26 C
Willemstad
• vrijdag 25 juni 2021 06:46

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Cft: flinke verslechtering financiën derde kwartaal

Dat zegt CFT | Persbureau Curacao

Het College Financieel Toezicht (Cft) heeft gisteren in een brief aan minister van Financiën Kenneth Gijsbertha laten weten dat de financiële situatie van Curaçao in het derde kwartaal flink is verslechterd. Dat meldt koninkrijksrelaties.nu.

De plus van 9 miljoen gulden die er halverwege het jaar was is omgeslagen in een tekort van 30 miljoen. Het Cft houdt rekening met een tekort van minstens 23 miljoen over heel dit jaar. Voornaamste oorzaak van de negatieve situatie in het derde kwartaal zijn tegenvallende belastinginkomsten. Daarnaast vreest het Cft dat de dividentafdracht van de overheids-nv’s lager dan begroot zal uitvallen.

In de begroting van dit jaar is een reservering van 40 miljoen gulden opgenomen om een deel van het tekort in 2017 te compenseren. De Curaçaose regering wil die compensatie nu over drie jaar uitsmeren, maar daarvoor is toestemming van Den Haag nodig.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Een eiland met teveel lichtgewichten .
  Als de kennis en visie ontbreekt ga je eiland gegarandeerd naar de kloten .
  Pero ja noe mes por .

 2. Dit kabinet had nooit mogen regeren, laten we eerlijk zijn, het zijn allemaal lichtgewichten, van Gijsbertha wordt zelfs beweerd dat hij achterlijk is.

  Zita Jesus Leito heeft alle functies binnen de partij geprobeerd, de vrouw was overal ongeschikt voor maar blijkbaar mag ze wel minister worden. Het is ook geen verassing dat zij als slechtste minister ooit is gekozen. Aan de andere kant in een land waar Kdnt en MFK het alternatief is, is het begrijpelijk.

 3. Ahh de humor hierin alweer.

  Komt ervan. Veel geld uitgeven aan verloren zaken en de nodige consultants om een positieve spin eraan te geven. Projecten in de pipeline die vastzitten, geld op straat blijft er liggen. Voor iedereen die Curacao “Bananen republiek” noemt..Chapeau! Schotte is weg. Helaas met deze cohorten in de regering zijn we nog steeds “Republika di Pinda” De curacaosche Kennedy? Eerder de curacaosche Calamity!

  Insel moest gewoon failliet gaan. Het is een belediging voor elke ondernemer die wel zijn zaakjes op orde heeft dat die kwakzalvers mochten voortbestaan zonder aansprakelijk gemaakt te worden op hun falen. Je moet dat soort gedrochten failliet laten gaan zodat er eindelijk verantwoordelijk gedrag komt en dat ze niet denken graai er lekker op los Oompie Gobiernu regelt het wel later. Zoals altijd…was niks, is niks en word ook niks. 30 miljoen in het gat, meeste werknemers toch verloren gegaan en niet te spreken over in andere sectoren. En we huppelen maar door.

  Ik baal! Het zijn of maffia boeven of domme neanderthalers. En aangezien deze regering gehoorzaam zijn conform de afspraken zal Nederland hun rustig hun gang laten gaan. Sophies Choice. Stemmen ga ik niet meer doen. Hopen ook niet. Ieder voor zich!

 4. Is dit nieuws? Vanaf een IQ van 70 heeft elke burger op dit eiland dit feit toch allang voorspelt. Hoe is het trouwens met dat geldverspillend cameraproject “van toen” afgelopen of betalen we daar ook nog aan?

 5. Niet alleen de opgelegde boetes zijn vaak onterecht. Vele aanslagen, incl. beslagleggingen ook. De belastingdienst en dus Gijsbertha, rekenen zich op die manier rijk. Dat geld komt nooit binnen. In een recent belastingjaar bleek 85% van de ingediende bezwaren (ca 4500) terecht.

 6. AlcaLM Walle groet iedereen vanuit Brussel, waar ze op snoepreis 3,742 is.

  Met natuurlijk een bezoekje aan haar in Nederland studerende kinderen, want dat was het eigenlijke doel van haar (business class / 5 sterren hotel / mega daggeldvergoeding) reis.

  Wie stopt AlcaLM Walle?

 7. En het zal waarschijnlijk nog slechter zijn dan gedacht. Men rekent erop dat alle opgelegde boetes geheel terecht zijn en ook daadwerkelijk zullen worden geïnd. Een groot deel van die boetes mist iedere rechtsgrond en zullen dan ook uiteindelijk komen te vervallen.
  En daarmee zal het gat in de begroting alleen maar groter worden.
  In Nederland was er vroeger op televisie een programma dat ‘Ren je Rot’ heette. Hier kent men een ander programma en dat heet ‘Reken Je Rijk’ !

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Tekort van 10 miljoen gulden in juni

Curaçao heeft deze maand niet meer genoeg geld om aan de kosten te voldoen. Dit betekent dat ambtenarensalarissen, de zorg en onderstand eigenlijk niet meer bekostigd kunnen...

Democracy now! | Thursday, June 24, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Negen boetes tijdens controle kustwacht

De Curaçaose kustwacht heeft afgelopen weekend 9 boetes uitgedeeld tijdens controles op zee en bij stranden aan de oostkant. Daarbij zijn er verschillende vaartuigen op papieren en...

ParadiseFM | Kabinet Pisas reageert nog niet op afwijzing IOC

Het kabinet Pisas reageert nog niet op de meest recente afwijzing door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Te zijner tijd wordt het een en ander bekend gemaakt...

ParadiseFM | RIVM: twee nieuwe Gamma-varianten op Curaçao aangetroffen

Er zijn twee nieuwe gevallen van de Gamma-variant van het coronavirus op Curaçao aangetroffen. Dat meldt het RIVM op basis van de laatste monsters die uit het...
- Advertentie -