27 C
Willemstad
• zondag 25 juli 2021 08:31

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Eerste vergadering Staten in gebouw PWFC

In het parlementsgebouw zou het niet mogelijk zijn om voldoende onderlinge afstand te kunnen bewaren.

Het is de bedoeling dat op dinsdag 11 mei de nieuwe Statenleden hun eed afleggen ten overstaan van de gouverneur. De daarop volgende eerste vergadering van de nieuwe Staten wordt echter niet gehouden in het Curacaose parlement, maar in het gebouw van het PWFC op het terrein van de raffinaderij.

In het parlementsgebouw is het niet mogelijk om voldoende onderlinge afstand te kunnen bewaren. Het PWFC-gebouw is daar wel groot genoeg voor. Dat heeft de huidige Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta tegenover het Antilliaans Dagblad gezegd.

De eerste vergadering is vooral een ceremonieel moment en duurt meestal niet lang.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

2 reacties

 1. Moet zeggen dat ik nooit lid van een vakbond ben geweest, ik ga over mijn eigen arbeidsvoorwaarden en als het mij niet beval, ben ik weg.

  Het belet me allemaal niet om kritiek te hebben op de handelswijze van vakbonden hier. Leden betalen lidmaatschap zolang ze werken en als ze één maal werkeloos zijn, bestaan ze niet meer voor de vakbond.

  Vakbonden meten hun succes aan hoeveel geld ze voor hun leden hebben onderhandeld en andere vakbondslieden zal de arbeidsomstandigheden van hun leden aan hun reet roesten, ze kiezen gewoon de kant van de werkgever.

  Wij kennen allemaal de verhalen van Koeiman die met vliegtuigen vol vakbondsleden op kosten van de belastingbetaler op snoepreisjes ging om zogenaamd te zien hoe het in het buitenland ging.

  De vakbonden oude stijl is allang dood maar die willen ze hier niet begraven. Vakbondslieden als Cova en Angelo Meijer die alleen kunnen schreeuwen en verder niets te bieden hebben dan reizen op kosten van hun leden, heeft zijn langste tijd gehad.

  De moderne vakbond man of vrouw is iemand die een pakket voor zijn leden onderhandeld, een pakket bestaande uit wellicht kinderopvang, gratis internet en laptop en eventueel bijles voor de schoolgaande kinderen en een onderwijs programma voor de medewerkers.

  Het is toch ongelooflijk als we de grote en luxe van sommige vakbondsgebouwen zien. Het geld wordt in beton gestoken en de meeste vakbonden konden tijdens de pandemie niet vergaderen want leden hadden geen internet en computer thuis.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...
- Advertentie -