Democracy now! | Monday, May 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | ‘Nederland stuurt vaccins voor heel Suriname’

Nederland heeft toegezegd ongeveer 700.000 coronavaccins naar Suriname te sturen, ruim voldoende voor de gehele bevolking. De Surinaamse president Chan Santokhi zei dit zaterdag tijdens een bijeenkomst,...

Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving...

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...

ParadiseFM | Morgen laatste vaccinatiedag in Sambil

Winkelcentrum Sambil stopt woensdag als vaccinatiecentrum. Dat betekent dat morgen, dinsdag 18 mei, de laatste dag is dat mensen daar voor hun coronavaccin terecht kunnen. De sporthal...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Eerste vergadering Staten in gebouw PWFC

HomeMediaRadio Paradise FMParadiseFM | Eerste vergadering Staten in gebouw PWFC

In het parlementsgebouw zou het niet mogelijk zijn om voldoende onderlinge afstand te kunnen bewaren.

Het is de bedoeling dat op dinsdag 11 mei de nieuwe Statenleden hun eed afleggen ten overstaan van de gouverneur. De daarop volgende eerste vergadering van de nieuwe Staten wordt echter niet gehouden in het Curacaose parlement, maar in het gebouw van het PWFC op het terrein van de raffinaderij.

In het parlementsgebouw is het niet mogelijk om voldoende onderlinge afstand te kunnen bewaren. Het PWFC-gebouw is daar wel groot genoeg voor. Dat heeft de huidige Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta tegenover het Antilliaans Dagblad gezegd.

De eerste vergadering is vooral een ceremonieel moment en duurt meestal niet lang.

Bron: ParadiseFM

2 reacties

 1. Moet zeggen dat ik nooit lid van een vakbond ben geweest, ik ga over mijn eigen arbeidsvoorwaarden en als het mij niet beval, ben ik weg.

  Het belet me allemaal niet om kritiek te hebben op de handelswijze van vakbonden hier. Leden betalen lidmaatschap zolang ze werken en als ze één maal werkeloos zijn, bestaan ze niet meer voor de vakbond.

  Vakbonden meten hun succes aan hoeveel geld ze voor hun leden hebben onderhandeld en andere vakbondslieden zal de arbeidsomstandigheden van hun leden aan hun reet roesten, ze kiezen gewoon de kant van de werkgever.

  Wij kennen allemaal de verhalen van Koeiman die met vliegtuigen vol vakbondsleden op kosten van de belastingbetaler op snoepreisjes ging om zogenaamd te zien hoe het in het buitenland ging.

  De vakbonden oude stijl is allang dood maar die willen ze hier niet begraven. Vakbondslieden als Cova en Angelo Meijer die alleen kunnen schreeuwen en verder niets te bieden hebben dan reizen op kosten van hun leden, heeft zijn langste tijd gehad.

  De moderne vakbond man of vrouw is iemand die een pakket voor zijn leden onderhandeld, een pakket bestaande uit wellicht kinderopvang, gratis internet en laptop en eventueel bijles voor de schoolgaande kinderen en een onderwijs programma voor de medewerkers.

  Het is toch ongelooflijk als we de grote en luxe van sommige vakbondsgebouwen zien. Het geld wordt in beton gestoken en de meeste vakbonden konden tijdens de pandemie niet vergaderen want leden hadden geen internet en computer thuis.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties