30 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 19:35

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Elektrisch vliegen tussen ABC-eilanden

HomeEconomieToerismesectorParadiseFM | Elektrisch vliegen tussen ABC-eilanden

Doel is verduurzaming van de luchtvaart tussen de drie eilanden en om de verbinding tussen de ABC-eilanden veilig en betaalbaar te houden.

Het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de ambitie om nog voor het eind van het jaar een opdracht te verstrekken voor het maken van een masterplan van het opzetten van een elektrische vliegverbinding tussen Aruba, Curaçao en Bonaire.

Dat schrijft de Amigoe. Volgens de krant worden bij de invulling van dit plan zowel de drie eilanden als Antilliaanse en Nederlandse studenten bij het project betrokken. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat studenten vanaf het begin af aan bij het project betrokken zijn, zo meldt de krant.

Doel is verduurzaming van de luchtvaart tussen de drie eilanden en om de verbinding tussen de ABC-eilanden veilig en betaalbaar te houden. Begin volgend jaar moet er meer duidelijkheid over het project komen.

Bron: ParadiseFM

3 reacties

 1. Laat me raden. Project betekent dat een vriendje een pot met geld krijgt en dat blijkt dat het nog te prematuur is om rendabel te zijn. Waarom wil Curaçao als eerste ter wereld zo’n project? Ik zou denken dat er hogere prioriteiten zijn.

 2. Die vliegtuigjes komen er vanzelf als het voor de maatschappijen financieel interessant wordt. Is de toekomst voor met name kleinere vliegtuigjes en geringe afstanden.
  Als we het over duurzaam hebben laat de jongens en meisjes dan maar eens kritisch kijken en rapporten en wereldkundig maken wat we kunnen verbeteren. Voorbeelden ten over lijkt me; wat te denken van:
  1; manmoedig proberen een sterk vervuilende raffinaderij op te starten
  2: nieuwe auto’s zonder katalysator en walmende trucjes
  3: vervuilde vloeistoffen dumpen rechtstreeks in zee en mangrovebos
  en ga zo maar door. Kunnen ze een mooie scriptie schrijven, wordt Nederland wakker en gebeurt er misschien eindelijk wat

 3. Elektrische auto’s en electrische vliegtuigen ? Aan wie gaan de raffinaderijen op Curacao en Aruba dan benzine, diesel, kerosine en motorolie leveren ?
  Oh ja, aan Aqualectra natuurlijk. Die loopt dan nog steeds
  achter op de rest van de wereld. Zullen de directie leden en de minister nog in benzine auto’s rijden over 10 jaar? Zullen die dingen dan nog te koop zjn?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties