ParadiseFM | Bouterse legt verklaring af voor krijgsraad

Als Bouterse vandaag niet komt opdagen, wordt het vonnis van twintig jaar cel definitief | ANP

De Surinaamse ex-president Desi Bouterse legt vandaag een verklaring af voor de krijgsraad over zijn veroordeling tot twintig jaar cel voor de moord op vijftien tegenstanders van het militaire regime in december 1982.

Bouterse was legerleider ten tijde van deze zogenoemde Decembermoorden. Omdat Bouterse nooit verscheen bij zijn rechtszaak kon hij niet in hoger beroep gaan, maar hij kon wel verzet aantekenen.

De inhoudelijke behandeling van deze verzetszaak begint vandaag, nadat de voormalige president bij een vorige zitting ook al niet was verschenen.

President van de krijgsraad Cynthia Valstein-Montnor ging toen akkoord met zijn afzegging, maar maakte wel duidelijk dat ze verder uitstel niet zou accepteren. Dat betekent dat als Bouterse vandaag niet komt opdagen, het vonnis van twintig jaar cel definitief is.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | Bouterse legt verklaring af voor krijgsraad

 1. Kan Trump nog even wat goed doen door Bouterse uit te laten leveren. Guantanamera….. Guantanamo

 2. @knoek-Koe, Dit is iets wat we meer zagen bij voornamelijk afrikaanse landen nadat ze onafhankelijk werden. Redelijk welvarend. Kwam vaak een democratische regering die snel moest aftreden door een militaire junta. Alle blanken die uit het koloniale land er nog waren moesten vaak binnen 1 week weg en daarna hielden ze een schoonmaak. Na de schoonmaak was het wel duidelijk dat als je tegen was je of je mond moest dichthouden of naar een ander land vluchten.
  We zien dat honderd duizenden naar Nederland zijn gevlucht en wat er over bleef was vaak niets…

 3. Ongelovelijk dat deze man gewoon president kon worden!
  Eindelijk na 38 jaar begint de staat Suriname zelfreinigend vermogen te tonen.
  Wat zegt dit van het OM, Hof en de burgers?

 4. Abraham Mossel

  Het is toch van de zotte dat deze meervoudig moordenaar nog vrij rond loopt en in weelde leeft. En het klotjes volk loopt er achter aan met toeters en bellen feest te vieren omdat de hufter vrij rond loopt, als hij mijn vader had laten doden had hij al 25 jaar geleden worden opgevreten door de maden.

 5. Kan die moordenaar niet een keer over de zeep uitglijden en toevallig door het raam van het hoogste gebouw van suriname vallen op een betonvloer waar de stukken betonijzer nog uitsteken?

 6. De schuld zal wel worden neergelegd bij de mensen die inmiddels al zijn overleden. Blijft handig spel. Rekken en rekken totdat er weinig mensen meer overblijven. Mocht je toch straf krijgen dan ben je oud en heb je gezondsheidsproblemen.

 7. Blijf weg bouterse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *