33 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 16:13

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Curaçao nog steeds populair in Nederland

Het coronavirus komt hier nog niet voor en volgens Van der Heijden denkt men in Nederland dat het virus niet tegen warmte kan.

Mensen in Nederland willen op vakantie naar Curacao. Dat zei CEO van Corendon Steven van der Heijden gisteren op televisie.

De boekingen zijn wel enorm teruggelopen, maar Curaçao blijft volgens de CEO populair.

Het virus komt hier nog niet voor en volgens Van der Heijden denkt men in Nederland dat het virus niet tegen warmte kan. Dit laatste is volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth nog niet duidelijk.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

 1. @Showroe Emmastad, maak je geen zorgen de eerste 40 mensen uit toeristen sector weten al dat ze vanaf morgen voorlopig thuis zitten. De impact van de maatregel zal vele malen groter zijn dan sluiting van de ISLA.

 2. Ook dat hysterische drama “Jasje” van de rel en roddel-zender Direct gehoord? Ze was als persoonlijk grof beledigd dat , zoals door AD/KKC bericht, de KLM meer vluchten naar Korsou inscheduled. Vooral dat de geïnterviewde manager het heeft over “hiermee een extra b8jdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het toerisme op Curaçao”. Ongehoord vindt zij dit, een grove schande!!
  Is deze Nederlandse carrier helemaal gek geworden om meer mensen (lees: toeristen, versta: euro’s, vertaling: werkgelegenheid) zomaar naar deze zonovergoten kiezelsteen te brengen?
  Vandaag, yes….Friday 13th, hoorde ik het Hi-octave piepstemmetje van die zender, minister Suzy ondervragen en die had deze toeristen-aanvoer blijkbaar ook liever niet, althans niet zonder overleg vooraf.
  Ik stel idd voor dat KLM, maar ook TUI direct stoppen met extra vluchten naar Curacao, want de COVID 19-hysteria/paranoia heeft daar totaal toegeslagen, elke vanuit het kikkerlandje opstijgende vlieg wordt verdacht moedwillig het virus naar dit vredige, veilige eilandje te brengen, de toegenomen pré-instap gezondheids-controle ten spijt.
  Ook de Corendon/KLM afspraken dienen te worden geschrapt.
  De Dushi Hende hebben die sores niet nodig. De economie draait prima zo, zonder al die lastige makamba’s.
  Ben zeer benieuwd hoe dan de werkgelegenheid floreert als de Europese aanvoer wegblijft. Dios spar hende.

 3. Tuurlijk, want Curacao heeft een levendige toeristen-industrie, en ons eiland heeft een “unieke” schoonheid. In tegenstelling tot de weelderige schoonheid van andere Caribische eilanden bezit ze(Curacao) de schoonheid van de woestijn, van geheimzinnige schaduwen bij nacht en felle, contrasterende kleuren bij dag. Wegens de geringe regenval doen reuzencactussen waaronder de kadushi wel de kroon spant het er heel goed en domineren het landschap. Ook de dividiviboom, die zich onderscheidt door zijn eigenaardige scheve kroon, gedijt er. Plantagehuizen die zich als stille wachtposten tegen azuurblauwe luchten aftekenen. Mi Dios ta ken por. Daarnaast heeft Corsow een ontziltingsinstallatie, die zeewater distilleert, waardoor zowel in drinkwater als in stoom voor elektriciteit wordt voorzien. Mensen uit veertig tot vijftig landen leven vredig naast elkaar op Curacao in een raciaal geïntegreerde samenleving. Ofschoon deze mensen een gemeenschappelijke taal hebben, behoudt elk eiland zijn eigen karakter. Daarnaast zijn de mensen op Curacao meertalig en licht geneigd te vergeten welke taal ze spreken, aangezien overschakelen heel normaal is. Alhoewel Nederlands de officiële geleerde taal op school is/was en Engels en Spaans algemeen in de handel worden gebezigd, is Papiamentoe de omgangstaal. En nu komt het; Curacao beschikt thans over het zuiverste drinkwater ter wereld, aangezien het nu gedistilleerd water betrekt van een distillatiefabriek die in 1929 zijn ontstaan vond. STOP HOMBERDT. Para ketu ketu jiu. laga kens jiu, laga cuenta pa ocho dia. Ta nos so por……………………………………Curazoleño con todo el alma. LA ISLA DEL ENCANTO swa.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -