ParadiseFM | Bob Traa nieuwe president Centrale Bank

Aangezien de reactie is uitgebleven is vandaag Traa alvast tijdelijk benoemd

Bob Traa is vandaag door de Raad van Commissarissen van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten benoemd tot president van de bank.

Dit vooruitlopend op zijn definitieve aanstelling. De functie werd sinds 17 november 2017 tijdelijk vervuld door mevrouw Leila Matroos-Lasten.

De Raad heeft op 11 maart een aanbevling gedaan bij de ministers van Financien van Curacao en Sint Maarten om Traa te benoemen tot president van de bank. Volgens de wet moet de Raad, als er geen reactie komt van de ministers binnen drie maanden, overgaan tot het benoemen van een tijdelijke president. Aangezien de reactie is uitgebleven is vandaag Traa alvast tijdelijk benoemd.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “ParadiseFM | Bob Traa nieuwe president Centrale Bank

 1. Knoek-koe

  @Joep Meloen

  De heer Traa heeft hopelijk meer integriteit, slagvaardigheid en professionaliteit dan de verdorven directie / onderdirecteuren kliek die er nu zit / heeft gezeten.

  En hopelijk is de heer Traa ook een stuk welgemanierder en heeft hij een wat urbaner voorkomen wat manieren en fatsoen betreft dan wat tot nu toe usance was bij de CBCS .

  Of hij nog meer dan de 1.8 miljoen zal gaan verdienen? Ik mag hopen van niet.

  Laat hem maar eerst eens laten zijn dat hij wel in staat is om.een centrale bank op een integere en effectieve manier te besturen en al die via nepotisme aangestelde ingeslapen / pretentieuze of corrupte directeuren/onderdirecteuren / hoofden vervangen.

 2. Knoek-koe

  De heer Traa moet als eerste een grondige compliance audit laten uitvoeren op de afdeling HR / Personeels zaken.

  Een van de afdelingen die ten stengste verboden is voor de Interne Controle afdeling en waar alleen getrouwe Tromp “coryfeeën” werken.

  En dan idd als eerste de personeelsfile van
  Ersilia Zus de Lannooy lichten.
  Die zonder formele sollicitatieprocedure/ vacature is aangenomen
  Door inmiddels ontslagen neef Tromp

  Deze tegen de vervaldatum aanlopende “dame” de Lannooy, die geworteld is in de verdorven bestuurscollege en ambtenaren cultuur , mocht 2 volle jaren met studieverlof met behoud van haar salaris van ANG 300.000 per jaar.

  En nu de functie bekleedt als ( onder directrice ?) Of Directrice Financial stability.

 3. Eerste daad van Traa: het bekijken van Zus de Lannooy’s lege personeelsfile.

  O nee, niet helemaal leeg. Er zit haar studiereis van 2 jaar naar Nederland in, die de bejaarde Zus op kosten van CBCS met behoud van salaris mocht maken.

 4. Curacao Revisited

  hoop dat er meteen met een schone lei gestart gaat worden en dat er binnen CBCS, Giro en ENNIA de nodige ontslagen vallen.

 5. Joep Meloen

  Toch niet weer tegen 1.8 miljoen per jaar plus emolumenten ?

  Je mag toch hopen dat men na Tromp heeft geleerd en deze fout geen 2e keer maakt. Maar ja, hier leren we meestal helemaal niets, dus zal dit figuur nog wel meer mee naar huis nemen.
  Iemand een gokje wagen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *