26 C
Willemstad
• dinsdag 20 april 2021 01:05

PBC | Vliegverkeer Curaçao moet rekening houden met vulkaanuitbarsting Soufrìere

Persbureau Curacao Het vliegverkeer richting Curaçao, Aruba en Bonaire kan last ondervinden van de as van de uitbarstende vulkaan Le Soufriere. Dat zegt de Meteorologische Deinst van Curaçao....

PBC | OM houdt twee minderjarigen aan na mishandeling op video

Persbureau Curacao De politie heeft twee minderjarigen aangehouden op verdenking van mishandeling. Daarvan werden beelden gemaakt. Die werden vorige week verspreidt via sociale media. Daarop kon je zien...

Trouw | Voor ABN Amro is de witwaszaak nu afgedaan, maar drie oud-bestuurders worden verdacht

Dirk Waterval | Met feitenrelaas, transactieovereenkomst en persbericht Waarom besloot het OM dit keer wél om gelijk verdachten aan te wijzen in het falende bankbeleid van ABN Amro? Betreurenswaardig...

ParadiseFM | ‘Vaccinatiebonus werknemer mag’

Je personeel een financiële tegemoetkoming geven voor het nemen van het vaccin is arbeidsrechtelijk toegestaan. Dat schrijven juristen van HBN Tax & Law in een speciaal bulletin....

Democracy now! | Monday, April 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeMediaParadiseFM | De Curacaose kandidaat-minister Neysa Schoop-Isenia is boos

ParadiseFM | De Curacaose kandidaat-minister Neysa Schoop-Isenia is boos

De memorandum over Neysa Schoop-Isenia bevat volgens Schoop-Isenia onjuiste en eenzijdige notities over haar rol bij de Girobank in 2013

De Curacaose kandidaat-minister Neysa Schoop-Isenia heeft de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten aangeklaagd en in het bijzonder waarnemend president Leila Matroos-Lasten.

Ook heeft de kandidaat-minister gedreigd met aangifte en eis tot schadevergoeding. De beoogde minister is boos dat de bank een memorandum uit 2014 over haar aan minister van Financiën Kenneth Gijsbertha heeft gestuurd.

Die memorandum bevat volgens Schoop-Isenia onjuiste en eenzijdige notities over haar rol bij de Girobank in 2013. Volgens de advocaat van Schoop-Isenia heeft de bank hiermee haar geheimhoudingsplicht geschonden.

Bron: ParadiseFM

15 reacties

 1. Misschien komt Neysa Isenia niet door de screening omdat zij een buitenechtelijke relatie heeft met Jasmin Pinedo? Ze ligt zo las ik in een vechtscheiding.

  Werkelijk niet normaal hoe Jasmin Pinedo Neysa Isenia verdedigt, zonder ook maar een keer de vraag te stellen WAAROM Neysa Isenia door de Centrale Bank niet integer wordt geacht.

  Als je je voegt bij de criminele directie bestaande uit Eric Garcia en Stephen Capella, dan heb je toch wat uit te leggen, mevrouw Isenia! Zoals je bungalow van 1,000,000.

 2. Die Hans heeft volkomen gelijk, die Jachmin Pinedo is zo vals als haar borsten. Kan me nog een geval in 2012 herinneren toen MFK de vijand van Direct was en Jachmin vond dat zij campagne tegen MFK en PS moest voeren. Wellicht kunnen sommige van ons nog de valse nicht Glen Thomas toen nog bij Direct herinneren.

  Jasje liet toen een betalingsregeling van een bijstandsmoeder bij AquaElectra in beeld zien, met de opmerking ik wil ook een betalingsregeling.

  Wat opviel is dat zij wel verstandig was om een arme hulpeloze bijstandsmoeder als slachtoffer te kiezen en niet een hotel of andere instantie die haar en evt. AquaElectra voor de rechter kan slepen.

  Nu heeft diezelfde vrouw over vertrouwelijkheid? Eénmaal fout altijd fout zou ik zeggen.

 3. Ik begrijp niet waarom Jasmin Pinedo van Directv zo vurig Neysa Isenia verdedigt.

  Voortdurend vertelt zij dat Neysa Isenia nooit door het OM vervolgd is.

  Nu is dat alleerst een waardeloze graadmeter (Schotte is ook pas door het OM vervolgd na een burgerinitiatief daartoe), maar je kunt totaal niet integer zijn zonder dat er grond is je daarvoor te vervolgen.

  Dus ook zonder vervolging door het OM kun je niet mininsteriabel zijn.

  Neysa Isenia moet dus geen minister worden, en haar contract met Aqualectra ontbonden of niet worden verlengd.

 4. Begonnen als versierrectrice bij de GIROof Bank (G.arcia I.senia Ro.of Bank).
  Daarna Chief Graai-nancial Officer bij
  Aqua-ta-lèk-tra.
  En nu voorgedragen als kandidate voor de post Criminister van Sinistere & Economische Knaken.

 5. Henk1, La Stiwz had je nog zo gezegd: geen pipo’s meer.

  On topic: wat een k*twijf die Neysa Inesia. Wegwezen bij Aqualectra, blacklisten, net als Stephen Capella.

  En zijn moeder.

 6. Beetje veel dom van Neysa Schoop (binnenkort Neysa Isenia, want ze ligt in een vechtscheiding las ik) om de publiciteit op te zoeken.

  Nu weet iedereen van haar bungalow van Girobank en dat ze wegens gebrek aan integriteit daar niet als directeur te handhaven was. En dus ook niet meer bij Aqualectra.

  Het Nederlands spreekwoord luidt: ‘als je geschoren wordt, moet je stil zitten’.

  Niet Nesya Schoop. Die wordt geschoren en danst tambu.

  Ik hoop voor meneer Schoop dat het een pijnloze scheiding wordt. De arme man heeft in zijn huwelijk ongetwijfeld al genoeg geleden.

 7. Juist Joep.

  Deze dame interesseert het blijkbaar niets dat honderd mensen hun baan bij Giro zijn kwijtgeraakt door alle directiefraudes daar.

  Aqualectra dient haar ook weg te sturen.

  Kan ze in haar bungalow gaan koffiedrinken.

  Met de moeder van Stephen Capella. Die kan, met haar 200,000 dollar van Giro, wel voor gebak zorgen.

  Overigens zegt het toenmalig memo van de Centrale Bank duidelijk dat de Centrale Bank van mening was dat Neysa Isenia bij Giro niet meer in haar functie was te handhaven. En dat zal niet zijn omdat ze op de parkeerplaats van Giro buiten de witte lijnen heeft geparkeerd

  ‘Niet meer te handhaven’. Da’s duidelijke taal. Maar ook duidelijk genoeg voor Aqualectra?

 8. Ze ontvangt een huis in een duur resort als een cadeautje en is vervolgens kwaad dat men twijfelt aan haar integriteit ?

  Iemand die 1 + 1 niet bij elkaar kan optellen hebben we zeker niet nodig als minister van economische zaken.

 9. Tja, vrouwtje Schoop. Als je met de criminele bankiers Erik Garcia en Stefan Capella de directie gaat vormen moet je niet huilen als hun shit ook op jou neerkomt.

  Wie met pek omgaat wordt ermee besmet zegt men in Nederland.

  Typisch voorbeeld van wel de lusten (flink salaris) en niet de lasten (verantwoordelijkheid).

 10. @LuMa
  Je slaat de spijker hard en raak op de metaforische kop.
  Deze dame is “sin escrupulo”. En zonder fatsoen, onbetamelijk, achteloos. Het zou haar sieren enige bescheidenheid te tonen. Daaraan zie je dat ze geen enkele professionaliteit tentoonspreid en de deugden van gematigdheid en eerbaarheid integraal ontbeert. De ministers / parlementariers/ hoofden / politici van tegenwoordig zijn geen leiders , kunnen het bestuurlijke proces geen richting geven. Hebben geen management en sturingsvaardigheden. Ze zien de post van ministerschap / parlementarier zoals de prins en pancho hun titel en bekroning percipieren, een soort rei of reina di tumba die een periode van feesten en op het pluche zitten tegemoetgaan.

 11. Als je boter op je hoofd hebt, moet je niet in de zon gaan staan, mevrouw Schoop.

  Lijkt erop dat ze het gezichtsverlies van niet door de screening komen wil wreken op Leila Matroos van de CB.

  Bitch fight.

 12. Indien deze dame maar enige integriteit bezit, had ze zich ter stond terug moeten trekken, maar de grote zakken vullende mogelijkheid heeft enorme aantrekkingskracht en om in de picture te staan, Dus een enorme ego tripper.

 13. Trek de beerput van Girobank toch gewoon open.

  De faillissementsfraude van Eric Garcia, het kadootje van 200,000 dollar van Stephen Capella voor zijn moeder via een rekening in Panama en nu Nesya Schoop die volgens de ochtendkrant een bungalow op een duur resort kreeg voor ‘verleende diensten’.

  Er lopen daar nog een paar dubieuze figuren rond, zoals Dennis Dambruck van het UNA debakel met Miguel Goede dat de UNA meer dan een miljoen heeft gekost.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties