28 C
Willemstad
• zaterdag 17 april 2021 20:48

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsGezondheidParadiseFM | Curaçao nog steeds populair in Nederland

ParadiseFM | Curaçao nog steeds populair in Nederland

Het coronavirus komt hier nog niet voor en volgens Van der Heijden denkt men in Nederland dat het virus niet tegen warmte kan.

Mensen in Nederland willen op vakantie naar Curacao. Dat zei CEO van Corendon Steven van der Heijden gisteren op televisie.

De boekingen zijn wel enorm teruggelopen, maar Curaçao blijft volgens de CEO populair.

Het virus komt hier nog niet voor en volgens Van der Heijden denkt men in Nederland dat het virus niet tegen warmte kan. Dit laatste is volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth nog niet duidelijk.

Bron: ParadiseFM

3 reacties

 1. @Showroe Emmastad, maak je geen zorgen de eerste 40 mensen uit toeristen sector weten al dat ze vanaf morgen voorlopig thuis zitten. De impact van de maatregel zal vele malen groter zijn dan sluiting van de ISLA.

 2. Ook dat hysterische drama “Jasje” van de rel en roddel-zender Direct gehoord? Ze was als persoonlijk grof beledigd dat , zoals door AD/KKC bericht, de KLM meer vluchten naar Korsou inscheduled. Vooral dat de geïnterviewde manager het heeft over “hiermee een extra b8jdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het toerisme op Curaçao”. Ongehoord vindt zij dit, een grove schande!!
  Is deze Nederlandse carrier helemaal gek geworden om meer mensen (lees: toeristen, versta: euro’s, vertaling: werkgelegenheid) zomaar naar deze zonovergoten kiezelsteen te brengen?
  Vandaag, yes….Friday 13th, hoorde ik het Hi-octave piepstemmetje van die zender, minister Suzy ondervragen en die had deze toeristen-aanvoer blijkbaar ook liever niet, althans niet zonder overleg vooraf.
  Ik stel idd voor dat KLM, maar ook TUI direct stoppen met extra vluchten naar Curacao, want de COVID 19-hysteria/paranoia heeft daar totaal toegeslagen, elke vanuit het kikkerlandje opstijgende vlieg wordt verdacht moedwillig het virus naar dit vredige, veilige eilandje te brengen, de toegenomen pré-instap gezondheids-controle ten spijt.
  Ook de Corendon/KLM afspraken dienen te worden geschrapt.
  De Dushi Hende hebben die sores niet nodig. De economie draait prima zo, zonder al die lastige makamba’s.
  Ben zeer benieuwd hoe dan de werkgelegenheid floreert als de Europese aanvoer wegblijft. Dios spar hende.

 3. Tuurlijk, want Curacao heeft een levendige toeristen-industrie, en ons eiland heeft een “unieke” schoonheid. In tegenstelling tot de weelderige schoonheid van andere Caribische eilanden bezit ze(Curacao) de schoonheid van de woestijn, van geheimzinnige schaduwen bij nacht en felle, contrasterende kleuren bij dag. Wegens de geringe regenval doen reuzencactussen waaronder de kadushi wel de kroon spant het er heel goed en domineren het landschap. Ook de dividiviboom, die zich onderscheidt door zijn eigenaardige scheve kroon, gedijt er. Plantagehuizen die zich als stille wachtposten tegen azuurblauwe luchten aftekenen. Mi Dios ta ken por. Daarnaast heeft Corsow een ontziltingsinstallatie, die zeewater distilleert, waardoor zowel in drinkwater als in stoom voor elektriciteit wordt voorzien. Mensen uit veertig tot vijftig landen leven vredig naast elkaar op Curacao in een raciaal geïntegreerde samenleving. Ofschoon deze mensen een gemeenschappelijke taal hebben, behoudt elk eiland zijn eigen karakter. Daarnaast zijn de mensen op Curacao meertalig en licht geneigd te vergeten welke taal ze spreken, aangezien overschakelen heel normaal is. Alhoewel Nederlands de officiële geleerde taal op school is/was en Engels en Spaans algemeen in de handel worden gebezigd, is Papiamentoe de omgangstaal. En nu komt het; Curacao beschikt thans over het zuiverste drinkwater ter wereld, aangezien het nu gedistilleerd water betrekt van een distillatiefabriek die in 1929 zijn ontstaan vond. STOP HOMBERDT. Para ketu ketu jiu. laga kens jiu, laga cuenta pa ocho dia. Ta nos so por……………………………………Curazoleño con todo el alma. LA ISLA DEL ENCANTO swa.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties