ParadiseFM | CDA heeft zorgen over investeringsprogramma op Curaçao

Het Curaçaose investeringsprogramma heeft volgens de Nederlandse politici veel overeenkomsten met de programma’s van Cyprus, Malta en Bulgarije | ANP

Twee Kamerleden van de Nederlandse regeringspartij CDA maken zich zorgen over het Curaçaose Investors Permit program.

Via dat programma kunnen investeerders de Nederlandse nationaliteit krijgen en daarmee toegang tot bijna alle landen van de Europese Unie.

Parlementariërs Chris van Dam en Pieter Omtzigt willen van de Nederlandse minister van Buitenlandse zaken Stef Blok en staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties Raymond Knops weten hoeveel mensen op Curaçao hebben deelgenomen aan het programma.

Aanleiding voor de zorgen zijn stappen van de Europese Unie tegen Cyprus en Malta en een verzoek om informatie van de Bulgaarse overheid, zo meldt de Amigoe. Deze EU-landen hebben regelingen waarmee investeerders hun nationaliteit krijgen in ruil voor een betaling of investering.

De EU wil dat dergelijke regelingen worden afgeschaft. Het Curaçaose investeringsprogramma heeft volgens de Nederlandse politici veel overeenkomsten met de programma’s van Cyprus, Malta en Bulgarije.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | CDA heeft zorgen over investeringsprogramma op Curaçao

  1. “Het Curaçaose investeringsprogramma heeft volgens de Nederlandse politici veel overeenkomsten met de programma’s van Cyprus, Malta en Bulgarije.”.
    Je krijgt dan excessen zoals de Italiaan die door de MFK voorgedragen zou worden al CEO van de centrale bank. De knaap heeft ook en NL paspoort.

    Klopt ook helemaal terecht dat de EU dit wil afschaffen.
    Er zijn in het verleden al veel te veel NL paspoorten uitgegeven via de eilanden aan mensen die a/de taal niet spreken b/vaak geen affiniteit met NL hadden en de werkelijke reden alleen was om te profiteren van regelingen.
    Te gek voor woorden dit allemaal. Gek dat deze regering, ministerie van Gijsbertha dit geaccordeerd hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *