28 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties

ParadiseFM | Eerste vergadering Staten in gebouw PWFC

In het parlementsgebouw zou het niet mogelijk zijn om voldoende onderlinge afstand te kunnen bewaren.

Het is de bedoeling dat op dinsdag 11 mei de nieuwe Statenleden hun eed afleggen ten overstaan van de gouverneur. De daarop volgende eerste vergadering van de nieuwe Staten wordt echter niet gehouden in het Curacaose parlement, maar in het gebouw van het PWFC op het terrein van de raffinaderij.

In het parlementsgebouw is het niet mogelijk om voldoende onderlinge afstand te kunnen bewaren. Het PWFC-gebouw is daar wel groot genoeg voor. Dat heeft de huidige Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta tegenover het Antilliaans Dagblad gezegd.

De eerste vergadering is vooral een ceremonieel moment en duurt meestal niet lang.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

2 reacties

 1. Moet zeggen dat ik nooit lid van een vakbond ben geweest, ik ga over mijn eigen arbeidsvoorwaarden en als het mij niet beval, ben ik weg.

  Het belet me allemaal niet om kritiek te hebben op de handelswijze van vakbonden hier. Leden betalen lidmaatschap zolang ze werken en als ze één maal werkeloos zijn, bestaan ze niet meer voor de vakbond.

  Vakbonden meten hun succes aan hoeveel geld ze voor hun leden hebben onderhandeld en andere vakbondslieden zal de arbeidsomstandigheden van hun leden aan hun reet roesten, ze kiezen gewoon de kant van de werkgever.

  Wij kennen allemaal de verhalen van Koeiman die met vliegtuigen vol vakbondsleden op kosten van de belastingbetaler op snoepreisjes ging om zogenaamd te zien hoe het in het buitenland ging.

  De vakbonden oude stijl is allang dood maar die willen ze hier niet begraven. Vakbondslieden als Cova en Angelo Meijer die alleen kunnen schreeuwen en verder niets te bieden hebben dan reizen op kosten van hun leden, heeft zijn langste tijd gehad.

  De moderne vakbond man of vrouw is iemand die een pakket voor zijn leden onderhandeld, een pakket bestaande uit wellicht kinderopvang, gratis internet en laptop en eventueel bijles voor de schoolgaande kinderen en een onderwijs programma voor de medewerkers.

  Het is toch ongelooflijk als we de grote en luxe van sommige vakbondsgebouwen zien. Het geld wordt in beton gestoken en de meeste vakbonden konden tijdens de pandemie niet vergaderen want leden hadden geen internet en computer thuis.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...