ParadiseFM | Constancia: Olieplatform moet betalen

olieplatform CIMC OOS Gretha Boca Sami | Antilliaans Dagblad

Statenlid voor de MFK Jacinta Constancia vindt dat de overheid er alles aan moet doen om ervoor te zorgen dat olieplatform CIMC Gretha een schadevergoeding van 350.000 euro uitkeert aan Curaçao.

Dat heeft Constancia in een brief aan de media geschreven. Het olieplatform zorgde vorig jaar bij Boca Sami voor grote schade aan het koraal. Sinds vorig jaar lag het olieplatform in de baai bij Boca Sami, maar vorige week voer het gevaarte opeens weg.

Constancia wil nu dat minister Zita Jesus-Leito van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning naar het Hof stapt om conservatoir beslag te leggen op het olieplatform. Onlangs verscheen er een artikel van het Nederlandse onderzoeksplatform ‘Follow the Money’ over de zaak. Ook zijn er in het Nederlandse parlement meerdere keren vragen over de zaak gesteld.

Constancia wil nu dat de Curaçaose overheid actie onderneemt. Volgens de minister is een onderzoek naar de beschadiging van het koraal nog niet afgerond.

(Foto: Antilliaans Dagblad)

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | Constancia: Olieplatform moet betalen

 1. Wat moet Constancia bij het Hof voor conservatoir beslag op het schip?

  Dat ding vaart momenteel bij St. Vincent. Misschien daar naar het Hof of naar de Marshall Eilanden. Het land onder welke vlag dit ding vaart.

  Het Hof in Curacao heeft op dit moment in ieder geval niets te vertellen. Het ligt niet meer in Curaçaos water.

 2. Constancia vindt , het moet niet gekker worden .
  Zij heeft wel inderdaad een punt .
  Pero ja nos mes por .

 3. Je slaat een flater als je als corrupte parlementarier een mening over terugbetalen hebt, zeker als je zelf ook een hoop moet terugbetalen aan de staat!
  , maar ze heeft verder wel gelijk !

 4. Tsja….je kunt er van alles van vinden, maar dit is dus de handicap van het “land” Curaçao dat dit soort mensen een mening hebben over grote dingen. Ze kunnen er niets aan doen. De afgelopen jaren hebben ze de overtuiging gekregen dat ze slim zijn en in staat een bijdrage te kunnen leveren. Maar het eindigt in eigen belang. Zolang dit soort nitwits in het parlement zitten krijg je daar in NL niet de handen voor op elkaar. Zeker als je kijkt naar de Antilianen (Anties) die in NL wonen. Dat zijn ook over het algemeen geen pottenbrekers.

 5. Abraham Mossel

  Wanneer gaat het viswijs die 12 maanden gevang waar van 9 maanden onvoorwaardelijk eens uit zitten, kijken of ze dan ook zo’n grote viswijf smoel open trekt in het gevang, daar weten de dames van het echte leven wel raad met figuren als het viswijf Constancia.

 6. Jij moet ook betalen, muts constantia.

 7. Heeft het viswijf van Boca Sami de mondkapjes al terugbetaald?

  Sin berguensa, dit wandelende strafblad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *