28 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 21:39

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Constancia: Olieplatform moet betalen

HomeMediaRadio Paradise FMParadiseFM | Constancia: Olieplatform moet betalen

olieplatform CIMC OOS Gretha Boca Sami | Antilliaans Dagblad

Statenlid voor de MFK Jacinta Constancia vindt dat de overheid er alles aan moet doen om ervoor te zorgen dat olieplatform CIMC Gretha een schadevergoeding van 350.000 euro uitkeert aan Curaçao.

Dat heeft Constancia in een brief aan de media geschreven. Het olieplatform zorgde vorig jaar bij Boca Sami voor grote schade aan het koraal. Sinds vorig jaar lag het olieplatform in de baai bij Boca Sami, maar vorige week voer het gevaarte opeens weg.

Constancia wil nu dat minister Zita Jesus-Leito van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning naar het Hof stapt om conservatoir beslag te leggen op het olieplatform. Onlangs verscheen er een artikel van het Nederlandse onderzoeksplatform ‘Follow the Money’ over de zaak. Ook zijn er in het Nederlandse parlement meerdere keren vragen over de zaak gesteld.

Constancia wil nu dat de Curaçaose overheid actie onderneemt. Volgens de minister is een onderzoek naar de beschadiging van het koraal nog niet afgerond.

(Foto: Antilliaans Dagblad)

Bron: ParadiseFM

7 reacties

  1. Wat moet Constancia bij het Hof voor conservatoir beslag op het schip?

    Dat ding vaart momenteel bij St. Vincent. Misschien daar naar het Hof of naar de Marshall Eilanden. Het land onder welke vlag dit ding vaart.

    Het Hof in Curacao heeft op dit moment in ieder geval niets te vertellen. Het ligt niet meer in Curaçaos water.

  2. Je slaat een flater als je als corrupte parlementarier een mening over terugbetalen hebt, zeker als je zelf ook een hoop moet terugbetalen aan de staat!
    , maar ze heeft verder wel gelijk !

  3. Tsja….je kunt er van alles van vinden, maar dit is dus de handicap van het “land” Curaçao dat dit soort mensen een mening hebben over grote dingen. Ze kunnen er niets aan doen. De afgelopen jaren hebben ze de overtuiging gekregen dat ze slim zijn en in staat een bijdrage te kunnen leveren. Maar het eindigt in eigen belang. Zolang dit soort nitwits in het parlement zitten krijg je daar in NL niet de handen voor op elkaar. Zeker als je kijkt naar de Antilianen (Anties) die in NL wonen. Dat zijn ook over het algemeen geen pottenbrekers.

  4. Wanneer gaat het viswijs die 12 maanden gevang waar van 9 maanden onvoorwaardelijk eens uit zitten, kijken of ze dan ook zo’n grote viswijf smoel open trekt in het gevang, daar weten de dames van het echte leven wel raad met figuren als het viswijf Constancia.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties