28 C
Willemstad
• dinsdag 22 juni 2021 16:43

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Curaçaose vissers vragen om hulp

Omdat ze vrezen voor hun leven hopen ze op hulp van de Curaçaose overheid.

Vijf vissers die al ruim een jaar in Venezuela vastzitten, vragen om hulp van Curaçao. Dat schrijft Vigilante. De vissers gingen vorig jaar met twee boten naar de Aves-eilanden om daar vis te kopen.

Bij aankomst werden ze direct aangehouden en naar de Venezolaanse gevangenis gebracht. De twee boten en een geldbedrag van 17 duizend dollar zijn toen in beslag genomen.

Momenteel zitten alle vijf vissers in een cel van twee bij drie meter onder slechte levensomstandigheden. Volgens hen is de arrestatie onterecht en wachten ze tot de dag van vandaag op een rechtszaak.

- Advertentie -

Omdat ze vrezen voor hun leven hopen ze op hulp van de Curaçaose overheid.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

5 reacties

 1. Ban serio si wie gaat vis kopen in venezuela .
  Het is vragen om problemen .
  En van Maduro , moet je niets verwachten .

 2. Het is heel logisch. Locale vissers gaan niet vissen die kopen voor 17 000 usd vis in Venezuela. Dat kunnen ze met een goede winst verkopen op onze locale markt.
  Een beetje fishy zeker. Tenzij het witvis is. Dat is zeker ter verkopen op de locale markt en beter voor export.
  Maart het koninkrijk doet buitenlandse zaken via de Haag.

 3. @Lapas: wat heeft de Nederlandse regering hiermee te maken. We willen toch zelf landje spelen. Los het dan ook zelf op.

 4. “There is something fishy about this story”. Deze vissers zitten al een tijd vast en het zal zeker niet voor het kopen van vis zijn. Waarom zouden vissers 17 duizend gulden voor vis betalen als we omringt door zee vol met allerlei vissen zijn?

  Nederland heeft zich in het verleden vaak sterk gemaakt om Nederlanders in Thaise en andere gevangenissen vrij te krijgen en toen ging het om echte criminelen.

  Waarom laat de Nederlandse regering deze vissers in een Venezolaanse gevangenis wegrotten als ze onschuldig zijn? DIt lijkt veel op discriminatie.

 5. Die 17.000 dlrs waren bestemd om vis aan te kopen. Ongeoorloofd om deze mensen zo lang vast te zetten in die omstandigheden. Binnenkort komt er ‘n sublieme regering, op hoop van zegen voor deze vissers.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, June 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

De politie werd afgelopen zaterdag naar een adres in Juan Domingu bij Mahuma gestuurd waar een familieruzie aan de gang was. Een man is opgepakt voor vernieling...

Nu.cw | Onderhoud aan Julianabrug duurt ongeveer een maand

Vandaag is MNO Vervat begonnen met de onderhoudwerkzaamheden aan de leuningen van de Koningin Julianabrug. Er wordt geen rijbaan volledig afgesloten maar het verkeer zal er wel...

Nu.cw | Excuses WEB Bonaire voor aanmaning van 1 cent

Bij de afdeling Klantenservice van WEB Bonaire werd onlangs een aanmaning voor een bedrag van 1 dollarcent over het hoofd gezien en verstuurd aan de klant. Het...

ParadiseFM | Ambtenaren krijgen deze week 1/12e van het vakantiegeld

Ambtenaren krijgen aanstaande vrijdag 1/12e van het vakantiegeld uitbetaald. Dat blijkt uit een interne aankondiging van de overheid. De betaling zal gezamenlijk met het salaris worden gedaan,...
- Advertentie -