28 C
Willemstad
• woensdag 27 oktober 2021 09:47

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Bouterse legt verklaring af voor krijgsraad

Als Bouterse vandaag niet komt opdagen, wordt het vonnis van twintig jaar cel definitief | ANP

De Surinaamse ex-president Desi Bouterse legt vandaag een verklaring af voor de krijgsraad over zijn veroordeling tot twintig jaar cel voor de moord op vijftien tegenstanders van het militaire regime in december 1982.

Bouterse was legerleider ten tijde van deze zogenoemde Decembermoorden. Omdat Bouterse nooit verscheen bij zijn rechtszaak kon hij niet in hoger beroep gaan, maar hij kon wel verzet aantekenen.

De inhoudelijke behandeling van deze verzetszaak begint vandaag, nadat de voormalige president bij een vorige zitting ook al niet was verschenen.

- Advertentie -

President van de krijgsraad Cynthia Valstein-Montnor ging toen akkoord met zijn afzegging, maar maakte wel duidelijk dat ze verder uitstel niet zou accepteren. Dat betekent dat als Bouterse vandaag niet komt opdagen, het vonnis van twintig jaar cel definitief is.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

7 reacties

 1. @knoek-Koe, Dit is iets wat we meer zagen bij voornamelijk afrikaanse landen nadat ze onafhankelijk werden. Redelijk welvarend. Kwam vaak een democratische regering die snel moest aftreden door een militaire junta. Alle blanken die uit het koloniale land er nog waren moesten vaak binnen 1 week weg en daarna hielden ze een schoonmaak. Na de schoonmaak was het wel duidelijk dat als je tegen was je of je mond moest dichthouden of naar een ander land vluchten.
  We zien dat honderd duizenden naar Nederland zijn gevlucht en wat er over bleef was vaak niets…

 2. Ongelovelijk dat deze man gewoon president kon worden!
  Eindelijk na 38 jaar begint de staat Suriname zelfreinigend vermogen te tonen.
  Wat zegt dit van het OM, Hof en de burgers?

 3. Het is toch van de zotte dat deze meervoudig moordenaar nog vrij rond loopt en in weelde leeft. En het klotjes volk loopt er achter aan met toeters en bellen feest te vieren omdat de hufter vrij rond loopt, als hij mijn vader had laten doden had hij al 25 jaar geleden worden opgevreten door de maden.

 4. Kan die moordenaar niet een keer over de zeep uitglijden en toevallig door het raam van het hoogste gebouw van suriname vallen op een betonvloer waar de stukken betonijzer nog uitsteken?

 5. De schuld zal wel worden neergelegd bij de mensen die inmiddels al zijn overleden. Blijft handig spel. Rekken en rekken totdat er weinig mensen meer overblijven. Mocht je toch straf krijgen dan ben je oud en heb je gezondsheidsproblemen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -