26 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | ‘Curaçao moet veerkracht tonen’

Gouverneur: vallen, opstaan en weer doorgaan | Extra

Volgens gouverneur Lucille George-Wout moet Curaçao veerkracht tonen. Bij de opening van het parlementair jaar gaf ze aan dat het motto voor de komende jaren is dat het land weliswaar kan vallen, maar dat we daarna weer moeten opstaan en doorgaan.

De gouverneur las tijdens de opening van het parlementair jaar de plannen voor van de regering die het komende jaar wil werken aan een verbetering van de economie en meer mensen aan het werk wil krijgen.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Eigenlijk moeten wij deze mevrouw niet afvallen, aangezien dit flutstuk geschreven is door minister president Rhuggenaath.

  Normaliter tekent de gouverneur bij het kruisje, en een keer per jaar mag ie de (Curaçaose) troonrede voorlezen.

  Helaas heb ik deze vertegenwoordiger van de kroon, de president van de staten horen aanspreken, i.p.v. de leden van de staten.

  Hoi Eugene, tijdens de troonrede spreekt de vorst de leden van de staten generaal toe, en geen politiek getinte uitspraken doen.

  Miho bon kopia, ku mal pensa…..gai “on the go”.

 2. Veerkracht komt van jeugdigheid, dynamiek, elasticiteit, turgordruk…. (tegengaan van de ‘braindrain’). Door botox en fillers te gebruiken kan e.e.a. verbloemd worden. Echter, botox en fillers helpen niet tegen versleten (niet flexibele, zelfzuchtige) denkpatronen. Denkpatronen die o.a. in stand worden gehouden door jong uitziende regeringsleiders en beleidsmakers (McWilliam en Cova) zonder kennis van zaken.

 3. 12 september, 9.30 am.

  Tilly Pikerie heeft de hele nacht de veerkracht van haar bed getest en test nu de veerkracht van haar sofa.

  Netflix op, en weer een dag doorbetaald thuiszitten. Een dag in een reeks van jaren.

 4. Zorg eerst maar eens een keer dat je een minister van Financien hebt die minimaal een Drs graad in Financiele wetenschappen heeft.

  De tijd dat je een ministerpost krijgt simpelweg omdat je aan bepaalde politieke of uiterlijke karaktertrekken voldoet of omdat het nu je beurt is , is voorbij

 5. Blijkbaar durft niemand tegen deze vrouw te zeggen, ‘muhe sera bo smoel stop di papia koi pendeuw’. Het motto is volgens deze h**r, ‘vallen, maar dat we daarna weer moeten opstaan en doorgaan’.

  Dit is een klap in het gezicht van alle mensen die niet 20K Euro’s per maand verdienen met de hele dag zitten breien en planten water geven maar wel het verschil maken door hun handen uit te steken en een vallende broeder of zuster te helpen opstaan.

 6. de huidige regering van Curacao lijkt verdacht veel op de huidige directie van ENNIA: kopt in het zand steken, alle problemen op de lange termijn schuiven en geen enkele communicatie naar je klant. Vind je het gek dat zowel investeerders als hoger opgeleiden Curacao links laten liggen met al dat gekonkel en gebrek aan daadkracht?

 7. Curacao moet veerkracht tonen ?

  De regering van Curacao moet gewoon gaan bezuinigen, zoals ook Bob Traa aangaf.
  Antwoord van Ruggenaath ?
  Ja, dat ligt gevoelig !

  Amehoela, dat snapt iedereen wel, maar jij bent de minister president, jij moet zorgen dat je dit voor elkaar krijgt en dat doe je normaal door……………jawel, het goede voorbeeld te geven. Oftewel, ophouden met snoepreisjes, ophouden met vriendjes en vriendinnen aan goedbetaalde baantjes helpen, overbetaalde ambtenaren gaan korten op hun salaris, rest van de ambtenaren op nullijn zetten, teveel aan ambtenaren terugbrengen, de 300 van Pisas zoiezo meteen ontslaan en alle red tape bij de overheid nu eindelijk eens weghalen.
  Ga dan eens de 18 miljoen openstaande wegenbelasting innen. Een aantal auto’s zullen uberhaupt allang op de schroothoop liggen, maar een deel kan zeker worden binnen gesleept.
  Maak daarna werk van het terughalen van het geld dat Wiels er doorgejast heeft met zijn fopcommissie.
  Gooi alle overbetaalde consultants de laan uit, zeker wanneer je toch niet van plan bent om ook maar iets te gaan doen met de adviezen.
  Verlaag de ‘cost of doing business’ voor alle bedrijven, dus ook voor de nieuwe bedrijven.

  Hou op met het weggeven van tax holidays aan hotels, die steevast om de 10 jaar zogenaamd worden overgenomen door andere ketens, die vervolgens weer een tax holiday krijgen. Wil men investeren op dit eiland ? Prima, dan betaal je ook gewoon belasting, net zoals alle andere bedrijven.

  Breng de tarieven van KTK terug tot normale proporties. Veel schepen laten de haven links liggen vanwege de absurde tarieven voor sleepboten. De haven moet concurrerend worden, niet een speelplaats van niet renderende bedrijven.
  Haal nu eindelijk eens een streep door de raffinaderij en begin aan een alternatief plan. De Klesh groep is geen betrouwbare partner, dat is nu wel duidelijk, alle seinen staan op rood, dus niet mee doorgaan. If it looks like shit, smells like shit and tastes like shit…………….it probably is. Geen tijd meer aan verspillen of anders zo’n waterdicht contract afsluiten waarbij Curacao nooit en te nimmer geld gaat bijdragen aan die schroothoop. Dus geen 2e Insel air meer.

  Dit zijn alvast wat tips en dat klinkt heel wat beter dan ‘Curacao moet veerkracht tonen’. De bevolking heeft al veel te vaak veerkracht getoond door keer op keer het wanbeleid van alle regeringen te accepteren. En dat is men nu toch echt wel beu.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -