34 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Communicatiebedrijven delen locatiegegevens

HomeMediaParadiseFM | Communicatiebedrijven delen locatiegegevens
Bureau Telecommunicatie en Post toezichthouder Franklin Sluis

Bureau Telecommunicatie en Post, Digicel en UTS hebben de overheid geholpen met het in kaart brengen van welke bewegingen er op het eiland plaatsvinden.

Via telefoonsignalen krijgt de overheid zo een beeld van hoe men over het eiland beweegt, hoe besmettingen plaatsvinden en wie er risico lopen.

Epdiemioloog Izzy Gerstenbluth zei dat hieruit blijkt dat veel mensen zich aan de regels houden. Ook zouden de signalen zonder persoonsgegevens worden doorgegeven.

Bron: ParadiseFM

13 reacties

 1. Het hele eiland hangt vol met cameras maar die werken niet.
  Ze hebben nl gezien met die idiote corona app en nu dachten ze we slaan die app gewoon over. Mag niet… Er is niet eens een wettelijke grondslag voor de lockdown.

 2. Via telefoonsignalen krijgt de overheid zo een beeld van hoe men over het eiland beweegt, hoe besmettingen plaatsvinden en wie er risico lopen.

  Het eerste klopt, de rest is gelul. Hoe weet je dat een gebruiker van telefoon A ook besmet is? Wie er risico lopen weten wij, daar heb je geen telefoon voor nodig.

 3. Wat Boos ook zegt. Welke garantie heb je dat er geen persoonsgegevens zijn verstrekt? Een actieve telefoon is altijd gekoppeld aan een gebruiker. Deze gebruiker is soms NN om dat bij de verkoop van de SIM-kaart de persoonsgegevens niet zijn geregistreerd. In alle andere gevallen is die data eenvoudig te koppelen. Het bestand bevat het telefoonnumer, het IMEI-nummer, de mastgegevens en de gegevens van de gebruiker. Het is bijna onmogelijk om gegevens uit dit bestand te halen. Dat er niets is mee gedaan is een ander verhaal.

 4. “….. hoe besmettingen plaatsvinden …..” “….zonder persoonsgegevens…..”.
  Jaja, laat dat maar onderzoeken door de Autoriteit Persoonsgegevens (watte, …..bestaat toch niet?) danwel het OM.

 5. Ach big brother is watching you vanaf de geboorte en eindigt een paar jaar na de dood. Men wil zeker weten dat je echt geen signalen meer afgeeft.

 6. @Trui
  Goed punt wat betreft privacy versus FB en Instagram aanhangers. Mark Zuckerberg weet via FB per seconde precies wat mensen dagelijks eten of in hun slaapkamer doen. Sinds hij helaas nu ook Whatsapp bezit, is het helemaal bal. Kampioen in het verkopen van big data aan who knows who. Big data die vervolgens te koop is op het Darkweb waar hackers en criminelen naar hartelust kunnen shoppen.

 7. Ach, privacy.

  Alsof het iemand interesseert of La Stiwz thuis in zijn pool ligt of naar Centrum is voor een pot mayo.

  De meeste mensen die zich bezorgd maken over privacy gooien wel hun hele hebben en houwen op Facebook en Instagram.

 8. De schrijver Philip K. Dick, bekend van o.a. Minority Report, Blade Runner, Total Recall en veel meer, zei al een keer… “There will come a time when it isn’t ‘They’re spying on me through my phone’ anymore. Eventually, it will be ‘My phone is spying on me’.”
  Net als Boos opmerkte; Het precedent is geschapen….

 9. Big brother!
  Op grond van wat kan de overheid private bedrijven verzoeken/verplichten deze gegevens beschikbaar te stellen. Het precedent is nu geschapen. Waar willen ze het in het vervolg voor gebruiken? Als er één schaap over de dam is….
  Er staat wel “netjes” bij dat er geen persoonsgegevens zijn verstrekt, maar wie gelooft dat…
  Zeker in dit soort situaties moet je de overheid altijd wantrouwen wat hun achterliggende motieven zijn.

 10. Vriendelijk verzoek aan de redactie om van deze foto van Franklin Fraud Sluis beneden 1/3 te verwijderen.

  Al dat 24 karaats goud (ringen, horloge, armband, pen – heel Seru Papaya kan met de verkoop ervanminimaal een jaar overleven) doet pijn aan de ogen, zeker als je net opgestaan bent.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties