28 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 09:26

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Bob Traa nieuwe president Centrale Bank

Aangezien de reactie is uitgebleven is vandaag Traa alvast tijdelijk benoemd

Bob Traa is vandaag door de Raad van Commissarissen van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten benoemd tot president van de bank.

Dit vooruitlopend op zijn definitieve aanstelling. De functie werd sinds 17 november 2017 tijdelijk vervuld door mevrouw Leila Matroos-Lasten.

De Raad heeft op 11 maart een aanbevling gedaan bij de ministers van Financien van Curacao en Sint Maarten om Traa te benoemen tot president van de bank. Volgens de wet moet de Raad, als er geen reactie komt van de ministers binnen drie maanden, overgaan tot het benoemen van een tijdelijke president. Aangezien de reactie is uitgebleven is vandaag Traa alvast tijdelijk benoemd.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

 1. @Joep Meloen

  De heer Traa heeft hopelijk meer integriteit, slagvaardigheid en professionaliteit dan de verdorven directie / onderdirecteuren kliek die er nu zit / heeft gezeten.

  En hopelijk is de heer Traa ook een stuk welgemanierder en heeft hij een wat urbaner voorkomen wat manieren en fatsoen betreft dan wat tot nu toe usance was bij de CBCS .

  Of hij nog meer dan de 1.8 miljoen zal gaan verdienen? Ik mag hopen van niet.

  Laat hem maar eerst eens laten zijn dat hij wel in staat is om.een centrale bank op een integere en effectieve manier te besturen en al die via nepotisme aangestelde ingeslapen / pretentieuze of corrupte directeuren/onderdirecteuren / hoofden vervangen.

 2. De heer Traa moet als eerste een grondige compliance audit laten uitvoeren op de afdeling HR / Personeels zaken.

  Een van de afdelingen die ten stengste verboden is voor de Interne Controle afdeling en waar alleen getrouwe Tromp “coryfeeën” werken.

  En dan idd als eerste de personeelsfile van
  Ersilia Zus de Lannooy lichten.
  Die zonder formele sollicitatieprocedure/ vacature is aangenomen
  Door inmiddels ontslagen neef Tromp

  Deze tegen de vervaldatum aanlopende “dame” de Lannooy, die geworteld is in de verdorven bestuurscollege en ambtenaren cultuur , mocht 2 volle jaren met studieverlof met behoud van haar salaris van ANG 300.000 per jaar.

  En nu de functie bekleedt als ( onder directrice ?) Of Directrice Financial stability.

 3. Eerste daad van Traa: het bekijken van Zus de Lannooy’s lege personeelsfile.

  O nee, niet helemaal leeg. Er zit haar studiereis van 2 jaar naar Nederland in, die de bejaarde Zus op kosten van CBCS met behoud van salaris mocht maken.

 4. hoop dat er meteen met een schone lei gestart gaat worden en dat er binnen CBCS, Giro en ENNIA de nodige ontslagen vallen.

 5. Toch niet weer tegen 1.8 miljoen per jaar plus emolumenten ?

  Je mag toch hopen dat men na Tromp heeft geleerd en deze fout geen 2e keer maakt. Maar ja, hier leren we meestal helemaal niets, dus zal dit figuur nog wel meer mee naar huis nemen.
  Iemand een gokje wagen ?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -