ParadiseFM | Building Depot en Multimart gaan samenwerken

De bedrijven worden juridisch een bedrijf, maar zullen los van elkaar op hun huidige locaties worden voortgezet, en op het gebied van inkoop en management intensief gaan samenwerken | Persbureau Curacao

De samenwerking van Building Depot en Multimart is bedoeld om MultiMart te laten profiteren van de naam, de grootte en de klantengroep van Building Depot.

Building Depot wil graag leren van de agressieve en innovatieve aanpak van het management team van MultiMart. De bedrijven worden juridisch een bedrijf, maar zullen los van elkaar op hun huidige locaties worden voortgezet, en op het gebied van inkoop en management intensief gaan samenwerken.

Op Bonaire, waar MultiMart nu al actief is, zal ook Building Depot een deel van haar assortiment gaan aanbieden.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | Building Depot en Multimart gaan samenwerken

 1. Joep, desondanks vraag ik mij af of die marge voldoende is voor kosten van de investering in een groot pand, grote voorraden, personeel (met hopelijk geen Better Deals mentaliteit) en Aqualectra te betalen.

  Ik hoop dat je gelijk hebt, want Building Depot is een top toko.

 2. Joep Meloen

  @ Trui,

  Een groot deel van de financiering komt van buitenaf. Kooplustigen kunnen een lening afsluiten, uiteraard tegen hoge rente percentages. Dat geld wordt beschikbaar gesteld door externe financiers, die daarvoor ook rente ontvangen.
  Echter, de winst voor Building Depot zit in het feit dat ze zelf slechts de inkoopprijs betalen en het dus weer weten te verkopen tegen de volle prijs plus de financiering. Dat is een dubbele win win voor hen en de financiers winnen ook nog. Alleen de koper verliest, want die betaalt dus veel te veel. Maar goed, dat is hun eigen keuze.
  Oftewel het concept van Building Depot zit redelijk slim in elkaar.

 3. Ik heb altijd mijn twijfels gehad over de financiering van Building Depot en de kosten van hun operaties ten opzichte van hun omzet.

  Het is een heel mooie winkel, maar ik vraag me af het geen nieuwe Girobank wordt en tenonder gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *