ParadiseFM | Eind van de maand meer duidelijkheid Girobank

Giro heeft een schuld van 300 miljoen dollar, maar faillisement heeft volgens Ys gevolgen voor iedereen. | Antilliaans Dagblad

Het failliet laten gaan van de Girobank heeft grote gevolgen. Dat is de boodschap van Ettiene Ys, voorzitter van de bank.

Vorige maand werd een maximale limiet ingesteld voor klanten van de Girobank. Volgens Ys was dit het gevolg van een run om het geld waardoor de fondsen van Giro in gevaar kwamen. De situatie wordt nu geanalyseerd voor een beslissing wordt genomen.

Giro heeft een schuld van 300 miljoen dollar, maar faillisement heeft volgens Ys gevolgen voor iedereen.

Eind van de maand presenteert de Centrale Bank verschillende voorstellen aan de overheid om de situatie op te lossen, ook wordt een garantiefonds voorgesteld om gedupeerden hun geld terug te kunnen geven.

Bron; ParadiseFM

11 Reacties op “ParadiseFM | Eind van de maand meer duidelijkheid Girobank

 1. Dus de club die er, bij herhaling, beter van wordt en de rekening doorschuift naar bugers/rekeninghouders/polishouders zijn niet de oorzaak van de problemen? Maar dat oorzaak licht bij makamba’s of ydk? En het is alleen maar slim van die mensen om geld te verdienen door de problemen die zij (niet???) veroorzaakt hebben, te laten betalen door jou. En jij applaudisseert ze omdat je denkt dat jij er een van bent? Dan ben jij een van de weinige die de rekening ook verdiend.

 2. Drechi pa bosnan Tur

  @Dislect:
  Nee, het ligt aan je stokpaardje……Het “kastesysteem” is hier debet aan 🙂 🙂

 3. @ drenchi, waarom zeg je ons? Word jij zelf niet bestolen door belasting verhoging en prijs van diensten? Ben jou jij ook bezig met schandalig zelf verrijking over de ruggen van je medemens? @ ans het is niet ydk die dit doet, het zijn een club die graag wil dat jij dit denkt en uitdraagt.

 4. Drechi pa bosnan Tur

  @Lastiwz:
  De haat voert bij Ans de boventoon: zij voelt zich ziek als zij ons niet af kan vallen 🙂 🙂

 5. @Ans zei iets meer dan een week geleden: “…Het gaat u allen goed in 2o20, maar mij ziet u hier niet meer terug….”

  Erg Trui-iaans, Wimiaans, Henkiaans en ander aliasiaans geleuter.

 6. Waarom worden Stefan Capella (fraude met bonussen) en Neysa Insania niet vervolgd?

  Neysa Insania had zelfs nog de ongekende brutaliteit om minister te willen worden.

  En hoewel door CBCS niet integer en niet geschikt als directeur bevonden, werd ze gewoon financieel directeur bij Aqualectra. Grijpt de RvC van Aqualectra niet in?

  Ongetwijfeld commissarissen van het niveau Karel Frielink, Remigio Booi, Anthony Cijntje en Dennis Dambruck.

 7. …..”Giro heeft een schuld van 300 miljoen dollar, maar faillisement heeft volgens Ys gevolgen voor iedereen”…..

  Overal waar die “Ys” zit gaat het gigantisch mis en gebeuren er “ongelukken”. Weer zo een “parel” van Curaçao die op zijn lauweren rust, en er naar zit te kijken vanaf zijn troon hoe alles in elkaar klapt.

  De gevolgen van een faillisement moeten de toezichthouders en bestuurders van de CBCS, Giro, SOAB en de partners van Huisaccountant EY direct in hun portemonnee raken, en niet de gehele bevolking.

 8. @dislect,
  Heeft een mooie analyse gegeven in een andere post. In 14 zinnen het hele systeem gekraakt.

 9. Garcia, Capella, Amnesia maar vergeet Anthony ‘Centje’ Cijntje niet, de lafaard van een commissaris bij Giro die het allemaal liet gebeuren.

  Denk dat Anthony Cijntje nog enger is dan Dennis Dambruck.

 10. Krijg de indruk dat het voorstel van van Traa helemaal niet zo slecht was als onze politici en centrale bank doen voorkomen.Het zou waarschijnlijk wel in de weg staan van de eigen praktijken van die groep.

 11. Girobank, vakkundig om zeep geholpen door Eric Garcia, Stephen Capella, de moeder van Stephen Capella en Neysa Isenia en waar de enge Dennis Dambruck nu de overgebleven dubbeltjes en kwartjes naar eigen rekening probeert te krijgen, is op sterven na dood.

  Dennis Dambruck rapporteert maakt maandelijks fikse verliezen, en iedere dag dat de bank niet failliet is verklaard vermindert het bedrag dat er over blijft voor de rekeninghouders.

  Eric Garcia (vanuit zijn penthouse, met enkelbandje), Stephen Capella (vanuit zijn riante villa op Zuurzak, samen met zijn Pana-ma) en Neysa Isenia (vanuit haar van Eric Garcia gekregen bungalow) zien het emotieloos aan – zijn hebben hun zakken goed gevuld. Hadden zij dit in Zuid Amerika geflikt dan zouden boze werknemers (200+ banen verloren) en boze rekeninghouders dit dolle drietal zo toegetakeld hebben dat ze voortaan adem zouden moeten halen door hun anus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *