ParadiseFM | Boosheid over bezuinigingen zonder overeenkomst met vakbonden

De bonden zijn het er niet mee eens dat alleen de ambtenaren 12.5 % op hun arbeidsvoorwaarden moeten inleveren, en andere werknemers niet.

WILLEMSTAD – De beslissing om zonder overeenkomst met de vakbonden bezuinigingen door te voeren op de arbeidsvoorwaarden van ambtenaren is niet goed gevallen bij de bonden.

Juan Lourens van vakbond StRAF zegt vandaag in de EXTRA dat de beslissing van de overheid ongetwijfeld tot maatschappelijke onrust zal leiden.

Gisteren was de laatste dag voor de regering van Curaçao om de bezuinigingen door te kunnen voeren in ruil voor het laatste deel van de tweede coronalening. De overheid heeft bepaald dat de bezuinigingen doorgaan.

Lourens zegt in de EXTRA dat de vakbonden vandaag zullen vergaderen over de maatregelen die ze willen nemen. De bonden zijn het er niet mee eens dat alleen de ambtenaren 12.5 % op hun arbeidsvoorwaarden moeten inleveren, en andere werknemers niet.

Bron: ParadiseFM

9 Reacties op “ParadiseFM | Boosheid over bezuinigingen zonder overeenkomst met vakbonden

 1. @ericlapas
  “Vakbonden hier zijn blijven steken in de tijd van Jimmy Hoffa en de teamsters, de tijd van knokploegen, intimidatie en omkoping.”
  Je slaat de spijker op de kop en niet te vergeten zijn intieme relaties met de maffia. Wij weten hoe het Jimmy Hoffa vergaan is. Zelfs zijn overblijfselen zijn nooit meer terug gevonden. Hij werd pas na 7 of 8 jaar na zijn verdwijning op dringend verzoek van zijn familie dood verklaard.

  Kennis, denk- en innovatiekracht, vooruit kijken en een constructieve bijdrage leveren aan arbeids-/ sociaal/ maatschappelijke problemen zijn eigenschappen/ competenties die bij de vakbonden totaal ontbreken. Snap echt niet waarom werknemers er nog steeds in geloven en bereid zijn contributie te betalen.

 2. Boosheid over bezuinigingen zonder overeenkomst met vakbonden. Leuke titel trouwens. Vakbonden doen alsof zij harde strijders zijn die opkomen voor de rechten van ambtenaren en anders werkenden. Maar wat deze bonden niet vermelden is het feit dat kort geleden bij een belangrijk proces aan het licht kwam dat juist deze bonden wijdverbreide connecties met misdadigers benden onderhouden. Corruptie en/of criminele activiteit draagt ook tot de onvrede binnen hun gelederen. In/op “sommige” (ei)landen ontlokt de politieke en/of religieuze betrokkenheid van vakbonden zelfs kritiek aan hun leden. Zij (leden dus) voelen er niets voor dat lidmaatschapsgelden gebruikt worden om activiteiten te ondersteunen waar zij óók niet achter staan. Het ging zelfs zo ver dat rechtbanken het recht van vakbondsleden hebben onderschreven om op dergelijke gronden te weigeren contributie aan hun bond te betalen………….en hoewel het belangrijkste wapen van de vakbond de staking is, heeft dat minder succes dan vroeger.

 3. Abraham Mossel

  Dat ik een pleuris hekel aan vakbonden heb is bekend en helemaal aan de vaak zich zelf laten af gekeurde luie niets nut vakbondsleiders. Wat moet deze oen nu eigenlijk, de verrotte en verroeste ISLA is op sterven na zo dood als een pier, maar de bonden blijven trekken aan ( Ven cq Maduro? /een dood paard. Klech wil die roestbak alleen voor het oude ijzer en de opslag op westpunt, klaar uit en niet anders, maar ja dat kan je de regering en de vakbond stakkers niet wijs maken om dat ze daar te dom voor zijn?.

 4. ericlapas

  Vakbonden hier zijn blijven steken in de tijd van Jimmy Hoffa en de teamsters, de tijd van knokploegen, intimidatie en omkoping. Moderne vakbonden hebben nu vaak iemand die arbeidsrecht gestudeerd heeft als leider en lost problemen aan tafel op.

  Vakbonden willen geld uit Nederland waar werknemers ontslagen worden en salaris inleveren om hun baan te behouden om hier 100% betaalt te krijgen.

  Deze zelfde vakbonden zijn de straten op gegaan toen het kabinet een Ruggenaath norm wilde invoeren en nog steeds kunnen ze het niet over hun lippen krijgen dat de hoogste salarissen meer moeten inleveren.

  Er valt gewoon geen land met deze corrupte randdebielen te bezeilen.

 5. Lourens zit eigenlijk op een post die niet geschikt is voor hem. Hij denkt niet na en mee. Hoop niet dat mensen zijn retoriek volgen.

 6. Dhr. Lourens wil het maar niet begrijpen. De beslissing van de Regering zal zeker niet tot maatschappelijke onrust leiden. Waarom? Omdat men zorg draagt voor solidariteit? En zodoende bijdraagt aan het oplossen van problemen en het verdelen van de krachten en mogelijkheden? Het wordt tijd dat de vakbonden niet alleen opkomen voor een deel van de leden en ook iets meer solidair worden. En dat die leden tegen de 12,5% zouden zijn? Nee, dat waren alleen de leden die naar Brievengat gingen. Met een negatief gevoel en waarvan verwacht werd dat die tegen 12,5%/solidariteit zouden stemmen en alleen voor hun eigen hachje kiezen conform verwachting van de vakbondsbonzen. Het zijn overigens niet alleen de ambtenaren die moeten inleveren. Bedrijven met 20% (gebeurt al) en ook overheidsNV’s en gerelateerde organisaties. Maar dat weet dhr. Lourens natuurlijk drommels goed. Wat ie waarschijnlijk ook wel weet is dat het volk het a-sociale en niet-solidaire ego gedrag van onze conservatieve bonden meer dan zat is. De noden zijn hoog, er is te weinig werk, te weinig inkomen en te veel armoede en miseria. En dat vraagt om solidariteit, offers en daadkracht. De 12,5% draagt daar een beetje aan bij. En overigens; het is nog altijd vele malen beter om netto ongeveer 90% van je salaris te ontvangen, dan helemaal niets. Dat gaat dhr. Lourens ongetwijfeld begrijpen mocht het helaas zo ver komen.

 7. Knoek-koe

  Vakbond Types van het meest egoïstische en onvolwassen soort.

  Laten we het ermaar op houden dat het te maken heeft met een ernstige vorm van:..”Mente estrecho,

  Dat krijg je als je ondergeschoolde mensen op een positie van autoriteit plaatst..

  Domme en zelfs gevaarlijke conflict bevorderende retoriek

 8. Deze man “a perde strea nort” echt waar. Geen idee van wat er om hem heen gebeurt. Andere niet publieke werknemers hebben niet ingeleverd? Die 20% loonsverlaging sinds april is hem ontgaan? Je vraagt je toch echt opnieuw af in welke wereld deze vakbonds clowns leven en nog belangrijker welke “goden” zij in werkelijkheid dienen. Ook heeft hij kennelijk niet door dat het nog leuker kan worden, indien Curaçao de Nederlandse voorwaarden afwijst. Dan is er in augustus 2020 nul gulden over om überhaupt ambtenaren salarissen te betalen. Ga vooral zo visieloos as usual door Lourens.

 9. Staat die Lourens wel met twee benen op de grond? Hij en zijn club mogen blij zijn dat ze nog ‘werk’ hebben en niet ontslagen zijn/worden zoals 15,000 mensen van de ene op de andere dag hun baan zijn kwijt geraakt. Nu moeten de ambtenaren (eindelijk eens) inleveren en nu is Leiden in last…. En, die 12.5% is de totale loonkosten voor de overheid en niet individueel; lezen wat er staat.
  En zoals ik kaatst hoorde dat een vakbondsman keihard zei: mijn vrouw en ik werken bij de overheid, dus wij leveren geen 12.5% in maar 25%…. enough said over het niveau van deze clowns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *