Persbureau Curacao

Ochtendkrant EXTRA schrijft vandaag dat volgens betrouwbare bronnen de avondklok zal worden aangepast.

Als gevolg van het toenemende aantal besmettingen zegt de krant te hebben begrepen dat vanmiddag bekend zal worden gemaakt dat winkels en horecagelegenheden eerder moeten sluiten en mensen eerder binnen moeten blijven.

Om drie uur vanmiddag staat er een persconferentie gepland van minister van Justitie Quincy Girigorie en epidemioloog Izzy Gerstenbluth. Als de avondklok daadwerkelijk wordt aangepast is dat een nieuwe klap voor de restaurants, zo schrijft de krant.

- Advertentie -

Afgelopen weekend kwamen er op Curaçao 207 nieuwe gevallen bij. In totaal 24 mensen zijn hersteld. Daarmee is het totaal aantal actieve besmettingen op het eiland op 1.222 gekomen. Er liggen momenteel elf personen in het Curaçao Medical Center, waarvan 4 op de intensive care.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

16 reacties

 1. https://decorrespondent.nl/11860/het-begin-van-het-einde-van-de-pandemie-is-in-zicht-aldus-viroloog-marion-koopmans/836044038720-f7f6b860

  Toch nog even over de kwaliteit van de PCR-test. Men zegt, ze vallen ook positief uit als er amper virus aanwezig is. Dan heeft het ten onrechte grote impact op de maatschappij?

  ‘Dit is een hardnekkig dossier. Het klopt. De PCR toont het virale genoom aan. En voor een deel doen ze dat ook kwantitatief. Als mensen zijn blootgesteld aan de infectie begint die gemiddeld na vijf dagen op te komen. Dan test je positief. Daarna zakt het af maar dat gaat geleidelijk. Sommige mensen bijven daarna dus nog wel zes weken zwak-positief testen. Dat is niet fout-positief, wat wel gezegd wordt, dat we dan dus voor niks worden opgesloten. Nee, je bent niet positief als je de infectie niet hebt gehad. De test zegt, je hebt dit virus bij je gehad. Het lastige is, wanneer hou je op met mensen in isolatie zetten? Daarom wil je eigenlijk een besmettelijkheidstest hebben. Die is er ook, dat is kweek, maar die duurt gemiddeld een week. Want dat bootst precies na wat ook tussen personen gebeurt, dus dat duurt te lang, dat helpt niet. Daar komen dan de antigeen sneltesten in beeld; omdat ze minder gevoelig zijn hebben ze meer virus nodig om positief te worden. Verhoudingsgewijs testen meer mensen minder lang positief. Dan raak je een deel van dat probleem kwijt.’

 2. @ De Groot,

  De normale restaurants zijn het probleem niet, het zijn de sneks, het was Black Friday, het zijn de kerken, het zijn de familiefeestjes, het zijn de illegale feestjes, het zijn de mensen die alle regels aan hun laars lappen. Zij zorgen voor deze verzwaring en aangezien je geen onderscheid kunt maken tussen normale restaurants en alle andere is dit de enige oplossing.

  Ik hoop alleen wel dat de overheid de kerken nu ook gewoon gaat sluiten. Afgelopen weekend puilde het overal weer uit van de kerkgangers in veel te kleine ruimtes. Zeelandia puilde uit van de Black Friday kopers en de sneks waren weer overvol.

  Het zal duidelijk zijn dat we langzamerhand weer naar een lock down gaan, maar wellicht is Nederland ons nog voor en gooien ze Curacao op oranje. Daarmee krijgt de gehele toeristische sector de doodsklap en dit alles met dank aan al die asocialen die weigeren om eens aan een ander te denken. Alleen zij zijn belangrijk (vinden zij), de rest kan de pot op.
  Wanneer straks weer meer mensen naar de voedselbank moeten dan geven ze echter niet thuis, dan is dat hun probleem niet, dat is het probleem van een ander.

  Discipline is op dit eiland heel ver te zoeken.

 3. @ Peter,

  Wanneer je nu dit soort onzin komt posten doe iedereen dan eens een lol en controleer de feiten alvorens je statements gaat maken.

  De PCR test meet of je het coronavirus in je hebt of niet. Wat men doet is het versneld kweken van het sample dat ze bij je hebben afgenomen. Heb je het virus in je dan toont de PCR test dit aan.
  Waar zit nu de crux ?
  Velen denken dat, wanneer ze zich niet ziek voelen, maar wel dat virus in zich dragen, ze anderen niet kunnen besmetten. En dat, beste Peter, is complete lariekoek. Jij hoeft je wel niet ziek te voelen, maar je kunt een ander nog altijd besmetten.
  En daarom is de PCR test wel degelijk van belang. Zolang als dat je virusdeeltjes in je draagt kun je anderen besmetten. Maar dat schijnt voor veel ontkenners echt een stap te ver te zijn.

  Lees dit artikel maar eens door, daar wordt het je haarfijn uitgelegd.

  https://www.sikkom.nl/hoe-betrouwbaar-is-pcr-test-voor-corona-we-leggen-het-voor-aan-specialisten/?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

 4. Je zou beter twijfelen aan de betrouwbaarheid van de pcr-testen!

  Viroloog Marion Koopmans, al vanaf het begin tot de ‘corona’kern van de overheid behorend, heeft bij NPO Radio-1 toegegeven dat de PCR-test niet kan aantonen of iemand besmet is met het coronavirus (of met wat voor virus dan ook).

 5. Hopelijk is men in staat een onderscheid te maken tussen bars/sneks (mensen op elkaar) en restaurants (aan tafel met afstand). En vooral ook: binnen (airco? ventilatie?) of buiten (ideaal). Hoe dan ook; we moeten leven met het virus en wij allen moeten ons vooral aan die hygiëne- en afstandsregels houden, dat zal de belangrijkste uitdaging blijven.

 6. Waar komen de besmettingen vandaan, als alle toeristen een PCR test hebben gedaan en negatief zijn en de bevolking voordat de toeristen kwamen nooit besmet was? Is er een kaart waarop je de besmettingen op het eiland kunt zien?

 7. Zolang de stront eigenwijze opa’s en jolers zonder waarschuwing van de hulp politie hutje bij mutje op de bankje’s en bloembakken in de Poenda mogen blijven zitten schiet de bestrijding tegen deze ziekte weinig tot niks nada nope’s op!, heb trouwens Gerrit de Raaf ook al op een bankje bij het grote post kantoor zien zitten met een MFK mond kapje.

 8. Domheid is altijd keer hetzelfde doen en elke keer een ander resultaat verwachten….
  Het is al gebleken dat niet de Horeca het probleem is. Zo lang men thuis feest en met 250 man de kerk in gaat zal wen avondklok nooit werken.
  Wat een nutteloos gedoe van deze lieden….

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -