27 C
Willemstad
• dinsdag 9 augustus 2022

Laatste reacties

ParadiseFM | Elektrisch vliegen tussen ABC-eilanden

Doel is verduurzaming van de luchtvaart tussen de drie eilanden en om de verbinding tussen de ABC-eilanden veilig en betaalbaar te houden.

Het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de ambitie om nog voor het eind van het jaar een opdracht te verstrekken voor het maken van een masterplan van het opzetten van een elektrische vliegverbinding tussen Aruba, Curaçao en Bonaire.

Dat schrijft de Amigoe. Volgens de krant worden bij de invulling van dit plan zowel de drie eilanden als Antilliaanse en Nederlandse studenten bij het project betrokken. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat studenten vanaf het begin af aan bij het project betrokken zijn, zo meldt de krant.

Doel is verduurzaming van de luchtvaart tussen de drie eilanden en om de verbinding tussen de ABC-eilanden veilig en betaalbaar te houden. Begin volgend jaar moet er meer duidelijkheid over het project komen.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

3 reacties

 1. Laat me raden. Project betekent dat een vriendje een pot met geld krijgt en dat blijkt dat het nog te prematuur is om rendabel te zijn. Waarom wil Curaçao als eerste ter wereld zo’n project? Ik zou denken dat er hogere prioriteiten zijn.

 2. Die vliegtuigjes komen er vanzelf als het voor de maatschappijen financieel interessant wordt. Is de toekomst voor met name kleinere vliegtuigjes en geringe afstanden.
  Als we het over duurzaam hebben laat de jongens en meisjes dan maar eens kritisch kijken en rapporten en wereldkundig maken wat we kunnen verbeteren. Voorbeelden ten over lijkt me; wat te denken van:
  1; manmoedig proberen een sterk vervuilende raffinaderij op te starten
  2: nieuwe auto’s zonder katalysator en walmende trucjes
  3: vervuilde vloeistoffen dumpen rechtstreeks in zee en mangrovebos
  en ga zo maar door. Kunnen ze een mooie scriptie schrijven, wordt Nederland wakker en gebeurt er misschien eindelijk wat

 3. Elektrische auto’s en electrische vliegtuigen ? Aan wie gaan de raffinaderijen op Curacao en Aruba dan benzine, diesel, kerosine en motorolie leveren ?
  Oh ja, aan Aqualectra natuurlijk. Die loopt dan nog steeds
  achter op de rest van de wereld. Zullen de directie leden en de minister nog in benzine auto’s rijden over 10 jaar? Zullen die dingen dan nog te koop zjn?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...