ParadiseFM | Curaçao geeft 100 miljoen minder uit

Ook wijst het Cft het leenverzoek van 31,5 miljoen, dat Curaçao in december deed, af omdat de begroting dat jaar niet aan de eisen voldeed | Extra

Curaçao heeft de afgelopen twee jaar 100 miljoen gulden minder uitgegeven. In 2017 ging het nog om ruim 1750 miljoen, in 2019 was dit nog maar 1650 miljoen.

Dat heeft het College financieel toezicht berekend. Het Cft vindt dit een betekenisvolle stap, maar denkt dat in de komende jaren een nog grotere daling nodig is.

Ook wijst het Cft het leenverzoek van 31,5 miljoen, dat Curaçao in december deed, af omdat de begroting dat jaar niet aan de eisen voldeed.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | Curaçao geeft 100 miljoen minder uit

  1. Curacao revisited

    cft is weer zo naief: er is misschien op cash basis minder uitgegeven, maar de reddingsplannen voor Girobank, ENNIA, HNO en al die andere debacles moeten op termijn toch echt worden afbetaald. Dat kan of via overheids besparingen (gaat niet gebeuren) of geld lenen Nederland, of hogere belastingen. Inclusief al die reddingsplannen is er vorig jaar weer veel meer geld uitgegeven dan het jaar ervoor

  2. Het is jammer dat die 100 miljoen weggehaald is bij de zwakkere in de samenleving, zij die wel steun kunnen gebruiken. En niet bij schimmige constructies en figuren die, het zij onrechtmatig dan wel overmatig geld van de staat ontvangen om dat ze “erbij horen” of omdat ze in “de juiste kring” zitten. Daar samen met een efficiëntere werkwijze van het ambtenaren apparaat is veel meer te halen. Alleen dat gaat ten koste van “de vrienden” en is dus onwaarschijnlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *